Formlar...
-
arkadaşlar form1 deki nesne özelliğini diyelim(label1.ForeColor) bunu form2 nin (this.ForeColor)a yazmak istiyorum nasıl olur?
-
Renkleri mi eşitlemek istiyorsun? Eğer cevabın evetse;
Program.cs'de bir değişken tanımla, içine renk alsın. Bu string de olabilir.
Label1.ForeColor yaptığın yerde, Program.cs'deki değişkenine de aynı rengi ver. Sonra nerede kullanmak istiyorsan şöyle çek: Program.DegiskenininAdi;
-
mamii bunu yazdı:
-----------------------------Renkleri mi eşitlemek istiyorsun? Eğer cevabın evetse;
Label1.ForeColor yaptığın yerde, Program.cs'deki değişkenine de aynı rengi ver. Sonra nerede kullanmak istiyorsan şöyle çek: Program.DegiskenininAdi;
-----------------------------beceremedim
şu şekilde yaptım program.cs ye string a="Cyan"; dedim.
sonra da form2_load olayına
this.ForeColor=Program.a; dedim. hata verdi
-
harlemxxx bunu yazdı:
-----------------------------mamii bunu yazdı:
-----------------------------Renkleri mi eşitlemek istiyorsun? Eğer cevabın evetse;
-----------------------------beceremedim
şu şekilde yaptım program.cs ye string a="Cyan"; dedim.
sonra da form2_load olayına
this.ForeColor=Program.a; dedim. hata verdi
-----------------------------ayrıca değişkenleri öyle tanımlama projeye sağ tık > properties > Settings tabına gel orada bi string değişken ata
kullanacağın yerdede
PrograminAdi.Properties.Settings.Default.degiskenadi;
örnek;
string hebele = captchafucker.Properties.Settings.Default.hebeke;
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------ayrıca değişkenleri öyle tanımlama projeye sağ tık > properties > Settings tabına gel orada bi string değişken ata
kullanacağın yerdede
PrograminAdi.Properties.Settings.Default.degiskenadi;
örnek;
string hebele = captchafucker.Properties.Settings.Default.hebeke;
-----------------------------yardımlarınız için teşekkürler nihayet becerebildim :F
-
Form1 den Form iki yi açtırırken Form2 nin Show yada ShowDiolog Metodunu override edersin yani ezersin , yani
Form1 de Show diyeceğin buton click inde public void Show(ForeColor (yada Color )) gibi bir değişken verirsin formu açtırkende bu metoda vereceğin parametreyi ve değeri verip Form ikiyi açtırabilirsin gerisi Form2 de yapacağın işleri,n.
Form ikide Show metodundan gelen değişkenin değerini alıp nereye istersen oraya eşitleyebilirsin ..YaNİ BURDA BİR WİNfORM DAN DİĞERİNE VERİ TAŞIDIK Web te QueryString ler ile taşıdığın veri gibi düşün ;)
-
network bunu yazdı:
-----------------------------Form1 den Form iki yi açtırırken Form2 nin Show yada ShowDiolog Metodunu override edersin yani ezersin , yani
Form1 de Show diyeceğin buton click inde public void Show(ForeColor (yada Color )) gibi bir değişken verirsin formu açtırkende bu metoda vereceğin parametreyi ve değeri verip Form ikiyi açtırabilirsin gerisi Form2 de yapacağın işleri,n.
Form ikide Show metodundan gelen değişkenin değerini alıp nereye istersen oraya eşitleyebilirsin ..YaNİ BURDA BİR WİNfORM DAN DİĞERİNE VERİ TAŞIDIK Web te QueryString ler ile taşıdığın veri gibi düşün ;)
----------------------------senin dediğin yol aşırı zaman kaybı , hem adam yeni başlamış adam o dediklerin ne fikri bile yok
bunlara göre cevaplar yazarsak daha iyi olur gibi
kolay gelsin