Forumlarda Neden Linux Yazılır Unix Değil?
-
hep merak ediyorum pc dergilerinin siteisnde dahi linux var(gerçi adamlar mal maci bile ayrı işletim sistmei olarka almışlar).Ama gerçekten yeden unix dğeil linux?Unixle ilgil birşeyi nereye yazıcam mesela :D.
MErak oluşturduda ondan sorayım dedim.
-
Unix ile Linux farklı sistemlerdir de ondan :)
-
yane bi tane unix bölümü de açsın baabında sölüo (:
-
tuncaxxz bunu yazdı:
-----------------------------
yane bi tane unix bölümü de açsın baabında sölüo (:
-----------------------------hea :D ondan dedim mesela unix açılsı linux alt bölüm olabilir sadece burası için geçerli dğeil genel anlamda.Çünkü freebsd unix ile döküman vs.. var linuxa koymak durumunda kalıyorum tam aorayada konurda ne bilim tezatlık oluşuyor sankim.
-
The developers of commercial editions of UNIX have a specific target audience and platform for their operating system. They also have a pretty good idea of what applications they want to support and optimize. Commercial UNIX vendors do everything they can to maintain consistency between different versions. They have published standards that they follow for their customers.
The development of GNU/Linux, on the other hand, is more diverse. Developers come from many different backgrounds, and therefore have different experiences and opinions. There has not been as strict of a standard set of tools, environments, and functionality within the Linux community. The Linux Standards Base (LSB) project was formed in an attempt to alleviate this problem, but it has not provided as much help as hoped.
Kısaca diyor ki; Unix geliştiricilerin yazacakları uygulamalar üzerinde belli bir görüşü varmış ve müşterilerine belli bir standart sunuyormuş. Linux ise daha farklıymış.Geliştiriciler her yerden ve her görüşten gelebilirmiş.Ve araçlarında şimdilik bir standart yokmuş.
Ayrıntılı bilgiyi şu siteden okuyabilirsin; http://www-128.ibm.com/developerworks/aix/library/au-unix-difflinux.html
-
Kısaca diyor ki; Unix geliştiricilerin yazacakları uygulamalar üzerinde belli bir görüşü varmış ve müşterilerine belli bir standart sunuyormuş. Linux ise daha farklıymış.Geliştiriciler her yerden ve her görüşten gelebilirmiş.Ve araçlarında şimdilik bir standart yokmuş.
--------------------
Evet standardi yoktur ,her gorusten her yerden herkes destek verip gelistirebilir.Bircok open source projenin kodlarini inceleyin,yarabbim bu nasil kod yazmak dersiniz :) o derece sacma kod yazilir.Not:Cok kral kodlarda vardir,adama iste bu dedirten dudak ucuklatan derecede kodlarda goreblirsiniz.Ama genelde memik yanik,ihsan karagulle jenarsyonunun elemanlari gibi kodlar var :) Zaten linux platformu icin iyi kodlanmis bircok uygulama okuz gibi parayla satiliyor.Eski calistigim fabrikada Formulasyon uretimi bolumunde Dell Workstation kurmustuk,(Redhat) ,formulasyon hesaplarini raporlayan bir yazilim vardi tam bir iskenceydi sonra Finlandiyali bir yazilim firmasindan 48.000$'a cok kral bir yazilim satin almistik.<<<<<<onun icin ki her yerden her gorusten her kesin katildigi hersey iyi degildir>>>> :)