Fps Düşmesi Yardım
-
slm müridler.bilgisayarımın özellikleri
intel i7 2670 2.2 (8cpu) işlemci
8gb ram
directx 11
nvidia gforece gt525m ekran kartı + intel hd 3000
oynadıgım oyun dota 1.çok basit bir oyun.önceleri rahat rahat oynuyordum fakat şimdi oyunda fps düşmesi yaşıyorum.virüsten şüpelendim format attım.su anda bilgisayar tertemiz fakat sorun geçmedi.fanlara çok güçlü bir fön tuttutm(soğuk) elektirik süpürgesiyle çekmeye çalıştım toz varsa diye.bence fanlarda sorun yok.gerektiğinde gayet güzel çalışıyor ayrıca oyundayken bilgisayarda sıcak kalmıyor.normal ısısında.çözümü bulamadım
aklına öneri vs bişi gelen var mı ? :S
edit: nvidia ayarlarından normal kullanımı otomatikten çıkartıp sadece nvidia yüksek performansa almama rağmen sonuç degişmiyor.hatta görev yöneticisnden dotayı gerçek zamanlı yapıyorum ve bütün işlemcileri ona ayarlıyorum fakat sorun devam ediyor..aklım mantıgım almıyor gerçekten
-
Son zamanlarda herhangi bir güncelleme yaptın mı ekran kartına sürücü sorunu olabilir
-
Ekerci bunu yazdı
slm müridler.bilgisayarımın özellikleri
intel i7 2670 2.2 (8cpu) işlemci
8gb ram
directx 11
nvidia gforece gt525m ekran kartı + intel hd 3000
oynadıgım oyun dota 1.çok basit bir oyun.önceleri rahat rahat oynuyordum fakat şimdi oyunda fps düşmesi yaşıyorum.virüsten şüpelendim format attım.su anda bilgisayar tertemiz fakat sorun geçmedi.fanlara çok güçlü bir fön tuttutm(soğuk) elektirik süpürgesiyle çekmeye çalıştım toz varsa diye.bence fanlarda sorun yok.gerektiğinde gayet güzel çalışıyor ayrıca oyundayken bilgisayarda sıcak kalmıyor.normal ısısında.çözümü bulamadım
aklına öneri vs bişi gelen var mı ? :S
hangi ekran kartı ile oynuyorsun intel mi nvidia mı?
-
ekran karti arasi gecisi yapamiyordur onu ayarlamalisin
-
ekran kartını direk açıyorum yani normal kullanımı nvidia yapıyorum sonuç yine aynı..hatta görev yöneticisinden dotayı gerçek zamanlı yapıyorum ama değişen bişi yok..
-
Hocam anladığım kadarıyla bilgisayarınız dizüstü bilgisayar. Özellikle oyunu açtığınız zamanlarda eskiye nazaran daha belirgin bir fan sesi alıyor musunuz, bu önemli. Ayrıca bilgisayarınızın sıcaklığının normal olduğuna, gerek işlemci, gerek ekran kartı, gerekse anakart sıcaklıklarını anlık gösterebilen bir program ile elde ettiğiniz sıcaklık verileri ile mi karar verdiniz, bu da önemli. Bu tip sorunlar genellikle soğutma sisteminin yeterli hava akışını sağlayamaması durumunda, dizüstü bilgisayarların sıcaklığı kontrol altında tutmak adına performansı düşürmesi sonucunda yaşanıyor.
Aklıma gelen diğer bir sorun ise internet bağlantınız. Dota oyunu, yanılmıyorsam internetten oynanan bir oyun. Dolayısıyla, internet bağlantınızda oluşabilecek bir yavaşlık, fps düşmesine neden olabilir. Speedtest gibi sitelerden yüksek verim sonuçlarına pek tabi ulaşabilirsiniz, ancak internet bağlantınızda şayet anlık yavaşlamalar veya internet bağlantınız kablosuz ise zayıf sinyal (modeme göre sinyal seviyesine göre performansı değişiklik gösterir) ya da yakın bölgede çalışma ve benzeri sorunlar var ise, internet bağlantı hızınızdan da kaynaklanıyor olabilir. Bunu test etmenin yegane yolu, bilgisayarınız ile başka bir yerde internete girerek oyundaki fps değerlerini kontrol etmenizdir. Pek ihtimal vermesem de böyle bir sorun da olası.
Bilgisayarınızın marka-modelini yazsaydınız, beklenmesi gereken performans hakkında da fikir yürütebilirdik sanıyorum.
-
RaNGeR bunu yazdı
Hocam anladığım kadarıyla bilgisayarınız dizüstü bilgisayar. Özellikle oyunu açtığınız zamanlarda eskiye nazaran daha belirgin bir fan sesi alıyor musunuz, bu önemli. Ayrıca bilgisayarınızın sıcaklığının normal olduğuna, gerek işlemci, gerek ekran kartı, gerekse anakart sıcaklıklarını anlık gösterebilen bir program ile elde ettiğiniz sıcaklık verileri ile mi karar verdiniz, bu da önemli. Bu tip sorunlar genellikle soğutma sisteminin yeterli hava akışını sağlayamaması durumunda, dizüstü bilgisayarların sıcaklığı kontrol altında tutmak adına performansı düşürmesi sonucunda yaşanıyor.
Aklıma gelen diğer bir sorun ise internet bağlantınız. Dota oyunu, yanılmıyorsam internetten oynanan bir oyun. Dolayısıyla, internet bağlantınızda oluşabilecek bir yavaşlık, fps düşmesine neden olabilir. Speedtest gibi sitelerden yüksek verim sonuçlarına pek tabi ulaşabilirsiniz, ancak internet bağlantınızda şayet anlık yavaşlamalar veya internet bağlantınız kablosuz ise zayıf sinyal (modeme göre sinyal seviyesine göre performansı değişiklik gösterir) ya da yakın bölgede çalışma ve benzeri sorunlar var ise, internet bağlantı hızınızdan da kaynaklanıyor olabilir. Bunu test etmenin yegane yolu, bilgisayarınız ile başka bir yerde internete girerek oyundaki fps değerlerini kontrol etmenizdir. Pek ihtimal vermesem de böyle bir sorun da olası.
Bilgisayarınızın marka-modelini yazsaydınız, beklenmesi gereken performans hakkında da fikir yürütebilirdik sanıyorum.
hocam dell inspiron 5110 serisi.özelliklerinide yazdım.sıcaklık değerlerini bi programdan almadım fakat bilgisayara baktıgım zaman sıcak gelmiyor artı fanda çok düşük hızda çalışıyor...bu sıcaklıkları alabileceğim bi program ismi yazabilir misin ?
internetten kaynaklı olma ihtimali yok.internetim çok iyi zaten evde 3 kişi oynuyoruz 3ünde sorun yok.bir bende fps düşmesi var oda bilgisayar kaynaklı..
-
Bilgisayar üzerindeki sıcaklık değerlerini, en basitinden Everest programının herhangi bir versiyonu size gösterebilir.
Oyunu açtığınızda, hangi ekran kartını kullandığına emin olun. Siz ayarlasanız dahi, oyna girdikten sonra bilgisayarın ayarı sıfırlanıyor olabilir. Bunun için; http://www.tahribat.com/Forum-Dokuman-Nvidia-Optimus-Teknolojisi-Probleminin-Cozulmesi-157450/1 sayfasından faydalanabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bu da işe yaramazsa muhtemelen fanınız çok tozlandığı için normal hızda dönemiyordur. Bilgisayar, fan yeterli gelmediği için sıcaklığı kontrol edebilmek adına performansı düşürüyordur. Detaylı fan temizliğine ihtiyaç var demektir.
-
Akla gelen yazilimsal ihtiyaclar
Nvidianin stabil bir driveri
Voltaj ve fan kontrol yazilimi
Internet hiz testi
Eger ki bu 3unde sorun yoksa pcni bi temizlettir