FVXP Professional SP3 Edition
-
Çoğumuzun vazgeçemediği işletim sistemi olan Windows XP üzerinde bir gecelik çalışmam sonucu bazı uyarlamalar yaptım; hoşuma gitti ve sizlerle paylaşmak istedim. İndireceğiniz FVXP işletim sistemi üzerinde çoğumuzun işletim sistemini kurduktan sonra yaptığı ayarlar ve bazı optimizasyonlar mevcut...

Lafı fazla uzatmadan işletim sistemimizin özelliklerine geçiyorum. Nedir FVXP'nin diğer XP işletim sistemlerinden farkı?
- Service pack 1 ya da 2'siz temiz Windows XP üzerine SP3 entegre edilmiştir. FVXP'nizi kurduğunuzda Service Pack 3'ün de kurulduğunu göreceksiniz:
- FVXP, kendinden crack'lidir. Yama dosyalarıyla güncelleme indireceğim, korsan yazılım uyarısına yakalanmayacağım, Windows'umu nasıl aktive edeceğim sıkıntılarıyla uğraşmayacaksınız. İşletim sisteminizi kurduktan sonra www.microsoft.com/genuine adresine girerseniz; XP'nizin orijinallik sınamasından nasıl başarıyla geçtiğini göreceksiniz. Bu yüzden; varsayılan olarak otomatik güncellemeler açık duruma getirilmiştir. Güncellemeleri isteğinize göre Denetim Masası'ndan kapatabilirsiniz.
- Ne kadar komiktir ki; Service Pack 3, çıktığa tarihe kadarki tüm Windows Xp güncellemelerini içermesine rağmen, XP, önümüze hala Windows Media Player 9 ve Internet Explorer 6 ile gelmektedir. İşletim sisteminize Media Player 11 ve Internet Explorer 11 entegredir.
- XP'nin bir disket ya da bios ayarlarıyla oynanmak suretiyle yeni nesil SATA hard disk'lere kurulması problemi aşılmış, tüm SATA/RAID driver'ları entegre edilmiştir. Piyasada mevcut tüm SATA/RAID driver'ları tanır.
- Tamamen otomatik kurulumdur. Lisans sözleşmesini kabul etmek, ürün anahtarı girmek, bölge, dil, klavye, saat, tarih, vb. ayarları yapmakla uğraşmazsınız; yalnızca kurulacak hard diskinizi ya da bölümünü seçersiniz. Sadece; başlat menüsünde görüntülenecek kullanıcı adınızı gönlünüze göre seçmeniz ve ihtiyaç halinde yönetici parolası oluşturabilmeniz için; bu kısımlar kullanıcıya bırakılmıştır.
FVXP'ye Eklenenler:
- Microsoft tarafından yayımlanan Windows XP Service Pack 3 son resmi sürümü
- Windows Media Player 11
- Internet Explorer 7
- 5 adet tema (Contrast, Crystal Blue, Sensua, Serenity, Luna Element 5)
Çıkartılanlar:
- Arap, Ermeni, Baltık, Kiril, Gürcü, Yunan, Çin, vb. alfabeleri
- Belçika, Bengal, Boşnak, Bulgar, Kanada, Çin, Hırvat, vb. dil destekleri
- MSN Explorer (Kelebek)
- Windows Live Messenger evrensel hale geldiği için ömrünü tamamlamış olan Windows Messenger
FVXP'de Yapılan Optimizasyonlar:
- Başlat menüsünde "Yeni yüklenen programları belirt" (Yeni yüklenen yazılımların başlat menüsünde farklı renkte görünmesi) özelliği
- Geri Dönüşüm Kutusu'nun ismini değiştirebilme (Çöp Kutusu, vb.)
- Masaüstü kısayollarındaki kısayol ok simgeleri kaldırılmıştır.
- Rahatsız edici "Bu program, beklenmeyen bir hatayla karşılaştı, Microsoft'a rapor göndermek ister misiniz" özelliği (Hata Bildirimi) devre dışı bırakıldı.
- Windows XP yüklemesinden sonra araç çubuğunda karşımıza çıkan "Windows XP turu atın" özelliği kaldırıldı.
- Internet Explorer ana sayfası; www.google.com.tr olarak ayarlandı.
- Aynı anda 2 taneden fazla dosya indirilmesine müsaade etmeyen XP'nin limiti 10 dosyaya kadar indirme şeklinde ayarlandı.
- Beğendiğimiz temayı yüklememize müsaade etmeyen XP; istediğimiz temayı gönlümüzce kullanacak hale getirildi.
- Internet Explorer'da bir tane pencere hata verdiğinde açmış olduğumuz tüm sayfaların kapanması devre dışı bırakıldı.
FVXP, kotanızı ve zamanınızı fazla harcamamak adına WinRar'da "Best (En iyi)" sıkıştırma yöntemiyle sıkıştırıldıktan sonra upload edildihttp://rapidshare.com/files/113773182/WinXP_Pro_TR_Sugibigu_edition_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/113868458/WinXP_Pro_TR_Sugibigu_edition_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/113880832/WinXP_Pro_TR_Sugibigu_edition_.part3.rar
http://rapidshare.com/files/113893625/WinXP_Pro_TR_Sugibigu_edition_.part4.rar
http://rapidshare.com/files/113901285/WinXP_Pro_TR_Sugibigu_edition_.part5.rar
Ve işte FVXP'den bir görüntü:

