folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Formasyonun Gelmesi Puanları Etkiledi Mi ?

Formasyonun Gelmesi Puanları Etkiledi Mi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Kardeşim üniversite sınavına girdi.

TS-2 Puanı: 297.

İstediğimiz bir üniversitedenin sonuçlarını incelediğimde,

2011 yılında tarih bölümü: 366 puanla kapatırken,

2012 yılında tarih bölümü: 293 ile kapatmış. (73 puan gerileme)

Yine,

2011 yılında T. Dili Bölümü 394 ile kaparken

2012 yılında T. Dili Bölümü 303 ile kapamış.(91 puan gerileme)

Haliyle aklım karıştı kardeşime sorduğumda formasyon kalktığı için geçen yıl bu bölümleri seçen olmadı dedi haliyle üzgün. Bu işin aslı astarı nedir formasyon yüzünden bir senede 80-90 puan mı oynadı şimdi.

??

Not: Kesin bilgisi olanlar yazarsa memnun olurum.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek

Puanlar yine yükselicek diye umuyorum. Ayrıca geçen seneden boş kaldığı için kapatılan birsürü İÖ kontenjanları vardı. En az 30 puanlık artış bekliyorum.

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek
    Persebar bunu yazdı

Puanlar yine yükselicek diye umuyorum. Ayrıca geçen seneden boş kaldığı için kapatılan birsürü İÖ kontenjanları vardı. En az 30 puanlık artış bekliyorum.

O civar bir artış olacağını düşünüyorum ben de..üniversitesine göre işte,30-50 puan arası oynar heralde..formasyon geldi falan bi yandan da açıklama geldi,öğretmen alımları durdurulmuş bir süre alım olmayacakmış.Fakat bu süre 1 yıl mı yoksa 3-5 yıl mı bilemem.Zaten bi ton öğretmen var,yerleşenlerin kaç katı boşta gezen var.Atanma hakkı da ilk onlarda olacak,alımlar açıldığında..Yani bölüme gitmek sıkıntılı iş..Bölüm okumaktansa 2 yıllık sağlık bölümleri,iş güvenliği bölümü,tapu kadastro,bilgi ve belge gibi 2 yıllık bölümler daha mantıklı geliyor bana.

Şahsi görüşümdür

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    Poet bunu yazdı
    Persebar bunu yazdı

O civar bir artış olacağını düşünüyorum ben de..üniversitesine göre işte,30-50 puan arası oynar heralde..formasyon geldi falan bi yandan da açıklama geldi,öğretmen alımları durdurulmuş bir süre alım olmayacakmış.Fakat bu süre 1 yıl mı yoksa 3-5 yıl mı bilemem.Zaten bi ton öğretmen var,yerleşenlerin kaç katı boşta gezen var.Atanma hakkı da ilk onlarda olacak,alımlar açıldığında..Yani bölüme gitmek sıkıntılı iş..Bölüm okumaktansa 2 yıllık sağlık bölümleri,iş güvenliği bölümü,tapu kadastro,bilgi ve belge gibi 2 yıllık bölümler daha mantıklı geliyor bana.

Şahsi görüşümdür

Doğrusun hocam bence almamakla en iyisini yaparlar her sene yenileri ekleniyor sonrada atanmıyoruz? Abim bir dur eskileri atansın haksızmıyım :D

Sistemlerdeki güvenlik açıkları, onu üretenleri unutmamanız için üretenler tarafından bırakılan bir hatıradır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Poet
    Poet's avatar
    Erkek
    Persebar bunu yazdı
    Poet bunu yazdı
    Persebar bunu yazdı

Şahsi görüşümdür

Doğrusun hocam bence almamakla en iyisini yaparlar her sene yenileri ekleniyor sonrada atanmıyoruz? Abim bir dur eskileri atansın haksızmıyım :D

haklısın hocam bu bakımdan sistem adaletli ama asıl falsolar işin en başında..bana kalırsa olması gereken şu ; 4 yıllık öğretmen ihtiyacını giderecek kadar adam atacaksın ya da yerleştiremediklerine diyeceksin bekle,yer açılacak seni alacaz..O sene kapatacakssın bölümleri,adam almayacaksın.Herkes işine yerleşti mi,yeni ihtiyaç doğru mu bölümü tekrar açacaksın..yıllardır öğretmenler birike birike şimdi sorun oldu işte millet okudu okudu şimdi aç

Edit: Dershane öğretmenlerine yapılan zaten ayrı zulüm.adamlar stajer olarak giriyor ilk mezun olduklarında,işe girebilmek için çoğu para talep etmiyor bile.Yol parası,yemek parası bile cebinden çıkarak çalışıyor 2-3 yıl işte ders öğretmeni olabilmek için.kimisi de şanslıysa 200-300 liraya çalışıyor aylık.Hadi stajer öğretmenlik evresini atlattın,bu sefer çok yoğun tempoda çalışıp yine çok düşük rakamlara çalışıyorsun.Sabah sabah ne çok dolmusum bu konuda amk :D öğretmenlerin hali harap kısacası,atananlar için kıyak tabi

Poet tarafından 03/Tem/13 11:36 tarihinde düzenlenmiştir

Ben de Özledim http://www.youtube.com/watch?v=ZKuF5ElELgU Dağılmayın lan çok yalnızım
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Persebar
    Persebar's avatar
    Erkek
    Poet bunu yazdı
    Persebar bunu yazdı
    Poet bunu yazdı
    Persebar bunu yazdı

Şahsi görüşümdür

haklısın hocam bu bakımdan sistem adaletli ama asıl falsolar işin en başında..bana kalırsa olması gereken şu ; 4 yıllık öğretmen ihtiyacını giderecek kadar adam atacaksın ya da yerleştiremediklerine diyeceksin bekle,yer açılacak seni alacaz..O sene kapatacakssın bölümleri,adam almayacaksın.Herkes işine yerleşti mi,yeni ihtiyaç doğru mu bölümü tekrar açacaksın..yıllardır öğretmenler birike birike şimdi sorun oldu işte millet okudu okudu şimdi aç

Edit: Dershane öğretmenlerine yapılan zaten ayrı zulüm.adamlar stajer olarak giriyor ilk mezun olduklarında,işe girebilmek için çoğu para talep etmiyor bile.Yol parası,yemek parası bile cebinden çıkarak çalışıyor 2-3 yıl işte ders öğretmeni olabilmek için.kimisi de şanslıysa 200-300 liraya çalışıyor aylık.Hadi stajer öğretmenlik evresini atlattın,bu sefer çok yoğun tempoda çalışıp yine çok düşük rakamlara çalışıyorsun.Sabah sabah ne çok dolmusum bu konuda amk :D öğretmenlerin hali harap kısacası,atananlar için kıyak tabi

Aynen ya öğretmen ihtiyacını giderecek kadar atayacaksın yada bekle diyeceksin.Hocam birde şu var yani yakın çevremde öğretmen olanlardan duydum adamın ataması çıkıyor (van,hakkari,muş vs.) gibi yerlere fakat adam doğuda diye istemiyor yakın çevrem için söylüyorum bunu geneli nasıldır bilmeem ama adam illaha İstanbul olsun istiyor zannediyorki o kadar insan içinden bir tek İstanbulu o yazıyor bu konudada haksızlar abi madem atama istiyorsun çıkan yerede sesini çıkarmayacaksın.

Dershane hocalarına gelince senin dediğin stajer durumu veya az para kazanına hiç rast gelmedim sadece gördüklerim adamlar deli gibi para kazanıyor.Yalnız dershane hocalarına acıdığım bir konuda şu öğrencilerin baskınlığı hoca onların parasıyla orada öğretmenlik yaptığı için bazı durumlara sesini çıkaramıyor e tabi buda kötü bir durum ama gel gelelim yine kendi çevrem için söylüyorum az para kazanan dershane hocası görmedim.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

puan olarak değerlendirirsen bir çok bölümde puanlar düştü geçen yıl. önemli olan BAŞARI SIRASI.

başarı sırasına göre kardeşinin başarı sıralamasına yakın alt ve üst %20-%30 bir payla tutturabilir.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    kuytul bunu yazdı

puan olarak değerlendirirsen bir çok bölümde puanlar düştü geçen yıl. önemli olan BAŞARI SIRASI.

başarı sırasına göre kardeşinin başarı sıralamasına yakın alt ve üst %20-%30 bir payla tutturabilir.

Evet onada baktim 69 binden 140 bine gerilemis bu bolumler. Yani, gecen yil puani dusen bu bolumlerde formasyon geri geldigi icin tekrar artma olacak degilmi. Dogru anladim.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

evet ama ne kadar olur bilinmez. bir de kontenjanlarda düşüş olduğu söyleniyor. eğer yazacağınız bölümde kontenjan düşüşü olmuşsa bu da dezavantaj. ama başarı sırasında büyük oynama olmaz gibi geliyor. yani belki 20k oynar bu söylediğin yerlerde. yani 140k 120k falan olur gibi geliyor.Tabi tahmin bunlar.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

hacilar yabanci dilden girdim bende. ing dili edeb. ya da alman dili ve edeb okuyacagim, simdi formasyon mu geldi bunlara da? yoksa sadece turk edebiyatina mi geldi?

formasyon geldiyse yabanci dilin puani yukselir mi? doverim.

hacettepe almancayi zor yakaliyorum, puan yukselirse hic giremem sanirim degil mi?

=)
Toplam Hit: 1143 Toplam Mesaj: 10