Format Sorunu
-
arkadaşlar eskiden xp cd sini sokunca hemen cd açılırdı şimdi soktum bilgisayar normal açıldı neyse del e filan basıp bi ayar yaptım sonra cd yi açtı bildiğim kadarıyla format attım (formattan önce internet açılmadığı için bildiğim kadarıyla oldu) sonra bilgisayar açılırken 2 şık sunuyor bana ikisi de aynı şık (windows xp professional edition) ikisinden biriyle gir diyor ikisi de aynı yere açılıyor zaten bunları seçip açınca bilgisayar biraz geç açılıyor neyse formatı okudum şimdi cd yi koydum gene direk açmadı cd yi del den gene ayar filan yapsam böyle oldu aynısını bi daha yapmayım benim bilgisayarın sorunu ne acaba ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
-
dikdatoraa bunu yazdı:
-----------------------------
...bilgisayar açılırken 2 şık sunuyor bana ikisi de aynı şık (windows xp professional edition) ikisinden biriyle gir diyor ikisi de aynı yere açılıyor ....
-----------------------------Şu yazdıgından anladıgım kadarıyla (anlayısım kıt olabılır) bır kac ıhımal var sen hard dıskın c: de kurulu olan xp yı ellemeden d: ye ayrı bır xp kurmus olabılırsın.... dıger ıhtımal cd den kur dosylarını kopyaladıktan sonra kurulum bır sekılde yarım kalmıs olabılır sen yenıden xp kurmus olabılırsın.... dıger bır ıhtımal (kı bu da aynı) kur sırasında cıkan "cd den yuklemek ıcın bır tusa basın" yazına 2 kere uyum saglamıs olabaılırsın netıcede sen aynı veya farklı bolumlere 2 xp kurmussun yanı bılgısayarında aynı ısletım sıstemınden 2 tane varkı bılını kasması normal.... amma uzattım benı baydı....
Edit: cozum olarak eger aynı bolume kurduysan 2 cozumun var 1.sı bılgısayarın ayarların kullanmak ISTEMEDIGINI kapata bılırsın (tavsıye etmıyorum kasmaya devam eder) 2.sı adam gıbı format atmak (kesınlıkle yapma gereken). eger farklı bolumlere kurulum yapmıssan ılk once dıger kurdugun c: dısındakı surucuyu xp uzerınden bıcımmlendır sonra c: xp cd sı ıle format at
edıt: umarım analat bılmısımdır su sıralar cumle kurma sorunu yasıyorum....
-
sen format atmamışın 2. bir kurulum gerçekleştirmişin sana windows u nereye kuracagını sordugunda esc ye basıp c: sürücüsünü silip yeniden bölümleyip o bölümü gösterse idin sorun olmazdı yönergeleri dikkatli takip et
-
fotmat atmak için cd yi taktığımda aynen başlıyor cd yokmuş gibi bunu nasıl yapacağım
-
bilgisayar acılırken del e bas bios ayarlarından 1. boot seceneği olarak cd-rom u seç partitionları kaldır yeni partition aç içine windowsu kur temiz temiz kullan ...