Forum Sitesi Kurmak (İstek)
-
Selamun Aleyküm ;
Öncelikle Hayırlı Akşamlar.
Konuya giriyorum ben forum sitesi kurucam ama hiçbir bilgiye sahip deilim php asp html falan fıstık. bir 2 site kurdum onlarda ''web page maker''
adında bir programla şimdi ise forum sitesi kurmak istiyorum ama hiç bir bilgim yok. nasıl yapıcam hacılar. :S
işlh anlatabilmişimdir.
şimdiden tşkürler
-
googleden vbulletin kurmak smf kurmak phpbb kurmak diye aratarak öğrenebilirsin birseyler hocam
-
Bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışayım.
Öncelikle bu tür siteler lisanslı ve lisansız olmak üzere 2' ye ayrılıyorlar.
Bir kaç forum sitesini sayarsak;
PHP Fusion
VBulettin
PHPBB
Smf
Mybb
SMF ve VBullettin lisan sorunu olan forum siteleri.
Öncelikle hangisini kuracağına karar vermelisin.
Her forum sitesinin türkçe ve geniş içerikli portal siteleri mevcut, oralardan sorunlarına detaylı çözümler bulabilirsin.
Diyelim elinde domain ve hostun var.
Öncelikle kendine bir " Veri Tabanı " ( Database ) oluşturman lazım.
Öncelikle sitenin dosyalarını host'una atacaksın. ( Public_Html klasörü içine )
Ardından www.siteadı.com'a girip ilgili ayarları yapacaksın. ( Genelde hepsi birbirine benzer. )
Database adı ve database kullanıcı adı ile şifresini felan girersin. Sitenin temel bir kaç ayarlarını yaparsın vs.
Daha sonrası sana kalmış. Düzenleme diğer bir tabirle edit'leme.
-
hocam dilim döndüğünce yardımcı olayım.
öncelikle ücretsiz forum sitesi açan siteler var. üye olup subdomainleri altında( örn: lepus.forumverensiteornegi.com ) forumunu kurup kullanabilirsin.
ama ben ücretli bi site açıcam diyosan. piyasada dolaşan smf ( php tabanlı ), webwiz ( asp tabanlı ) gibi ücretsiz forum scriptlerini indiriceksin. herhangi bir hosting firmasında host ve domain alarak seçtiğin forum türünün googledan kurulumunu öğrenerek ( veya buraya yaz bzde yardımcı oluruz) kurucaksın.
veya
100 mb alan + domain alana bir çok ücretsiz forum sciptlerinden seçtiğinin kurulumunu yapan firmalar var. ( işi öğrenmek değilde sadece kullanma amaçlı şettireceksen bu şıkkı tercih et )not:bu son şıktaki olayı bende yapabilirim ama hostingi ben biraz pahalı sattığım için tercih etmeyebilirsin.yinede görüşmek fiyatı öğrenmek istersen pm at msn i göndereyim.
-
PHPBB forum kurma aşamasındayım
- Veritabanı Adı : MySQL de phpBB için oluşturmuş olduğunuz veritabanının adı
- Veritabanı kullanıcı adı : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL kullanıcı adı
- Veritabanı Şifresi : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL şifresi
- Veritabanı Tablolarının Önadları : phpbb_bunlar çıkıyor. bunları nasıl cevaplıcam veri tabanı adını bilmiyorum
işlh anlamışınızdır.
-
Trzes bunu yazdı:
-----------------------------
PHPBB forum kurma aşamasındayım
- Veritabanı Adı : MySQL de phpBB için oluşturmuş olduğunuz veritabanının adı
- Veritabanı kullanıcı adı : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL kullanıcı adı
- Veritabanı Şifresi : PhpTriad kurulumunda anlatılan MySQL şifresi
- Veritabanı Tablolarının Önadları : phpbb_bunlar çıkıyor. bunları nasıl cevaplıcam veri tabanı adını bilmiyorum
işlh anlamışınızdır.
-----------------------------cpanel e girmeyi biliyomusun ona göre anlatalım?
@bu arada yasevyaterket:SMF de lisans sorunu yoktur
-
Başlangıç için lisasız forum kurmayı denemekle başlayabilirsin bu yüzden benim php olarak önereceğin 2 forum sistemi var " phpbb" ve "smf" dir bunların sitelerine girip kurulumları hakkında bilgi edinebilirsin
Not: belli başlı html bilgisine ve web tasarım bilgisine ulaşmadan forum kurmaya kalkışma toslarsın az çok html bilgin olmalı en azından