French Kiss...
-
French kiss...
Fransa yanıyormuş.
Vah vah.
Eyfel Kulesi'ni meşale gibi yakmazlarsa, hatırım kalır.
Çünkü bu işler böyledir...
Ne diyor "elebaşı" Fransa'da çöreklenen bizim terör örgütü:
"Susma, sustukça sıra sana gelecek..."
Gelir...
Neymiş, otomobilleri yanıyormuş.
Ermeni İtfaiyesi'ne haber verin kardeşim...
Fransız işgal güçleriyle birlikte Urfa'yı Antep'i Maraş'ı; diplomatlarımızı da çocuklarının gözü önünde yakmışlardı...
Yangından anlarlar.
Hem zaten soykırım yalanını da güzel "üflüyorlar" sizin oralardan...
Söyleyin, uf olan yerlerinizi de üflesinler.
Olmadı, PKK'nın ablası Madam Mitterrand'ı devreye sokun.
Malum, o da şefkat mefkat işlerinden iyi anlar.
11 gündür sönmemiş, Belçika'ya da sıçramış alevler.
Sıçrar.
Fehriye Erdal'ı "tam otomatik" değil, "yarı otomatik" silahla suikast yaptığı için bize vermiyorlardı.
Gördüğüm kadarıyla, otomobilleri de "yarı otomatik" yakıyor zenciler.
Yani, telaşa gerek yok.
Söner...
Diyeceksiniz ki, "yakışıyor mu bir gazeteciye bu sözler... Teröre karşı tüm dünyada ortak tavır sergilemek gerekmiyor mu?"
Biz bu soruyu çok sorduk.
Cevap olarak, Fransız malı mayın, Belçika malı tabanca gönderdiler bu ülkeye...
Şimdi "yandım Allah" diye bağırıyorlar.
Başka kapıya...
-
Güzel bir yere ayak basmışsın..... :)
-
oha ne ayağı lan :D adam güzel laf sokmuş franche lere
-
bu savas ezilenlerin ikinci sınıf gorulenlerin savası sonuna kadar arkalarındayız.....
-
Beyler bu aralar mutlaka gazetelerin köşe yazarlarını okuyun;gerçi rte türban falan dedi çakmaladı ama;bugün avrupa birliği ilerleme raporu açıklandı,yarın onunla ilgili 3-5 bi şey yazılabilri ama gelişen olaylarla ilgili olarak çok değişik ve güzel yazılar vardı bugün gazetelerin köşe yazılarında.
-
Valla ne diyecegimi bilmiyom.. yanlis mi dogru mu yapiyolar acaba... bende fransadayim bizim oldugumuz sehirdede dün basladilar arabalari atese vermeye.. aslinda fransanin basina boyle bisey geldigine sevindim tabi..
Simdi olaylara bi fransiz vatandasin gözüyle bakalim :
yabancilara oturum karti veriyoruz, her turlu sosyal yardim aliyolar, 10 tane çocuk yapip çocuk parasi yiyolar, 10 tane çocuk babasi olanlar direk devletten maasa baglaniyo, biraz hasta olduklarinda hemen sigortadan maasa baglaniyolar, az para kazandiklari için onlardan vergi alinmiyo, her sene vergilerimiz artiyor, issizlik çogaliyor, hirsizlik yapiyolar, agresivler ve yinede sokakta böyle eylem yapiyolar halen memnun deilseler ülkelerine dönsünler..
ve yabancilarin gözüyle bakarsak:
her zaman ayrimcilik yapiyolar, bi sirkette is gorusmesine gidersiniz siz o fransizlardan ne kadar iyi olursaniz olun onlar yinede sizi ise almazlar, devlet isine girmek neredeyse imkansiz, fransada hayatinizda iki kere arap yada turk bi ogretmenle karsilasmaniz imkansiz diyebilirim, devlet dairelerinde hiç yabanci gorevli goremiyoruz... siniflarda bi musluman ogrenci basarili olunca bisey oldugu yok ama fransiz basarili olunca ogretmenler nedense bi ilgileniyolar ki... universiteye basörtüsüyle gidiyorsan (türban sadece universitede yasak deil) anonim olarak geçirdigin sinavlar olduguna ragmen mutlaka puanini indiririyolar.. yabancilarin 90% hiç bir fransizin çalismak istemedigi insaatta çalisiyorlar ve yinede issizlik yabancilarin yuzunden artigini soylerler.. bi sosyal hakkin olunca bi danismanla gorusursun sana siyah der bi baskasina sorarsin o beyaz der sonra seni aylarca ugrastirir, bi kaç belge ister 3 ay sonra kayboldu diye bi daha ister, fransiz dilini az konusan anne ve babayi gereksiz yere 10-15 kez çagirirlar.. ulkede yabancilarin iyi bi yere gelmelerini engellemek için her halti yaparlar..
-
kabus bunu yazdı:
French kiss...
Fransa yanıyormuş.
Vah vah.
Eyfel Kulesi'ni meşale gibi yakmazlarsa, hatırım kalır.
Çünkü bu işler böyledir...
Ne diyor "elebaşı" Fransa'da çöreklenen bizim terör örgütü:
"Susma, sustukça sıra sana gelecek..."
Gelir...
Neymiş, otomobilleri yanıyormuş.
Ermeni İtfaiyesi'ne haber verin kardeşim...
Fransız işgal güçleriyle birlikte Urfa'yı Antep'i Maraş'ı; diplomatlarımızı da çocuklarının gözü önünde yakmışlardı...
Yangından anlarlar.
Hem zaten soykırım yalanını da güzel "üflüyorlar" sizin oralardan...
Söyleyin, uf olan yerlerinizi de üflesinler.
Olmadı, PKK'nın ablası Madam Mitterrand'ı devreye sokun.
Malum, o da şefkat mefkat işlerinden iyi anlar.
11 gündür sönmemiş, Belçika'ya da sıçramış alevler.
Sıçrar.
Fehriye Erdal'ı "tam otomatik" değil, "yarı otomatik" silahla suikast yaptığı için bize vermiyorlardı.
Gördüğüm kadarıyla, otomobilleri de "yarı otomatik" yakıyor zenciler.
Yani, telaşa gerek yok.
Söner...
Diyeceksiniz ki, "yakışıyor mu bir gazeteciye bu sözler... Teröre karşı tüm dünyada ortak tavır sergilemek gerekmiyor mu?"
Biz bu soruyu çok sorduk.
Cevap olarak, Fransız malı mayın, Belçika malı tabanca gönderdiler bu ülkeye...
Şimdi "yandım Allah" diye bağırıyorlar.
Başka kapıya...
Kardeş tek kelime ile 180 derece düz ve doru yolda ilerliyorsun. -
yılmaz ozdıl'e baravo dıyorum ve eklıyorum az bıle demıs...
Cezayirde surda burda yaptıklarını seyrettim. Az seyrettim tabii. O gun aksama kadar sinirimden ne yaptıgımı bılemedım. Sınırımden aglamak gelıyordu ıcımden.. Bu serefsız fransızlara bunlar az bıle allah bes beter etsın ınsallah. Oldurduklerı gunahsızların, yolun ortasında tecavuz ettıklerı cezayırlı kadınların cektıklerı cıleler bunarın sımdı cektıklerının yanında
hıc bır sey degıl.. Elbette gun gelır devran doner....Bunlar sadece bır baslangıc. Sonun baslangıcı.. -
bunlar bu şerefsizleree az bile yansınlar a.q yansınlar....İşin en güsel tarafı ise yardım beklemeleri dünyaya bunu içler acısı gibi göstermeleri çokta si**mizde ya...