Fotografci Olmak ?
-
Arkadaslar bu aralar kafam fotograf isiyle cok mesgul oldu . Baslikta fotografci dediysem yanlis anlamayin vesikalik olarak degil insanlardan cesitli bakis acisi olarak degisik fotograflar cikartmak guzel manzaralar kesfedip degisik fotograflar cekmek istiyorum fakat bu konuda hicbir bilgim yok bu isi zevk olarak yapmanin yaninda bu isten parada kazanmak istiyorum bunun icin universitede bolum sinav vs vs seyler varmi bilgisi olan yazarsa sevinirim .
-
Sigara içen yaşlı adam fotoğrafı çekersen taş düşsün başına aga.
-
trizm fotoğrafçılıgı ile uğrasırsan hem zevk alır hem para kazanırsın
-
karatahta bunu yazdı:
-----------------------------
Sigara içen yaşlı adam fotoğrafı çekersen taş düşsün başına aga.
-----------------------------ahaha ahdı var karatahta'nın.. ilk taşı o atacak ((:
-
Ilk basta bu kadar kisa sure icinde bu kadar cevap gelince oha noluyoz dedim :D Tahta sigara istemiyorsan adama puro felan veririz :D saka bi yana oyle birsey cekme dusuncem yok daha farkli seyler dusunuyorum .
-
hocam bu işler tavsiyeyle olmaz:)
bi makinen olucak güzelinden.İmkanın varsa d-slr fln kullan çok daha iyi fotoğrafların olur.
Sonra makineyi kullanmayı öğreniceksin bu sadece basıp çekmekle olmaz otomatik modda.Olabildiğince manuel olan bi dijital makine al d-slr alamıyosan.
Sonrası da sana kalmış gezip görüceksin burdan çek derlerse olmaz zamanla oturur fotoğrafçı gözün.
Biraz da sergi gez fotoğraf sergisi fırsatın olursa gördükçe anlarsın neyin güzel olduğunu:)
kolay gelsin
-
bol bol fotoğraf bak. deviantart
-
"fotoğrafçı herkesin sıradan sandığı şeyin muhteşemliğini ortaya koyabilendir"
evet evet fotoğraflarımı bu felsefeyle çekiyorum ben. normal bir insanın asla bakmayacağı şeyleri/şekillerde/açılardan.
Mesela bir yolu çekeceksen insan bakış açısıyla çekmeyeceksin. kaldırıma koyacaksın makineni , aşağıdan çekeceksin , dümdüz. Deneme yanılmayı bırakmayacaksın o düzlüğü biraz kaydırıp yukarı doğru çekeceksin. Yol boşken çekeceksin bazen , bazende bir araba geçerken..
-
bir ara bende istiyordum böle fotoğrafçı olmak.
ancak sen biraz abartmışsın üniversite işine falan girmişsin, iyi düşün.
yapma demiyorum yani, hobi olarak gene yap.
-
yaratıcılık lazım hocam fotoğraf ışkla resım yapma sanaatıdır azcık beynı zorlaman lazım yoksakı herkez fotoğraf cekıyo basıyosun deklanşöre oldu bıtıı
bılgı edınmek ıcın fotokritik.com orda forumda envayi çeşit bılgı var azıcık ordan genel bılgılere bak sonra analog makınayla cekımlere basla pozmetre estantene dıyafram bu gigi bılgılerı ogrenmeye calıs yanı istıyosan yaprsın 8)
edit: bunla ılgılı okul var ama desen cızımıyle alıyoar ılk once resım bolumden baslıyosun ıkıncı yıl fotoğrafa gecıyosun cızımım ıyı dıyosan mımarsın universitesi kocaeli birde marmara üniversitelrinde var fotoğraf bolumu