folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Formatsız Fat32"Den NTFS"Ye Cevirme [%100 Çözüm !]

Formatsız Fat32"Den NTFS"Ye Cevirme [%100 Çözüm !]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaslar bilmiyorum basınıza geldi mi bu sorun ama arastırdıgım kadarıyla cogu kisi magdur olmus. Ben de Nurky'e sormustum o da magdurlardan biriydi :)

Kimse de adam gibi cevap alamamıs.

Neden ?

Cünkü cözüm yolunu herkes eksik yazmıs. Garanti yöntem ilk defa Tahribat'ta olacak :)

Formatsız convert artık hayal degil :P 

Bildiginiz gibi Fat32 4 GB'dan büyük dosyaları sisteme almıyor. Diyelim ki 300 GB'lık tasınabilir HDD'niz var. 4 GB'dan büyük bir dosya atmayı denediniz ve uyarı aldınız. 280 GB'ı dolu oldugu icin yedekleme/format atma durumunuz da yok.

Format atmadan nasıl dönüştülür ? G sürücüsü oldugunu varsayıyorum.

Baslat-Calıstır-Cmd yazıp enterlıyoruz...

Dos ekranımıza aynen sunu yazıyoruz :

convert G: /fs:ntfs ve enterlıyoruz.

Parametre soracaktır. İste burda hata yapılıyor genellikle. Misal benim HDD'nin parametresi (adı) TOSHIBA EXT

Sizde basda adı ne belirlediyseniz veya sabit diskinizin adı neyse bunu yazacaksınız.

Bu adımdan sonra hata alırsanız (ki hatanın sebepleri bozuk dosyalar & kayıp zincire dönüsmesi zorunlu olan klasörler) ;

chkdsk G: /r yazıp enterlıyoruz ve chkdsk olaya el atıyor. Bundan sonrası beklemek. Boyutuna baglı olarak degisecektir. Eger bozuk birimleri kayıp zincir klasörüne dönüstürme uyarısı verirse E yazıp geçin.

Bu islem de bittikten sonra tekrar.

convert G: /fs:ntfs komutunu giriyoruz. İslem tamam :) 

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    hmm bi konuda aynı bu cevabı vermiştim ama direkt konu açman yararlı olmuş.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manialith
    manialith's avatar
    Erkek
    çok önemli ve gerekli bir konuya değinmiş olsan da gerekli hiti alamamışsın. aslında döküman şeklinde de yazabilirdin birkaç hdd yapılandırması bi,lgisiyle birlikte

Im Boned, All Boned.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek
    magic disk mi neydi bi program vardı oda yapıyo bu kadarda uğraştırmıyo hemde

Bittik biz bittik
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kumanaga
    Kumanaga's avatar
    Erkek
    ellerine sağlık Hocam lazım olucak bir konu.

⎝Her boku biliyorsun, "Herkes" yazmasını bilmiyorsun.⎠
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unix
    Andrei
    Andrei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cosmic bunu yazdı:
    -----------------------------
    magic disk mi neydi bi program vardı oda yapıyo bu kadarda uğraştırmıyo hemde
    -----------------------------

Partition Magic.

İlk ve son kez olarak up. Belki göremeyen arkadaslarımız olmustur. 

%40 indirimli olarak "Centos Sistem ve Sunucu Yönetimi" adlı kitabımızı satın alarak, Linux üzerine yapılacak olan devam projeleri icin destekte bulunabilirsiniz : http://www.hepsiburada.com/centos-sistem-ve-sunucu-yonetimi-oku-izle-dinle-ogren-p-KKODLAB01579
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    partition magicgüzel program masaüstüpc de kullandımfakat laptopta birişeyaramadı nedense

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
Toplam Hit: 4419 Toplam Mesaj: 7