Format Sorunu...
-
arkadaşlar ben bilgisayarın birine format atmak ıstedım taktım xp cdsini ama cd den on yukleme ıcın bır tusa basın msj cıkmadı bıos ayarlarına gırdım cd yı boot edeyım dedım karıstırdım ayarların hepsını deıstırdım :)) ıcıne etım anlıyacagnız buda yetmezmıs gıbı bıde anakartın ustundekı bıos pılını soktum bı 5 10 dakka bekledım fakat yıne pc cdyı gormedı bıraz daha kurcaladıktan sonra anasını aglatım bılgısayar acılmıyo artıq acılıyo ama bıosu acmak ıcın delete tusuna basmamız gerekn yerde duruyo ve ilerlemıyo artıq 2 pc yıde aynı hale getırdım sımdı nasıl duzeltecegım bok yedık cafecı oldu amk pclerın ıcıne etım ıyıkı bı format cekecem dıe yardım lutfe sımdıden tskler...
-
bak o hdd yı sök önce kendi pc ne tak yada başka bir pc ye tak boot cd si açık olan sora da format atıp söktügün bilgisayara tak format işi hal oldu şimdi bios işi pili çıkarıp tak olmadı ozaman anakartın üstünde 2 tane campır var onları çıkar ama sakın yanlış anlama 2 tane dediysek önüne çıkan ilk campırları çıkarma bios campırını bul bu arada biosa girebiliyormusun ? bunu söyle eger olmazsa yıne yaz
-
emuxa bunu yazdı:
-----------------------------
bak o hdd yı sök önce kendi pc ne tak yada başka bir pc ye tak boot cd si açık olan sora da format atıp söktügün bilgisayara tak format işi hal oldu şimdi bios işi pili çıkarıp tak olmadı ozaman anakartın üstünde 2 tane campır var onları çıkar ama sakın yanlış anlama 2 tane dediysek önüne çıkan ilk campırları çıkarma bios campırını bul bu arada biosa girebiliyormusun ? bunu söyle eger olmazsa yıne yaz
-----------------------------Sen alıp Hdd'yi Başka Makinada formatlarsan sonra kendi Makinana takarsın o sistem açılmaz...Çünkü sen xp yüklerken xp kendini donanımlara göre yükler...Sen donanımı farklı başka bir makinaya takarsan olmaz...
Arkadaşın Sorununa Gelince Normalde Win 0rtamındayken Cd'yi okuyor mu ? Hatta cd sürücüyü görüyor mu ?
Eğer görmüyorsa Jumper'in yerini değiştirmen lazım...Yok eğer görüyor ama Cd'yi okuyamıyorsa başka cd dene Onuda okuyorsa sorun senin cd'ende kaynaklanıyor...0 cd'yide okumazsa senin cd sürücünde sorun vardır... Yada senin Xp cd'sinin Önyüklemesi olmayabilir...Başka cd'ler dene...Bios ayarlarını kontrol et Cd sürücüyü 1. Aygıt Yap...
Sonuçları buraya yaz..
-
dj_random bunu yazdı:
-----------------------------emuxa bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Sen alıp Hdd'yi Başka Makinada formatlarsan sonra kendi Makinana takarsın o sistem açılmaz...Çünkü sen xp yüklerken xp kendini donanımlara göre yükler...Sen donanımı farklı başka bir makinaya takarsan olmaz...
Arkadaşın Sorununa Gelince Normalde Win 0rtamındayken Cd'yi okuyor mu ? Hatta cd sürücüyü görüyor mu ?
Eğer görmüyorsa Jumper'in yerini değiştirmen lazım...Yok eğer görüyor ama Cd'yi okuyamıyorsa başka cd dene Onuda okuyorsa sorun senin cd'ende kaynaklanıyor...0 cd'yide okumazsa senin cd sürücünde sorun vardır... Yada senin Xp cd'sinin Önyüklemesi olmayabilir...Başka cd'ler dene...Bios ayarlarını kontrol et Cd sürücüyü 1. Aygıt Yap...
Sonuçları buraya yaz..
-----------------------------dogoru ya söyledigim mantıksal olarak yanlış :D her pc nin donanımları degişik sorryyy söyledigkleri büyük ihtimalle yardımcı olacaktır cd nin ön yuklemesi yk büyük bir ihtimalle
-
arkadaşlar bir kaç pc ye format atım cd de sorun yok cd surucusundede sorun yok ama bios tan cd yi boot etmem lazım işte onu bulamıyorum biostakı butun ayarları cdrooma cevriyorum ama resetledıgımde yıne pc cdyı gormuyor sadece bırkac pc görmuyo dıerlerıne rahatlıkla format atıyorum ama 3 tane pc ye atamadım gıttı bı turlu cevaplarınız ıcın cook tşk ederim arkadaşlar saolun :9))
-
bak şöyle bişe olabilir cdrom ve hdd nin arkasında jumperlar var onları master slave single diye 3 tane seçenek var onlara bak ondan olabilir
-
Cd Sürücünün Jumper'ine bak...Jumper ayarı doğru mu değil mi ?
-
kardeş biosu sildiysen biosu güncelleştirmen lasım