Fotograf Bölümü Yetenek Sınavları Hakkında.
-
Marma üniversitesi güzel sanatlar fakültesi 2012-2013 özel yetenek giriş sınavları klavuzunda bunlar yer alıyor
bu konuda birazdaha açıklayıcı bilgiye ihtiyacım var özellkle birinci aşama 1 ve 3 dalgalardan pek birşey anlamadım 3. te ne gibi bir yanıt bekliyorlar bir eleştirimi incelememi bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa ve yardımcı olursalar sevinirim.başka üniversitelerinde hemen hemen aynıymış duyduguma göre.
Birinci Aşama - Eleme Sınav
1. Fotokopi halinde kontür olarak verilmiş bir sahnenin tarif edilen ışık yönüne göre, ışık-gölge ilişkisinin (gerçekçi bir gözle) kurulması istenir.
2. Fotokopi halinde verilen fotoğrafların, önerilen başlıklar yönünde yeniden kadrajlanması (çerçevelenmesi) istenir.
3. Görsel algı sınavı; projeksiyonla 5’er saniye gösterilecek 20 adet fotoğraf hakkındaki soruların yanıtlanması istenir. Her fotoğraf gösteriminin sonunda ışık açılır ve adayın yanıt vermesi için 20 saniye süre verilir.
İkinci Aşama - Seçme Sınavı
Tek oturumlu, iki kısımdan oluşur.
1.Kısım - Yazılı sınav; (Genel Kültür ve Temel Fotoğraf Bilgisi)
2. Kısım - Dosya değerlendirmesi ve sözlü görüşme;
-
PsychoDawn bunu yazdı:
-----------------------------Marma üniversitesi güzel sanatlar fakültesi 2012-2013 özel yetenek giriş sınavları klavuzunda bunlar yer alıyor
bu konuda birazdaha açıklayıcı bilgiye ihtiyacım var özellkle birinci aşama 1 ve 3 dalgalardan pek birşey anlamadım 3. te ne gibi bir yanıt bekliyorlar bir eleştirimi incelememi bu konuda deneyimli arkadaşlar varsa ve yardımcı olursalar sevinirim.başka üniversitelerinde hemen hemen aynıymış duyduguma göre.
Birinci Aşama - Eleme Sınav
1. Fotokopi halinde kontür olarak verilmiş bir sahnenin tarif edilen ışık yönüne göre, ışık-gölge ilişkisinin (gerçekçi bir gözle) kurulması istenir.
2. Fotokopi halinde verilen fotoğrafların, önerilen başlıklar yönünde yeniden kadrajlanması (çerçevelenmesi) istenir.
3. Görsel algı sınavı; projeksiyonla 5’er saniye gösterilecek 20 adet fotoğraf hakkındaki soruların yanıtlanması istenir. Her fotoğraf gösteriminin sonunda ışık açılır ve adayın yanıt vermesi için 20 saniye süre verilir.
İkinci Aşama - Seçme Sınavı
Tek oturumlu, iki kısımdan oluşur.
1.Kısım - Yazılı sınav; (Genel Kültür ve Temel Fotoğraf Bilgisi)
2. Kısım - Dosya değerlendirmesi ve sözlü görüşme;
-----------------------------3. hafıza sorusu gibi birşey 5 sn gösterilcek 1 resim ve bitince sana resimlerle ilgili sorular sorulacak.
1.de sanırım fotokopi dediği için siyah beyaz olucak ışıklandırılmasını falan sen hallediceksin pek anlayamadım 1 i bende
-
ne gibi sorular olacak bunlar da önemli . bu konuda deneyimli muritler varsa çok iyi olur ya.kendime güvenim var fakat lak diyede kalmak istemiyorum orada.
-
-
warderpipi bunu yazdı:
-----------------------------http://www.guzelsanatlarfakultesi.com/forum/forums/35-Yetenek-S%C4%B1nav-Sorular%C4%B1-2011
-----------------------------hocam burada fotograf falan göremedim pek. fotograf ve video var ama o çizim falan istiyor benim istediğim yerlerde çizim yok sadece fotograf :S
-
1 soruda sanırım gölgeleri sen cizeceksin
-
UP! yardım beyler . iş ciddi 1-2 gün içerisinde biraz ayrıntı lazım hala elimde elde tutulabilir bir bilgi yok
-
Yeniden Up! yokmu hiç bu konuda bilgisi olan bir tanıdığı olan filan müritler biraz yardım lütfen =I