Forum İçin Radyo

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    beyler rastlamışsınıdır bu forum un en üstüne radyo ekliyorlar bi ara bulmuştum onuda arıyorum tekrar, onu forumun en üstüne nasıl ekleyeceğiz sayfaya adres çubuğunun hemen altına ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek

Dosyayı indirin:
    http://www.forumena.com/downloads/Radyo.rar
    rar şifresi: www.forumena.com

Selamın Aleykum
    Radyo kurulumunu gerçekleştirmek için önce yukarıda verdiğim adresten
    dosyayı indirin.
    Daha sonra şu 2 dosyayı kendinize göre düzenleyin.
    İndex.html dosyasını not defteri ile açın ve
    <title>forumENA - evrenin EN Acayip forum sitesi</title>
    bu bölümü kendinize göre düzenleyin.
    Daha sonra player klasörünün içindeki playlist.asx dosyasını açın ve
    <Title>forumENA.com/forumENA Canlı Yayınına Hoşgeldiniz...</Title>
    <Ref href="http://72.36.250.10:3311"/>
    Olan bölümü düzenleyin.
    <Ref href="http://72.36.250.10:3311"/>
    Buraya kendi radyonuzun IP adresini yazın.
    Bu düzenlemelerden sonra dosyayı hostunuza atın.
    Sonra sitenize gidip bakın olmuş mu ?
    Bakalım olmuş mu :D
    Ewet olmuş ama bi sorun war :D
    Ben firefox ile açtığım için radyo gözükmüyor.
    Bu radyo sadece İnternet Explorer da çalışıyor.
    Şİmdi siteye İE ile girelim ve bakalım olmuş mu :D
    İşte sonuç :D
    Hepinize kolay gelsin.

---

buldum ben belki yardımcı olur ihtiyacı olan varsa faydalansın 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

---------------------------------------------------------------------

İlk olarak aşağadaki dosyayı indirin ve içnide bi kaç değişiklik yapıcaz

http://rapidshare.com/files/5036435/radyo.rar.html

1-) İndirdiğimiz dosyanın içinde index.html diye bi dosya var notepad açıp gerekli url düzeltmlerini yapın yoksa direk benim siteye gider haberiniz olsun.

2-) Radyo dosyasını yine notepadla açıp redyo urlsi ekleyebilirsiniz. İçinde PowerTurk ve PowerFM var.

3-) Player klasörünün içinde player.config.js diye bi dosya var bunu yine notepadla açıp en yukarda biraz oluşturduğumuz radyo.asx dosyasının urlsini kendi ftp'ye attığınızda çıkacak adresi yapışıtırın ve onuda kaydetip kapatın

4-) İşte bukadar player klasörünü, radyo.asx ve index.htm yi FTP'de ana dizine atın ve www.siteniz.com yazıp giridğinizde radyo çalışacaktır. Yapamayanlar olursa sorunları yazın ben cevabını verim

----------------------------------------------------------------------

http://img107.imageshack.us/img107/3733/screenshots1tw.gif
    Evet arkadaşlar ben bu konuya 2. versiyon diyorum çünkü, bundan önce üst frame radyo ile ilgili bir başlık daha açmıştık ama o zaman alelacele kendi forumumda deneyip bu eklentiyi sizlere sunmuştuk ama gel gör ki eklenti serverden servere değişiklik göstermekte ve bazı serverlerde sorun çıkarmaktaydı, bende aradan bir kaç ay geçmesine rağmen kendi işlerimin yoğunluğu arasında en sorunsuz haliyle bu eklentiyi toparladım, inşallah bu mesajdan sonra bu eklenti hakkında daha fazla şikayet gelmez..
    1- Bazı serverler index.html dosyasını varsayılan dosya olarak görmeyip yine index.php dosyasını ilk görüyorlardı bizde mecburen sitemizi ya forum adlı bir klasöre kuruyorduk yada index.php nin adını değiştirmek zorunda kalıyorduk buda gerek sitemizde gerekse FTP mizde düzensizliğe yol açıyordu, bu sorunu .htaccess dosyasının içine eklediğimiz küçük bir kod ile hallettik. Eğer böyle bir dosyanız yoksa direk atmanızda bir sakınca yoktur. Eğer .htaccess isimli ayar dosyanız varsa kurulum kısmının 1. mesajını okuyun...

2- Siteyi açınca çıkan dil yükle sorunu tamamen ortadan kaldırılmıştır.

3- İlk haliyle radyo adresini eklesekte bir türlü radyomuzdan ses alamıyorduk, bu sorunuda hallettik.

Şimdi gelelim kuruluma, kurulum çok ama çok basit, yalnızca birkaç noktaya dikkat edin yeter.

Kurulum:

1- Dikkat: Eğer zaten .htaccess isimli ayar dosyanız varsa buradan aldığınız dosya ile değiştirmeyin, şu şekilde yapın, buradan aldığınız dosyayı bir metin editörü ile açıp içindeki kodu kendi .htaccess dosyanızın en üstüne ekleyin, zaten tek satırlık bir kod. (Dikkat ! bu dosya bazı serverlerde gizli olduğu için farkedemeyebilir ve yanlışlıkla dosya onayına evet deyip eski dosyanızı kaybedebilirsiniz, ilk önce bu dosyayı atıp böyle bir dosyanın olup olmadığını kontrol edin, eğer varsa dosya değişimine izin vermeyip eski dosyanızın c panelden yedeğini alın, bu dosya FTP de gözükmez cpaneldeki dosya yöneticisinde gözükür)

2- Rar içinden çıkan Upload klasörünün içindeki tüm dosyaları anadizine atın, yani htdocs, public_html yada www isimli bazı serverlerde adı değişen klasörün içine atın, eğer anadizinde forum isminde bir klasör oluşturduysanız sakın forum klasörü içine atmayın yoksa çalışmaz, herkes bu konuyu yanlış anlıyor nedense, anadizin olarak bahsettiğimiz yer forum klasörü değildir, htdocs, public_html yada www klasörüdür.

3- Yukarıdaki iki maddeyi yaptıktan sonra player.config.js isimli dosyayı açıp içindeki var mediaURL = "http://www.siteismi.com:11927" yazan yerdeki siteismi.com yaza yeri kendi radyonuzun adresi ve portu ile değiştirin, buraya başka radyoların adresinide yazabilirsiniz. Eğer playlist yayınlayacaksanız buraya playlist.asx yazın.

4- Eğer radyonuz yok ise ve kendi FTP nizden yada internetteki herhengi bir siteden MP3 dinletmek istiyorsanız, o zaman yine üstteki yere yani player.config.js isimli dosyadaki siteismi.com yazan yeri tırnak içine kadar silip playlist.asx yazın ve kaydedin, daha sonra bu seferde playlist.asx dosyasını açıp ya kendi FTP nizden yada internetten bulduğunuz ve adresini tam olarak (ç)alabildiğiniz MP3 lerin tam adreslerini playlist.asx dosyasının içine gerekli kısma yazın ve kaydedip çıkın.

5- Kendinize göre playeri Türkçe'leştirmek istiyorsanız player.js dosyasını metin editörü ile açarak, değiştirebilirsiniz.

6- Yine player.config.js dosyasından playeriniz ile ilgili ayarları yapabilirsiniz ( Otomatik çalmaya başlasın, ses ayarı vs.)

7- Skin değiştirmek içinse; Skinler klasörüne bakarak images klasörlerinin içindeki skinlerden birini beğenin ve beğendiğiniz skinin images klasörünü FTP deki images klasörü ile değiştirin hepsi bu. Ben default olarak kırmızı skini seçtim, siz isterseniz değiştirebilirsiniz...

PaSS: www.mjturkiye.net

http://rapidshare.com/files/27745842/Aquamp_Radyo.rar.html

-----------------------------------------------------------------------------------------

Bunları bulabildim.Başka vardırda bi deniyin olmazsa bakarız :D

:)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mustafacsn
    mustafacsn's avatar
    Erkek
    saol ya bi denicem olmazsa tekrar bakarımm benim gönderdiğm dökümanı deneyen varmı ? acaba
Toplam Hit: 2310 Toplam Mesaj: 4