Format Hatası (Yardım)
-
masaüstü pc overclock yapıkken format attığımda kurulum bittikten sonra sürücüleri yüklüyorum daha sonra antivirüs programını kuruyorum ve sistemdosyalarını silmeye başlıyor ve bütün exe leri virüs olarak görüyor.ne kadar xp denediysem antivirüs yüklediğimde bütün dll ve sistem dosyalarını otomatik siliyor.bunun sebebi nedir sizce arkadaşlar daha önce başına gelen oldumu teşekkürler...
-
hocam xp demi oluyor bu sadece_
-
rapidhacker550 bunu yazdı:
-----------------------------
hocam xp demi oluyor bu sadece_
-----------------------------xp den başka işletim sistemi kurmadım hocam
-
hocam vista server 2003 fln kur ya da 98 ama 98 sçma olabilir :d
-
win32/parite.b Virüsü hocam sistem dosyaları dahil bütün exelere bulaşır,eski bi virüs olduğundan antivirüsler kolayca temizleyebiliyor,format attıkdan sonraki çalştrdığn exelerde olabilir.
Yardım edebildiysem ne mutlu bna.
-
mosquit0 bunu yazdı:
-----------------------------win32/parite.b Virüsü hocam sistem dosyaları dahil bütün exelere bulaşır,eski bi virüs olduğundan antivirüsler kolayca temizleyebiliyor,format attıkdan sonraki çalştrdığn exelerde olabilir.
Yardım edebildiysem ne mutlu bna.
-----------------------------saol kardeşim teşekkürler başka fikri olan varmı...
-
antivirüs programının içinden tarama ayarlarından exe uzantılı dosyaları taramasını devre dışı bırak
-
eğer hdd iki parçaysa diğer bölümdeki virüs her defasında kurduğun sistem tekrardan bulaşıyo herhalde aynı şey banada olmuştu pc ye yüklenen ne kadar exe uzantılı dosya varsa hepsini ziplemiştim tabi çalıştırmadan önce
-
Hocam belki Antivirus programının setup'ına bulaşmıştır. Crack'li kullanıosan zaten virüslü olur.
Kullandığın programlara dikkat et... Sadece serial'li olanları kullan.
Bulduğu virüsün adını yazarsan belki daha ii yardımcı olabiliriz. Ama dediğim gibi format sonrası kurduğun programlardan
kaynaklanıyor bence. O Win32 Parite denen gerçekten hızlı yayılıyor. Benim kurduğum programların virüslü olduğunu anlamam için
3-4 format atmam gerekti :D
Bu tarz şeylerden kurtulmak için önerim şudur; baştan tedbirinizi alın, kurulum dosyalarını serial'leri ile birlikte zip / rar / 7z ile sıkıştırın ki
virüs setup dosyalarına bulaşamasın. Benim program arşivimin içinde sıkıştırmadığım tek kurulum winrar'ın setup'ıdır :D
-
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar..
virüsün isimleri:expiro,expiro.f,sality.nac,agent.nav