folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Format Atarken , Yedekleri Başka HDD"Ye Almak.

Format Atarken , Yedekleri Başka HDD"Ye Almak.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Makinenin birine format atacağım da , virüslerden folloş olmuş alet =)

Yedekleri kendi makinamın HDD sine almak istiyorum.Daha bakmadım da her 2si de eski nesil yani aynı HDD lerden olması lazım.Yani bağlanılamayan , ucu uyuşmayanlar falan varmış onlardan değil herhalde.

Daha önce bu şekilde hiç yapmamıştım.

HDD yi nasıl takayım , master bilmemne şu slot ayarlarını ( jumper midir nedir ) nasıl yapayım , yoksa hiç kalkışmayayımmı buna ?

Hatta mümkünse resimli bir analtım falan varsa sevindirik olurum.

HDD yi takınca sanırım kendi windowsumdan açarsam ( 2si de xp nasıl ayırd edecem :S ) sanırım virüsleri aktif olmaz ve bana bulaşmaz.Ama nolur ya bulaşırsa?

vsvsvs... 

...said addicted.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

işin zor o zaman :)

ilk başlatacağın hdd nin datakablosunu ide1 e tak, ikincisini de ide2 ye tak. olur. slave masterla uğraşmana gerek olmaz. eğer ikisinide aynı ide ye bağlarsan o zaman ilk başlatacağın hdd ye jumperlardan master yapman gerek..

www.google.com da detaylı bilgi bulabilirsin bu konuda :)

ayrıca dikkat et virusler sana da bulaşmasın.bence pc yi komut isteminde aç.. ordan kopyala verileri.. ya da sağlam bi antivurusun varsa sorun olmaz gibime geliyor

not: anakarttın üstünde veri kablosu takılan kısıma ide noktası denir.dikkatli bakarsan ide1 ve ide2 yazar..

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarizmaTurk
    KarizmaTurk's avatar
    Erkek

Kendi HDD'ne taşıyarak kendi HDD'ni de virüsten hallaş bir hale getirmek mi amacın? Bunu yapmadan önce o PC'de bir profesyonel yazılımla virüs, worm, trojan taraması yaptır önce PC'i bir temizle istersen :)

Kendi HDD'ne taşımak için Board üzerindeki 2. HDD girişine bağla 2. Kabloyu bunu yaparken bağladığın HDD'ye Windows yüklü olmamasına özen gösterirsen iyi olur. Daha sonra 2. bir sürücü olarak Windows görecektir zaten yeni HDD'i ondan sonra rahat rahat kopyala. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    KarizmaTurk bunu yazdı:
    -----------------------------

Kendi HDD'ne taşıyarak kendi HDD'ni de virüsten hallaş bir hale getirmek mi amacın? Bunu yapmadan önce o PC'de bir profesyonel yazılımla virüs, worm, trojan taraması yaptır önce PC'i bir temizle istersen :)

Kendi HDD'ne taşımak için Board üzerindeki 2. HDD girişine bağla 2. Kabloyu bunu yaparken bağladığın HDD'ye Windows yüklü olmamasına özen gösterirsen iyi olur. Daha sonra 2. bir sürücü olarak Windows görecektir zaten yeni HDD'i ondan sonra rahat rahat kopyala.

yapmayayım mı yani ?

--- IDE tam olaraktan nedir biraz daha açarmısınız yani az çok biliyorum da yanlış bişey yapmayayım =)

[ profesyönel bir acemi gibi oldum sanırım :D ]

@edit :

bunu yaparken bağladığın HDD'ye Windows yüklü olmamasına özen gösterirsen iyi olur

sistem dosyalarından silinebilirleri silsem diğer pcde , bağlamadan önce , olur mu ozaman , yada nasıl silebilirimmki :) 

...said addicted.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    hocam ertan detaylı açıklamış zati yapmayı bilmiyorsan fazla kurcalama istersen. bilen arkadaşını getir o yapsın. anakartla hardiske giden gri renkte çizgili bir kayış şekline benzeyen şey ide kablosudur. o kablolardan en baştakini birinciye ikinci olanıda ikinci hardiske tak powerden gelen bi tane daha kablo var onuda ikinci hardiske takman gerekli.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarizmaTurk
    KarizmaTurk's avatar
    Erkek
    xyzw__ bunu yazdı:
    KarizmaTurk bunu yazdı:

Kendi HDD'ne taşımak için Board üzerindeki 2. HDD girişine bağla 2. Kabloyu bunu yaparken bağladığın HDD'ye Windows yüklü olmamasına özen gösterirsen iyi olur. Daha sonra 2. bir sürücü olarak Windows görecektir zaten yeni HDD'i ondan sonra rahat rahat kopyala.

yapmayayım mı yani ?

--- IDE tam olaraktan nedir biraz daha açarmısınız yani az çok biliyorum da yanlış bişey yapmayayım =)

[ profesyönel bir acemi gibi oldum sanırım :D ]

@edit :

bunu yaparken bağladığın HDD'ye Windows yüklü olmamasına özen gösterirsen iyi olur

sistem dosyalarından silinebilirleri silsem diğer pcde , bağlamadan önce , olur mu ozaman , yada nasıl silebilirimmki :) 

Eğer içindeki Windows önemli değilse yeni PC'e bağladığın zaman Bilgisayarımdan biçimle NTFS olarak olsun bitsin ondan sonra taşı dosyaları. Yapma demiyorum çok önemli değilse öğrenmen ve deneyim olsun diye kesinlikle yap! 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Neyse ya sonraya kaldı.Kasayı bi açtım virüsler gibi tozdan folloş =)

temizletmediler , annemlerde kızdı zaten :D

Başka bi kasayla deneyim yapıcam artık :|

Herkese teşekkürler...

[ SP3 çıktı sanırım , nerden indirebilirim kaç mb, Türkçe mi , sağlıklı mı yoksa SP2 de devam mı ? ] 

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    yedek alabildiim kadar belleğe aldım en önemli şeyleri sonra formatı çaktım tertemis oldu =)

...said addicted.
Toplam Hit: 1690 Toplam Mesaj: 9