Full Backup Ve Otomatik Backup İçin
-
hocalar full backup neler yapılması lazım öncelikle ?
şimdi ben bilgim olmadığı için sadece ftp den tüm /httpdocs alıyorum birde host panelinden .sql dosyasını alıyorum başka yapılan bişey yaptığınız birşey var mı? öncelikle onu öğrenmem lazım
birde bunu otomatik almamız için ne yapıyorsunuz siz site geniş kitleli sahipleri? -
kullandığın bir hosting yönetim paneli varsa (cpanel/pleskvs..) onun üzerinden full backup alabilirsin. + bu tarz panellerde zamanlamış görev olarakta tanımlama yapılabilmektedir.
eğer panelin yoksa sunucunun işletim sistemine göre bir application yazabilirsin. linuxsa ssh erişimin varsa console application veya web üzerinden yapıcaksan php + cronjob la bu işlemleri otomatikleştirebilirsin.
windows sunucu ise zamanlanmış görevlerle bir application calıstırtabilir veya webüzerinden yazdığın bir sayfayı localde calıstırtabilirsin.
backup işlemini gerçekleştirirken o an database te herhangi bir veri kaybına neden olmaman için siteni backup bitene kadar erişime kapatabilirsin
FCN tarafından 06/May/13 22:36 tarihinde düzenlenmiştir -
cpanel varsa
Backup Wizard
Backup
Full Backup
nolanded tarafından 06/May/13 23:31 tarihinde düzenlenmiştir -
panelli hocam hee diyorsun orda vardır kurcala et alınıyordur diye.. bi bakayım nasıldır nereye alınıyor vs bakalım hostinge :)
-
cpanelde dosyalar altında yedekler var oradan altta sıralanıyor sql yedeği indir ana dizin indir e mail yönlendiricileri indir vs. oradan indirebilirsin kendi pc ne yedekleri hocam, tamamı içinse üstte seçenek var tam yedek indir diye, plesk paneldede backups seçeneği var oradan basıp create backup mı diyorduk ne diyorduk tam bilmiyorum şimdi plesk kullanmadım epeydir hocam
-
hocam birde şöyle bir mevzum var bu dediklerinize bakıcam birazdan
forumda /index.php seo url ayarını yapabilmek için mod_rewrite özelliğini açmak lazımmış onu açtım
zone tarafından 06/May/13 23:33 tarihinde düzenlenmiştir
ancak .htaccess da değişiklik yapılması gerekli mi bunu anlamadım..
Edit : tamamdır bişey yazmamıza gerek yokmuş :) kısa süre sonra aktif oldu rewrite -
şunu biraz editleyip dosyaları da yedeklemesini sağlayabilirsin:http://www.tahribat.com/Forum-Php-Yandex-Diske-Sql-Yedegi-Aliyoruz-177950/
-
nolanded bunu yazdı
cpanel varsa
Backup Wizard
Backup
Full Backup
bu komple alıyo zaten hazır olunca da mail atıyo sana