folder Tahribat.com Forumları
linefolder Tahribat.Com - Açık Kapılar Önünde
linefolder Fortran İle İlgili Bölüm Açılsın

Fortran İle İlgili Bölüm Açılsın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

programlama ile ilgili bölümde fortran ile ilgili bir başlık açılsa hiç de fena olmaz diye düşünüyorum. 

boş tenekeden çok ses çıkar
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek

kardeş fortran gelişimi durdurulmuş ilk sürümüü 1954 de çıkmış tarihi bir dildir. yani şuan pek kullanılmıyor.

hatta sadece okullarda gösteriliyor desem yeridir

piyasa da C++ delphi gibi diller aranıyor. bilimsel hesaplar içinse matlab gibi ortamlar yaygınlaşıyor.

yani sen fortranı geçmek için öğren uzmanlaşmaya çalışma. 

www.atsizcilar.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    hani şu sitede Fortranla ilgili ne kadar başlık acıldıki böyle bir bölüme ihtiyac olsun...düşün bu sitede Python yada Ruby'le ilgilenen adam sayısı baya ama dikkat edersen bu diller içinde başlık yok....

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    bizim bölümdede haa fortranı  anlatır dururlar.

matematik24.com
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:
    -----------------------------

kardeş fortran gelişimi durdurulmuş ilk sürümüü 1954 de çıkmış tarihi bir dildir. yani şuan pek kullanılmıyor.

hatta sadece okullarda gösteriliyor desem yeridir

piyasa da C++ delphi gibi diller aranıyor. bilimsel hesaplar içinse matlab gibi ortamlar yaygınlaşıyor.

yani sen fortranı geçmek için öğren uzmanlaşmaya çalışma.

bak hocam böyle tartışmalara hiç girmeyelim istersen, gelişimi durudurulmuş dediğin dilin 90/95/2000/2005 versiyonları var ve gelişimi durmasını bi kenara bırak bugün hala özellikle sonlu elemanlar yöntemini esas almış pekçok mühendislik programının solver kısmı fortran ile yazılmaktadır. hem bahsettiğin diller ile fortran ın hitab ettiği sektör tamamen ayrı. fortran özellikle mühendislik uygulamaları için alternatifi olmayan bir dil. örneğin bir gauss nümerik integrasyonunu bu bahsettiğin dillerle 100-200 satırla yazabiloyasan fortran la 10-15 satırda bu işi biterebilirsin. matlab ise bir programlama dili değil hazır kütüphaneler içeren paket bir programdır.  hem m-file ile yazılan kodlar fortrana da çevrilebilmektedir! 

ayrıca fortran, c, c++ v.b. dillerin ne için geliştirildiklerini ne işine yaradıklarını ve gelişimlerini gayet iyi biliyorum bana anlatmana gerek yok. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dodobig
    dodobig's avatar
    Erkek
    strudll bunu yazdı:
    bak hocam böyle tartışmalara hiç girmeyelim istersen, gelişimi durudurulmuş dediğin dilin 90/95/2000/2005 versiyonları var ve gelişimi durmasını bi kenara bırak bugün hala özellikle sonlu elemanlar yöntemini esas almış pekçok mühendislik programının solver kısmı fortran ile yazılmaktadır. hem bahsettiğin diller ile fortran ın hitab ettiği sektör tamamen ayrı. fortran özellikle mühendislik uygulamaları için alternatifi olmayan bir dil. örneğin bir gauss nümerik integrasyonunu bu bahsettiğin dillerle 100-200 satırla yazabiloyasan fortran la 10-15 satırda bu işi biterebilirsin. matlab ise bir programlama dili değil hazır kütüphaneler içeren paket bir programdır. hem m-file ile yazılan kodlar fortrana da çevrilebilmektedir!

ayrıca fortran, c, c++ v.b. dillerin ne için geliştirildiklerini ne işine yaradıklarını ve gelişimlerini gayet iyi biliyorum bana anlatmana gerek yok.

kardeşim C yi biliyorum diyorsunda nasıl 100-200 satır kodla yazılacağını söylersin.

Herkes yaptığı işe göre bir C kütüphanesi kullanır.Bilimsel uygulamalar geliştiren kurumlar %90 C++ kullanır ve kendi kütüphaneleri vardır. Devre programlarsan farklı kütüphaneler kullanırsın. Grafik programlama yaparsan başka.

yani dediğin işlemleri en mongol insan bile standart C ile programlamaya uğraşmaz. fortranla C de yapabildiğin herşeyi yapamazsn ama C de fortranda yaptığın her işi yaparsın.çok daha iyi yaparsın. sadece kendi kütüphane fonksiyonlarını yapılarını vs.vs. oluştururken biraz kasarsın.

zaten C nin ne oldugunu bilseydin dediğin gibi kesinlikle bana fortran şöyledir böyledir edebiyatı yapmazdın.

www.atsizcilar.com
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    dodobig bunu yazdı:
    strudll bunu yazdı:
    bak hocam böyle tartışmalara hiç girmeyelim istersen, gelişimi durudurulmuş dediğin dilin 90/95/2000/2005 versiyonları var ve gelişimi durmasını bi kenara bırak bugün hala özellikle sonlu elemanlar yöntemini esas almış pekçok mühendislik programının solver kısmı fortran ile yazılmaktadır. hem bahsettiğin diller ile fortran ın hitab ettiği sektör tamamen ayrı. fortran özellikle mühendislik uygulamaları için alternatifi olmayan bir dil. örneğin bir gauss nümerik integrasyonunu bu bahsettiğin dillerle 100-200 satırla yazabiloyasan fortran la 10-15 satırda bu işi biterebilirsin. matlab ise bir programlama dili değil hazır kütüphaneler içeren paket bir programdır. hem m-file ile yazılan kodlar fortrana da çevrilebilmektedir!

kardeşim C yi biliyorum diyorsunda nasıl 100-200 satır kodla yazılacağını söylersin.

Herkes yaptığı işe göre bir C kütüphanesi kullanır.Bilimsel uygulamalar geliştiren kurumlar %90 C++ kullanır ve kendi kütüphaneleri vardır. Devre programlarsan farklı kütüphaneler kullanırsın. Grafik programlama yaparsan başka.

yani dediğin işlemleri en mongol insan bile standart C ile programlamaya uğraşmaz. fortranla C de yapabildiğin herşeyi yapamazsn ama C de fortranda yaptığın her işi yaparsın.çok daha iyi yaparsın. sadece kendi kütüphane fonksiyonlarını yapılarını vs.vs. oluştururken biraz kasarsın.

zaten C nin ne oldugunu bilseydin dediğin gibi kesinlikle bana fortran şöyledir böyledir edebiyatı yapmazdın.

fortranda hazır kütüphaneler varken neden c de kendi kütüphanemi oluşturmakla uğraşayım ki. fortranda yapamazsın ama c de yapabilirsin dediin şeylerden en işe yarayan kısmı da bit düzeyinde işlemler. o da benim uğraştığım projeyle ilgili olmadığı için çok da işeme yarayacak bişey değil benim için. istersen ilk önce bu dillerin gelişimi ve nasıl ortaya çıktıkları hakkında biraz bilgi edin ondan sonra buraya yaz. seninle burda ben biliyorum sen bilmiyorsun gibi çocukça tartışmalara girmek itemiyorum. bu başlığı da tartışma yaratmak için açmadım zaten. "zaten C nin ne oldugunu bilseydin dediğin gibi kesinlikle bana fortran şöyledir böyledir edebiyatı yapmazdın." bunu ise hiç yazmadın kabul ediyor ve bi daha sana bu başlık altında cevap vermiyeceğimi belirtmek istiyorum

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

sandman bunu yazdı:
    hani şu sitede Fortranla ilgili ne kadar başlık acıldıki böyle bir bölüme ihtiyac olsun...düşün bu sitede Python yada Ruby'le ilgilenen adam sayısı baya ama dikkat edersen bu diller içinde başlık yok....
    Hocam Ruby ile ilgili başlık açılsa da konuşulcak çok şey yok .

Çünkü daha ruby bilen adam sayısı çok az ?

Fortran da çok zavallı bir dil değil o kadar ezmemek lazım...

Muhendislik hesaplarında çok işlevsel.

Geliştirilmiyor çunku amacına uygun zaten...

Ama fortran bilen adam sayısı da çok az.

"Diğer diller" başlığında takılınması bence daha uygun yani...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SyspioniC
    SyspioniC's avatar
    Erkek
    sonuçta dil dildir, souçta bende eski kafalı biriyim :) fortran hakkında pek bi bilgim yok ama fortran bölümü açılasa fena olmaz hani :)

"Derviş Yunus bu sözü eğri büğrü söyleme, Seni sorguya çeker bir Molla Kasım gelir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek
    Musket bunu yazdı:

sandman bunu yazdı:
    Hocam Ruby ile ilgili başlık açılsa da konuşulcak çok şey yok .

Çünkü daha ruby bilen adam sayısı çok az ?

Fortran da çok zavallı bir dil değil o kadar ezmemek lazım...

Muhendislik hesaplarında çok işlevsel.

Geliştirilmiyor çunku amacına uygun zaten...

Ama fortran bilen adam sayısı da çok az.

"Diğer diller" başlığında takılınması bence daha uygun yani...

neyi eziyolar hocam, fortran ı bilen bilir kendisini kanıtlamasına ihtiyacı yok bu dilin.hem çok sağlam bir dildir. hazırladığın ugulamanın üzerinde tam bir kontrol sağlar. dediin gibi aslında başlık sayısı az fortranla ilgili. işte belki bu dile ayrı bir başlık açılırsa belki artar diye düşündüm. 

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    All hail to Tux
    sandman
    sandman's avatar
    Erkek
    allahım bir dil için birbirinizi ne yediniz

Mühendis kahveyi projeye dönüştüren bir insan evladıdır.
Toplam Hit: 1846 Toplam Mesaj: 11