Format Xp

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartal1
    kartal1's avatar
    Erkek

sayın arkadaşlar 98 kurulu pc ye xp kurdum mustek 1200ed tarayıcıyı ve avermedia tv kartını  tanımadı sürücü istedi internetten bulup indirdim yükledim epey bir zaman sorunsuz çalıştı.bir gün format atıp tekrar xp yi yüklediğimde tv kartını ve tarayıcıyı tanıdı sürücü istemedi bu nasıl format ! format programı windowsun olduguna göre xp yi tamamamen silmiyor biryede okumuştum xp ancak low level formatla hdd ten silenibiliyormuş benim istediğim başka firmaların format programı ve açılış disketi yada cd sini nereden bulabirim . teşekkürler

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sheriff
    sheriff's avatar
    Erkek

programın adı disk erase internetten bulabilirsin ama hdd tamamnın silmeye gücün yetermi bilmiyorum. baya uzun sürer. ikinci önerim hdd samsung sa eğer samsungun sitesinde küçük bir prg var aynı zamanda açılış disketi onu indir o disketle pcni aç orda disk erase var fazla da uzun sürmüyor. fdisk filan da yapabiliyorsun. kolaygelsin

Alayına İsyan İnadına Göztepe
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Tanıyıp tanımaması elindeki xp cdsinden yada o andaki sistemin durumundan kaynaklanmış olabilir. Yanlız eğer hem tv kartını hemde musteği gördüyse o zaman formatlayamamış olabilirsin sistemi..

Xp nin sadece lov level formatta filan gittiği hayal ürünü.. Sonuc itibari ile dosyaları sistemden siliniyor. Xp cd sini takıp boot ettiğinde windowsu onarmayı secmiş yada üstüne kurmuş olabilirsin.. c:\ yi silip yeniden oluştursaydın büyük ihtimal böyle bir sorun olmayacaktı...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartal1
    kartal1's avatar
    Erkek

sayın renegadeallien uzun zamandır pc kullandığım için sizin yazdığınız olasılıklar tamamen imkansız format attım xp yi yeni kurdum biliyorum ama yazdığım olay oluştu hatta bir format sonrasında xp yi yeni kurdum inanmazsınız geri dönüşüm kutusunda silinmemiş öğeler vardı.cevabına teşekkürler

sayın sheriff hdd seagate bu marka hakında bilgin varmı teşekkürler

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Connection
    Connection's avatar
    Erkek
    eleman hdd birleştir normal format at sonra tekrar böl dumanını savurursun bende xpde tanımadı 98 tanıdı

"Çevrelerine uymak için kendini yontanlar,tükenip giderler" Connection® MSN: koray@maviates.org
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

kartal1 bunu yazdı:

inanmazsınız geri dönüşüm kutusunda silinmemiş öğeler vardı.cevabına teşekkürler

bu inanılmayacak bişey değil aksine gayet mantıklı bir olasılıktır..

Geri dönüşüm kutusuna atılan dosyalar root\RECYCLER klasöründe saklanırlar. Yani siz c:\ diskinden bir dosya sildiyseniz bu dosya c:\RECYCLER klasörüne d:\ den bir dosya sildiyseniz d:\RECYCLER klasörüne taşınır.

C:\ ye formatı atarsın ama d:\ diskindeki RECYCLER klasörü duruodur ve bir dosya silmiştindir, bilgisayar acılır aclımasz geri dönüşüm kutusu dolu görünür!

Altı üstü bi format atacaksınız olayı Mitin verilerinin silinmesi gibi algılıyorsunuz! Veriler hdd üzerine devre acık ve devre kapalı şeklinde manyetik olarak yazılırlar. 0 ve 1 ler şeklinde. Bu yazılan veriler daha sonra harddiskin ilk 64 sektöründeki mbr(master boot record) a kaydedilirler. master boot record bir adres defteri şeklindedir. Bir dosyanın mbr deki kaydı silindiği vakit hddnin üzerinde nerede olduğuda unutulur.

Quick format mbr üzerindeki kaydı silmekte, Normal format ise mbr deki kayıtla beraber disk üzerindeki sektörlerdeki dosya kalıntılarının tamamını boşaltmaktadır.

Sağlam bir biçimde formatlanan dosyaların hdd üzerinde kalması imkansızdır. çünkü mbr tamamen boşaltılır format sırasında.

Erase programları Wipe adı altında geçen bir sistem üzerine kurulmuşlardır. Quick format sırasında mbrden silinip dosya kalıntıları hdd züerinde olan fakat artık ulaşalılamayacak olan dosya parçaçıkları özel program sayesinde sektöçr sektör okutulup kurtarılmaya calışılabilir. Bunada veri kurtarma denir. Wipe programları ise hdd üzerindeki sektörleri tekrar tekrar karmışık veriler yazarak alttakı bu verilerin tekrardan özel programlar aracılığı ile okunmasını engeller! Bakın tekrar söylüorum ne windowsda nede başka bir programda mbrden silinen dosyaların artık geri dönmesi imkansızdır!!!!! Bunu gerekliliği askeri bilgilerin gizlenmesi ile ilgili standartlardan dolayı oluşmuştur ve dünya üzerinde belli standartları vardır. ( Her sektörün üzerinde 4 kere karmaşık veriler yazılıp 4 kerede 00000000 yazılıp(böyle olması gerekior sayılar dğeişebilir) diskin boşaltılması Amerikadaki askeri standarttır ve dünya standartı olarakda kabul edilir.)

Low level format programları ise hdd üzerindeki trackler,izlerin,sektörlerin yani mbr adresleme tablosundaki bölümlerin tamamen yok edilip baştan oluşturulması demektir. Yalnız günümüzdeki hddlerde performan sok önemlidir. günümüzdeki bütün harddiskler kendi fabrikalarından en iyi performansı verecek şekilde adreslenip çıkarlar. Yani elinizdeki harddisklere zırt pırt Low level format çekilmesi gereksiz ve yanlış bir davranıştır.

Sayın kartal1, demekki uzun süre bilgisayar kullanmakla olmuormuş bu işler. Bilgisayar bu, karşına nerede ne cıkacağını bilemezsin.

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sheriff
    sheriff's avatar
    Erkek

sayın renegadealien;

verdiğin bilgiler için teşekkürler ancak yanlışmı anladım bilmiyorum ama şöyle demişsin hdd boot sector silinince o hdd deki bilgilerin kurtarılması imkansız dır. ama böyle birşey mümkün. aynısını ben yapmıştım bott sectorü tamamen silinen bir hdd ye hatta windows da kurulumuş üstüne önceki windowstan veri kurtarıldı ama dedim ya yanlış da anlamış olabilirim.

Alayına İsyan İnadına Göztepe
Toplam Hit: 2677 Toplam Mesaj: 7