Forumumda Konuya Cevap Yazdırna / Asp
-
bugün bi forum kodlamaya başladım. herşey güzel . kategoriler , konular hepsi iyi ama cvp yazdıramıyorum :(
ben nasıl cvp yazdırabilirim buna
ne tablosu açmam ve ne kod kullanmam gerek :(
-
Hoca cvp diye bi tablo yap(access kullandığını farzederek en basit şekilde tablo söylüyorum)..içinde id, konu_id, mesaj, yazan, tarih alanları olsun..
sonra mesela 150 id'li konuya giriş yaptı birisi..cevap yaz linkine tıklandığında cevap_yaz.asp?konu_id=150 gibi bi linke gitsin..
(okunan konunun id'sini querystring ile alırsın artık gerekli temizlemeleri yaparsın
<a href="cevap_yaz.asp?konu_id=<%=id%>" şeklinde link verirsin..)sonra bu cevap_yaz.asp sayfasına textarea koyarsın, ister hangi konuya ait olduğunu belirleyen o konu_id'yi bir form ile hidden readonly şeklinde form içine yerleştirirsin, göndere basınca cevapkabul.asp'ye yönlendirirsin ya da konu_id'yi cevap_yaz.asp'den url cevapkabul.asp?konu_id=<%=konu_id%> gibi yönlendirirsin
url ile gönderdiysen
cavapkabul.asp'de konu_id = request.querystring("konu_id") şeklinde
form ile gönderdiysen
konu_id = request.form("konu_id")bağlant
kayıtseti aç
rs.addnew
rs("konu_id")= konu_id
rs("mesaj") = request.form("mesaj")
rs("yazan") = session("kullanici") (artık üyeleri nasıl yetkilendiriyosan)
rs("zaman") = now()
rs.update
response.redirect konuokumasayfasi.asp?id=" & konu_id & "şeklinde bir şeyle veritabanına kaydedersin..
konu okuma sayfasında da mesela 150 id'li konuya girildiğinde
konuokumasayfasi.asp?id=150
sayfada konu mesajının altına
id = request.querystring("id")
(gerekli önlemleri al, querystring için)
bağlantı
kayıtseti aç
select mesaj, yazan, tarih from cvp where konu_id= "& id &" order by id asc" diyerek o konuya ait cevapları listelersin işteHoca ayrıca bu iş böle olmaz ki ya..forum yazıyorum diyosun, nasıl cevap yazdıracam diyosun :) garip adamsın vesselam..Bu arada yukarda hatalar yapmış olabilirim, aceleye geldi :)