Fransızca Hk.
-
Bu gün bir müşterim geldi ( bir kaç gündür geliyor )
Espresso içiyor, şivesinden anladım yabancı.
Nerde yaşıyorsunuz vs den girerken fransa dedim, bir ara esp.'in parasını uzattı bende spontane fransızca nasıl bir dil zor mu dedim ?
Türkçeden daha kolay dedi, zamanlar vs çok yok dedi rahat öğrenirsin vs dedi.
Kafamda kaldı tabiki o yüzden açtım konuyu şimdi aramızda fransızca bileni sorucam ve aşamaları rica edicem.
Yada burdan dersleri/videoları/öğreti şekillerini paylaşıp devam edebilir miyiz bilemiyorum. -
Bence hic fransizca ogrenmeye bulasma. Eger herhangi latin kokenli bir dil biliyorsan kolay gelebilir. Ama anglosaxon dillerinden birini biliyorsan zor gorunebilir, cabuk kavrayabilirsin, ozellikle ingilizce biliyorsan neredeyse %50 oraninda kelimelerin yazilis ve anlamlari aynidir fakat telafuz farklidir ve dilbilgisi kurallari da benzerlikler gosterir.Fransizcanin eril - disil (masculin - feminen) olayi zaten turkce konusan birini cileden cikarmaya yeter de artar bile.
kolay gelsin
-
hacı benim dayım köyden belçikaya gittiğinde türkçe bile iyi konuşamıyordu adam gitti belçikaya 1 senede fransızcanın kralını öğrendi olay öyle kasetlerle videolarla felan öğrenilebilecek bişey değil pratik yapıp hayatı biraz fransızca yaşadın mı olay çözülür zaten benim oda arkadaşım fransız 3 haftadır birlikteyiz baya bi çözdüm yani :D
-
Türkçeden sonra 2 numaradır..
-
KaRaKuLe bunu yazdı
hacı benim dayım köyden belçikaya gittiğinde türkçe bile iyi konuşamıyordu adam gitti belçikaya 1 senede fransızcanın kralını öğrendi olay öyle kasetlerle videolarla felan öğrenilebilecek bişey değil pratik yapıp hayatı biraz fransızca yaşadın mı olay çözülür zaten benim oda arkadaşım fransız 3 haftadır birlikteyiz baya bi çözdüm yani :D
Valla fransızca hakkında bilgim yokda şu mesajı gördükden sonra Fransızcanın 300 kelime ve 2 zamandan oluşan bir dil olduğu kanısına vardım eğer gerçekden doğru söylüyorsan.
-
http://www.youtube.com/watch?v=iHrcAEl7RXA
http://www.youtube.com/watch?v=ozyQDRPfpkc
SpArK tarafından 05/Haz/13 20:40 tarihinde düzenlenmiştir -
Galatasaray'da okuyan arkadaşlarım var. Sen öm le bana. Haftaya bigün sana ayrıntılarıyla dönerim, onlardan aldığım bilgilerle.
-
unıde secmelı ders olarak almıstım hatırladıgım kadarını soylıyeyım.almanca vs.de oldugu gıbı artıcle ısı bıraz sıkıntılıdır.her cısım erkek ya da dısıdır.le ya da la.ama ogrenmesı bence cok kolay bı dıl yazma okuma ve okudugunu anlama acısından.ama karsımda bırı fransızca konussa tek kelıme anlayacagımı sanmıyorum.cogu harf yutulur.
-
JCARLOS bunu yazdı
unıde secmelı ders olarak almıstım hatırladıgım kadarını soylıyeyım.almanca vs.de oldugu gıbı artıcle ısı bıraz sıkıntılıdır.her cısım erkek ya da dısıdır.le ya da la.ama ogrenmesı bence cok kolay bı dıl yazma okuma ve okudugunu anlama acısından.ama karsımda bırı fransızca konussa tek kelıme anlayacagımı sanmıyorum.cogu harf yutulur.
Hocam arapçada işler dahada karışık o yüzden o kısmı sıkıntı değil benim için.
Müennesti
Müzekkerdi
1-2-3 3 ve sonrası hitaplar vs vs arapçada dahada sıkıntı bunlar, te , ti, yi, ii tanımlama vs.
Birde gırtlak dili biraz o konudada arapçadan destekliyim yani :D
@SpArk
Çok amatörce anlatıyor sanki hocam :D -
üniversitede fransızca okuyan bir arkadaşım vardı. bende sordum ona. çok zor bir dil dedi. ama o aralar benim bilader yurtdışına gitmişti iş için ve adam 1 yıl içerisinde hem fransızca hem flamanca öğrenip geldi. biraz ilgiye bakıyor bence dostum.