Foto Çekemiyorum (600D)
-
nasıl anlatayım tam bilemiyorum. şimdi makinenin tuşuna basınca önce odaklıyor sonra ekranın ortasında yeşik kare beliriyor ondan sonra çekiyor ya. işte ben bazı açılarda bi türlü yeşil yapamıyorum kareyi. kırmızıda kalıyor, istediğim görüntüyü yakalasam bile yeşilleşmediğinden çekim yapmıyor. manuelden mikroya her modda denedim çekemiyorum. bu yüzden istediğim pozu yakalayamıyorum. karenin yeşil olduğu pozlara mahkum kalıyorum. lens standart.
-
Çok yakın yeri odaklamaya çalışıyosundur odaklayamıyodur yada ters ışık geliyodur , ışık yetersiz kalıyordur. Uzaktan odaklamayı dene yada manuel moda al elinle odakla :)
-
heh işte onu diyorum. böyle durumlarda istediğim görüntüyü yakalıyorum fakat odaklama makinanın gözünde tamamlanmadığı için çekmiyor. oysa ben istyediğim görüntüyü yakalamış oluyorum.
-
Tamam işte çekicegin herneyse lense çok yakın tutuyorsun lens odaklayamıyor yani yetersiz kalıyor mesefe çok yakın oldugu için ondan dolayı kırmızı kare çıkıyor ve çekmiyor . Bunun için lensin üzerindeki auto modu off konumuna alıp yani AF yi MF ye çekiceksin ve yine tam otomatik modda elinle odaklayarak çekebilirsin.
Sanalcaptan tarafından 21/Kas/13 22:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam önce tuşa yarım basacaksın odaklayacak (Netleşecek) ondan sonra tam basacaksın ve resmi çekeceksin. Alttaki linke tıkla eğitim videloarı var hocam Işıgın bol olsun.
http://www.nikonturk.com/konu/1337-kadraj-fotografcilik-egitim-videolari/
-
JuMaN bunu yazdı
Hocam önce tuşa yarım basacaksın odaklayacak (Netleşecek) ondan sonra tam basacaksın ve resmi çekeceksin. Alttaki linke tıkla eğitim videloarı var hocam Işıgın bol olsun.
http://www.nikonturk.com/konu/1337-kadraj-fotografcilik-egitim-videolari/
Adam da onu diyor hocam yapiyorum ama cekemiyorum diyor.
Hocam lensin af olmamasi gerekiyor o zaman cekim yapabilirsin.
-
tamamdır beyler lensin af-mf ayarındaymış iş, dediğiniz gibi. sağolun.
-
Prometheus bunu yazdı
tamamdır beyler lensin af-mf ayarındaymış iş, dediğiniz gibi. sağolun.
Aynen hocam mf ye alıp istediğin gibi çekim yapabilisin istersen sıfır odak :)