Fortran İle Nxn Matrisleri İle İşlem
-
nxn tipindeki matrislerin çarpılması,toplanması,çıkarılması,transpozesi ve tersini nasıl buldurabilirim? yada nasıl bir algorithm izlemem gerekir.
-
nxn yani 2*2 matris ünive gelince yazacaksın bol bol google bi bak derim defteri yazmamı istemessin heralde :)
-
fortranı geçen dönem göstermişlerdi. şimdi unuttum be dayı üstlemeyince yinede bi bakarım not defterine bişeler yazdıydım BULABİLİRSEM atarım matrisler denklem çözme falan..
-
al sana bi tane el emeğ göz nuru alıntı değil
çarpma
2 3 2 4
[ 3 1 ] X [ 1 4 ] olsunöncelikle
2.2+3.3 2.4+3.4
[ 3.2+1.1 3.4+1.4 ]
şeklinde oluyor 1.satırla 1. sütunu çarp sonra 1. satırla 2. sütunu sonra 2. satırla 1. sütünu sonra 2.satırla 2. sütunu tek tek çarpıp topluyorsun ok.
-
ercag kardeş onun fortrancasını istemiş arkdş..
-
hasbinallaaah..... bana akıl mı öğretiyorsunuz arkadaş. sevmiyorum bu muhabbeti bilmiyorsan kenara çekilirsin. ben üniv. matematik öğr. 4. sınıf öğrensiyim.
-
mokoko bunu yazdı:
-----------------------------
hasbinallaaah..... bana akıl mı öğretiyorsunuz arkadaş. sevmiyorum bu muhabbeti bilmiyorsan kenara çekilirsin. ben üniv. matematik öğr. 4. sınıf öğrensiyim.
-----------------------------hocam ne oldu şimdi ? adam yardım etmek istemiş ? nerden bilsin senin mat. öğrencisi olduğunu ?
-
yahu tamam da bilader.
"hadi anam üniversiteye gidince çok uğraşcan matrisle falan" demek doğru bir davranış mı bu davranışın neresi yardım? yapma lütfen ben yine çok nazik konuşuyorum.