folder Tahribat.com Forumları
linefolder C#, Asp.Net, .Net Core
linefolder Framework Ve Sistem Testini Nasıl Yapabilirim?

Framework Ve Sistem Testini Nasıl Yapabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

Bir arkadaşla beraber bir proje üzerinde çalışıyoruz ve şuan yaptığım gözlemlere göre aynı frameworke sahip bile olsa farklı windows sürümlerinde çalışmayan bir iki modülümüz var haliyle sorunları çözmek için detaylı bir test aşaması tasarlamam gerekiyor. Viritual pc falan kurmadan farklı .net çatılarını farklı sistemlerde deneyebileceğim bir site, sistem, yöntem test aracı var mı? 

edit: imla hatası.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

merhaba,

türkiyede yazılım geliştirmede en önemli nokta atlanıyor bu da testdir. yurtdışında gördüğüm her firmada bir ya da daha fazla test mühendisi olur

ve onların işi gücü test etmektir.

şimdi senin istediğin testler işletim sistemi bazındaysa sanal işletim sistemleri kurarak deneyeceksin ve kullandığın frameworklar da önemli bu

konuda bir sıkıntı yok sanırm ?

data bazında ise test güdümlü yazılım geliştirme metodolojileri var. ms in kendi test aracını kullanabilirsin. normalde önce test işlemleri için

kodlama yapılır ve failed alınır sonra ilgili kodlar yerine oturunca passed işlemini alırsın ama sizin projeniz bittiği için yazdığın kodları bir test engine

de deneyebilirsin. farklı senaryolar düşünüp onun üzerine bu test metodlarını yazabilirsiniz. .net in kendi test projesi haricinde nunit i de

kullanabilirsiniz, bunu haricinde performans testleri için mesela jetbrain in dotcover yazılımını kullanabilirsin

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

merhaba,

türkiyede yazılım geliştirmede en önemli nokta atlanıyor bu da testdir. yurtdışında gördüğüm her firmada bir ya da daha fazla test mühendisi olur

ve onların işi gücü test etmektir.

şimdi senin istediğin testler işletim sistemi bazındaysa sanal işletim sistemleri kurarak deneyeceksin ve kullandığın frameworklar da önemli bu

konuda bir sıkıntı yok sanırm ?

data bazında ise test güdümlü yazılım geliştirme metodolojileri var. ms in kendi test aracını kullanabilirsin. normalde önce test işlemleri için

kodlama yapılır ve failed alınır sonra ilgili kodlar yerine oturunca passed işlemini alırsın ama sizin projeniz bittiği için yazdığın kodları bir test engine

de deneyebilirsin. farklı senaryolar düşünüp onun üzerine bu test metodlarını yazabilirsiniz. .net in kendi test projesi haricinde nunit i de

kullanabilirsiniz, bunu haricinde performans testleri için mesela jetbrain in dotcover yazılımını kullanabilirsin

Hocam zaten aldığım eğitim gereğince yazılım yaşam döngüsünü ve dökümantasyonunu gerkçekleştirmiş durumdayım. Yazılım tam olarak tamamlanmış değil şuan için.

Benim sıkıntım şurada; sanal işletim sistemleri ile test etmek çok fazla zaman ve dolayısı ile de maaliyet gerektiriyor. Bunu daha seri ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebileceğim bir araç arıyorum. Zaten sorun şurada çıkıyor farklı donanım yapılandırması olan iki bilgisayarda aynı .net çatısı yüklü bile olsa birisinde çalışıyor diğerinde çalışmıyor. Data bazlı test aşamasını klasik senaryolar kullanarak gerçekleştirdik zaten. Fakat dediğim  gibi frameworklerde sorun yaşıyoruz

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

microsoft un bir yazılımı var istediğin şey bu sanırm

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee518915.aspx

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee231892.aspx 

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
Toplam Hit: 841 Toplam Mesaj: 4