Galaxy S4 E Android 5 Yükleyeyim Mi?
-
galaxy s4 i9500 şuan android 4.4.2 kurulu.
Ben android 5 yada 5.1 e güncelleyeyim mi diye düşünüyorum.İnternette güncelleyipde şarjı çok yiyor,kasıyor vs yazan çok.Acaba sonradan bir pack falan geldi mi bu sorunları düzeltme adına.
-
bende 5.0.1 yüklü şarj su gibi gidiyo ama 2.5 yıl oldu batarya ölmüştür büyük ihtimal, geçeli de çok oldu o zaman çok fark etmemişti diye hatırlıyorum bakalım yorumlara göre 4.4.2 ye dönerim belki ben de :)
-
İster Android ister ios cihaz için her güncellemeden sonra temiz bi format çekin. Isınma ve kasma sorunlarını düzeltir.
-
stock 5.0.1'de sıkıntılar var. Yükledikten sonra custom kernel çak.
5.1 de official yok custom rom olarak var.
-
geçmiyorum o zaman :D
-
Ben geçtim hocam su an lolipop yüklü. Sarj iyi gidiyor bi sıkıntı çıkarmıyor lakin ram kullanimi 1.25-1.30gb altina düşmüyor hicbir sekilde buda 4.4.2 nin daha iyi oldugunu gosteriyor onda yine düşürebiliyorduk
-
enesshn18 bunu yazdı
Ben geçtim hocam su an lolipop yüklü. Sarj iyi gidiyor bi sıkıntı çıkarmıyor lakin ram kullanimi 1.25-1.30gb altina düşmüyor hicbir sekilde buda 4.4.2 nin daha iyi oldugunu gosteriyor onda yine düşürebiliyorduk
Konunun uzmanı değilim ama uzman olanlar boştaki ram miktarının birşey ifade etmediğini, bunun halk arasında konuşulan bir safsatadan ibaret olduğunu belirtiyorlar.
Kullanılan ram miktarı ne kadar fazlaysa telefon o kadar hızlı çalışır. Şahsen bunu lg g2 de deneyimledim.
2gb ram var kullanılan miktar 1600 mb. En daşşaklı oyunları bile kasmadan, donmadan yağ gibi çalıştırıyor. Hayvan gibi açık dünya haritası olan san andreas'ı arta kalan 400 mb ram ile çalıştıramaz herhalde ? Veya gangster vegas, asphalt 8 gibi oyunları en yüksek ayarlarda 400 mb ile yağ gibi sanmıyorum oynatabileceğini.
Android çok güzel bir sistem, bir de donanım iyiyse bırakın kullansın boştaki ram miktarına takılmayın. Sistem biliyor ne yaptığını :)
Konuya dönersek s4 mini kullanırken cyanogenmod ile android 5 sürümünü kullanıyordum. Eski romum 4.4.2 official romdan çok daha stabil (evet koskoca samsung şirketinin çıkardığı romdan daha stabildi. hoş cyanogenmod o kadar tanınmasa da harika işler çıkarıyor) ve oyunlarda performansı gözle görülür biçimde fazlaydı.
Android 5 kullanacaksan dostum, "fuck this samsung touchwiz shit". Cyanogenmod siker atar :)
-
@DadasAdam haklı. Android bırakın kafasına göre karar versin kendi ram kullanımına. Android Lolipop ile ram kullanmına ciddi ayar verdi Google. İşletim sistemi yağ gibi akıyor. Zaten Android aleminde Sony ve LG'den başka güncelleme işini beceren firma yok.