Ftp Server
-
xp pro yu kullanarak ftp server yapmak istiyorum. iis kurulu statik ip olduğunu varsayalım ama bir türlü faaliyete geçiremiyorum.
adsl hattım ve zoomx5 router var
-
iis kurmakla bitmiyor iş ayrıca ftp için bir şey daha kurlan lazım...
xp değilde 2003 server kurarsan sana ayrıntılı ayrıntılı resimli falan anlatırım. -
iis kurulumundan öte tabiiki başka şeyler de yaptım. ayrıca 2003 erver da kullanabilirm sorun değil. enterprise edition var
-
xoom modemin bazı özelliklerinin kapatılması gerektiğini duymuştum, iyinet forumda bi arasana
-
ftp daemon diye arattır 50 tane var aha sana örnek serv-u administrator bunu yükle her bi pok var
-
Şimdi eğer 3. parti bi program istemem diorsan yani fazla derinlere girmeyeyim..
Xp cd sini tak. Ek yazılımları kurmada Microsoft internet information serviceyi tıkla; özelleştir de. oradan microsoft ftp serverın yanına tick koy. onu kur.. daha sonra bilgisayarım >sağtuş>yönet'i tıklayarak oradan configure edebilirsin serverını...
Eğer daha gelişmiş bir program arıyorsan bullet proof ftp serverı kullanabilirsin..
Yada serv-u ftp serverı hatta download arşivinde serv-u yu bulabilirsin..
Modemdede tüm global iplerden gelen istekleri kendi ipnin 21. portuna yönlendirmeyi yapacaksın.. Zoomda sanırım virtual server ayarlarından yapılıyor.