Ftpden Upload Edilen Dosyaya Web Üzerinden Ulaşamamak
-
Bu ne menem bi iştir ya. Bir sitenin ftp şifresini buldum, login oldum. Site html dosyalardan ve imagelerden oluşuyo. index.html upload ediyorum, overwrite yapiyorum. ama webden yenile dediğimde hâla eski indexi görüyorum. hatta bütün dosyaları silmeme rağmen site hâla açılıyor. yanlış dizinde olduğumu falan söylemeyin, o kadar da değil yani :)
örneğin ftpden "sub.domain.com" gibi login oluyorum. dosyaları "http://sub.domain.com" da görebiliyorum. ama işte dediğim gibi, değiştirdiğimde bu dosyaların yeni hallerini göremiyorum. hatta yeni bir dosya upload ettiğimde, bu dosyaya da ulaşamıyorum.. 404 diyo web serverımız... bilmiorum yeni bi teknoloji falan mı bu?
-
valla bazen öyle şeyler oluyor güncelleme biraz geç gerçekleşiyor geçmiş dosyalarını silince bazen düzeliyor ama sen yinede bi süre bekle sonra dene...
ben bi ara dns ayarlarını başka hosta yönlendirmiştim 5 dakida birinci host açılıyordu 5 dakika 2. yönlendirdiğim host açlıyordu :) birgün sonra düzeldi...
-
Meraba arkadaşlar,
Web Sitenizi update ettiğiniz zaman, browserda eski sayfalarla karşılaşmanız normaldir. Çünkü daha önce ziyaret edilen site veya geçmişinizin cookları( çerez) bilgisayarın cache'in de (belleğinde) saklanır. Böyle bir sıkıntıya maruz kalırsanız hiç düşünmeden ( tabiki upload ettiğiniz dosyaları doğru upload ettiniğinizden emin olmak suretiyle) eski sayfanızı veya herhangi bir Explorer sayfanızı açarak; klavyeden Crtl + Shift basılı tutarak, ister mouse ile sayfanızı reflesh yapın, ister klavyeden F5 ( Reflesh) yapın. Bu yönergeleri uyguladığınızda yeni upload ettiğiniz ilgili dosyanın güncellediğini görebilirsiniz... Herkese başarılar!
-
mitnickcim üzerinden gün geçti ama hâla 404 :) bu hosting ile alakalı bi ayar meselesi fikrimce. ama ftp üzerinden halledilebilir mi bilmiyorum
-
hostinglerde web dosyalari farkli klasorlerde saklaniyo www vesayire isimli klasorlerde. oralara girmen gerek yani yanlis yere upload ediyosun dosyalari (bence)