Fuji S8000 Foto Çekiminde..
-
hocalar Bir arkadaşımda yukarıda belirttiğim makina var. Benim sizden istediğim şey ise mesela foto çekiminde nelere dikkat etmem ?
bunun ayarları nelerdir. işte çözünürlük olsun başka bir takım ayarları vardır bunları söylemeniz. Yani kısacası Atıyorum güneşli bir günde yakından çekimlerde hangi ayarlarını değiştirmem gerek uzak çekimde hangi ayarları değiştirmem gerek. gece çekimlerde nelere dikkat etmeliyim. 2 3 gün foto çekicem tatilde yardımcı olacak verdiğiniz bilgiler :) şimdiden tşkler :) -
zippo yakma çeşitleri deneme sırasında parmagımı kestim s2500hd kullanıorum geliyim anlatıcam :)
-
BarisYigit bunu yazdı:
-----------------------------
zippo yakma çeşitleri deneme sırasında parmagımı kestim s2500hd kullanıorum geliyim anlatıcam :)
-----------------------------hocam editledim s8000 miş :)
edit: geçmiş olsun kardeşim :) nasıl becerdin doğrusu merak ettim :):)
-
ya cancanlı bir kaç hareket denerken parmagı fitil çerçevesine hızlı sürttüm oda kesip attı :)
s serisi mantıgı aynıdır. daha çok s1500 için konusucaktımotomatik modu pek kullanmayın renk cümbüşü yapar. P modunda kullanın.
su alttaki resim zaten durumu özetliyor eğerki böyle calışmalar yapıcaksanız. olabilidğince manuel kullanamaya bakın.
Makinede AUTO , P , S , A , M , C , SR[AUTO] , SP , Panaroma ve Video Çekim Modubulunmaktadır.AUTO Modu: Çekim ayarları makine tarafından yapılır. Her şey makinenin elindedir.P(pozlama) Modu: Sadece ISO değeriyle oynayabildiğimiz. Pozlama modu.S(enstantane) Modu: Enstantane değerinin ayarlanabildiği otomatik kip. ISO olarak Auto400 veya Auto800 sunuyor.A(diyafram) Modu: Diyafram değerinin ayarlanabildiği otomatik kip. ISO olarak hertürlü ISO'yu içerir 6400'e kadar.M(manuel) Modu: Manuel kip diyafram, enstantane , pozlama , diğer tüm ayarları içerir.C(Kişisel) Modu: Diğer modlardaki ayarları bulup bi araya getiren mod. Yararlı bence.SP (Sahne Seçim) Modu: Ortam ışığı , Doğal ve flashsız , Zoom ve Portre Tarama , Sülümseyin , Portre , Manzara , Hareket , Gece , Gece Tripod , Havai Fişek , Gün batımı , Kar , Kumsal , Düğün , Çiçek , Yazı seçeneklerinden birini seçtiğiniz sahne modu. Gerçekten yararlı.Gece Tripod çekimleri gerçekten tatminkar.SR[AUTO] Modu: Sahnelerden birini otomatik olarak kendi ayarlar. Çok belirgin değilse anlamıyor.Panaroma Modu: Gerçekten başarılı panaromik fotoğraflar çekmeye yarıyan mod. -
eyw hocam cok saol