Format Sorunu..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek

beyler..

bugun windows 8 li bir notebook geldi..  Toshiba Satellite L850 - 1R6

recovery uzerinden format atayim dedim fakat kurtarma secenegi cikmadi toshiba yardimci programi vardi ona girip deneyim dedim fakat ordada sabit diski sil diye bi secenek vardi baska herhangi bir secenek yoktu..

sildikten sonra recovery yapar diye dusundum aslinda ve sil dedim. fakat 2 saat gibi bir sure verince 15dk sonra iptal ettim.

simdi recovery bolumune hic giremiyorum.

win7 kurayim dedim. usb den boot almiyor cihaz.

cd dende onyukleme ekrani geliyor fakat kurulum acilisi icin windows baslatiliyor ekraninda donup kaliyor cihaz. windows logosu gelmiyor.

Ne yapmaliyim

Frisky...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

cd deki hiren boot ile sistemi açamıyorsan... laptop hdd sini masaüstüne slave olarak bağla c yi biçimlendir..

eğerki recovery kısmında sistemin kurulmuş hali varsa c ye klonlarsın olur biter.. eğerki setup u varsa c yi biçimlendir laptopa tak recovery kısmını aktif etmeye çalış

edit: ayrıca yanlışım yoksa w8 li sistemlerde masaüstünde iken  metro arayüzüne recovery falan yazınca sistemin kendi yazılımı çıkıo w8 in.. sistemi baştan kur vs olsa gerek

yunusdogan tarafından 24/Oca/14 19:51 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı

cd deki hiren boot ile sistemi açamıyorsan... laptop hdd sini masaüstüne slave olarak bağla c yi biçimlendir..

eğerki recovery kısmında sistemin kurulmuş hali varsa c ye klonlarsın olur biter.. eğerki setup u varsa c yi biçimlendir laptopa tak recovery kısmını aktif etmeye çalış

edit: ayrıca yanlışım yoksa w8 li sistemlerde masaüstünde iken  metro arayüzüne recovery falan yazınca sistemin kendi yazılımı çıkıo w8 in.. sistemi baştan kur vs olsa gerek

şuan o tür işlemler için çok geç sanırsam... çünkü artık windows diye bişey kalmadı cihazda.. hdd yi masaüstüne takıp komple biçimlendirdim (Disk Yönetimi üzerinden). recovery falan hiçbiri yok.. fakat win7 de kuramıyorum... sanırım bu win8 altı yazılım kullanmamak için yapılan bir koruma.

GordonFreeman tarafından 24/Oca/14 20:02 tarihinde düzenlenmiştir

Frisky...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek

win8 boot seçenekleri saçma, usbden bootlamak için boot ayarlarından ikincisini seçeceksin (adını unuttum) seçili olanı değil(zaten iki tane var) Res attıktan sonra boot ekranı açılıyor.

Win8e format atıp Win7 32bit kurmak üzereyim. 2 saat sonra deneyimlerimi paylaşırım. 

TaRuZ tarafından 24/Oca/14 20:51 tarihinde düzenlenmiştir

Errare Humanum Est
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YekteranBaymedir
    YekteranBaymedir's avatar
    Homo

hacı usbden boot etmek için:

1- bios'da secure boot diye bişi varmış onu kapatman lazım.

2- listede aynı usb'nin 2 farklı sürümünü görüosan (biri uefi yazar başında)

uefi yazmayanını seçicen.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    Daft bunu yazdı

hacı usbden boot etmek için:

1- bios'da secure boot diye bişi varmış onu kapatman lazım.

2- listede aynı usb'nin 2 farklı sürümünü görüosan (biri uefi yazar başında)

uefi yazmayanını seçicen.

1.uefi yi devre dışı bırakması lazım (ozaman bios eski boot özelliğini açar f12 ile  hızlı boot edebilmesi lazım)

2.ahcı ile ide seçeneğinden ahci seçmesi lazım

3. yeniden başlattıktan sonra f12 yaparsa hızlı bot ekranı açılır ve flaş diski gösterip formatı başlatabilir

4. biostan hdd yi 1. yapsın yoksa format bittikten sonra birdaha boot eder sürekli döngüye gider kafası karışır

5. biostan flaşdiski hdd olarakta gösterebilir ama bu sefer her bilgisayar formata devam etmek için yeniden başlarsa birdaha booot eder birdaha döngüye gider

zalimadam tarafından 25/Oca/14 01:24 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GordonFreeman
    GordonFreeman's avatar
    Erkek

@daft: secure boot olayını denedim fakat olmadı.

@taruz: merak ettim açıkçası.

@zalimadam: açıkçası kafam karman çorman oldu :)

yardımlarınız için sağolsun beyler ama güncel bi win8 indirip kurdum. :)

Frisky...
Toplam Hit: 1202 Toplam Mesaj: 7