Galaxy Tab Veri Kurtarma
-
Arkadaşım rica etti benden içersinde önemli fotoğraflar varmış cihaz önemli değil ama fotoğraflara kesinlikle ulaşmak istiyormuş.
Cihaz şarjdaymış akşam, sabah bakmış açılmıyormuş.
Güncelleme mi yaptı, yaparken elektrik mi gitti noldu tam olarak bilmiyorum.
Düşme vs. gibi donanımsal bir şey yok sanırım.
İçersindeki fotoğrafları kurtarmanın bir yolu var mıdır?
-
Sorduğum sorulara hiç cevap gelmiyor "Forumda bana karşı gareziniz mi var!?" diye isyan edicem. :|
Naptım ben size?
Tavuğunuza kışt mı dedim?
-
up.
niye cevap yok lan burda :/
-
USB den bilgisayara bağlasın, disk sürücüsü olarak çıkarsa Recuva indirip o sürücüyü taratmayı denesin
Umudum yok, maksat cevap :)
edit :
o sorun bendeki galaxy tab dada oluyor. Power düğmesine iyice(Tırnakla) uzun süre bastırsın
DE5TROY3R tarafından 31/Ara/13 02:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Bir linux distrosu ile pc yi aç.
Cihazı recovery moda alıp usb ile pcye bağla.
Linux un otomatik bütün sürücüleri görmesi lazım, sonra photorec gibi bir yazılım ile içindeki bütün verileri kurtar.
-
Kendi hafızasında ise androdi reccovery programlarla deneyebilirsin
Kartta ise zaten alırsın sorun olmaz
Yanlız bilgisayara usb ile baglaadıgında görmez ise arkadasın dediği gibi recovery modda dene ondada olmazsa cihazaın donanımsal değil yazılımsal brick dediğimiz olay olmuştur yazılım atılması lazım cihazın calısması için yazılımı atarkende wipe formatladığı için geri kurtarma şansın yoktur
Benim htc telefonum calındı alan lavuk sıhhıyedeki ankara pasajına götürmüş Allahtan ordaki tanıdığımz esnaflardan birine götürmüş fakat eleman telefonda güvenlik kilidi oldugu için bilgisayara baglayıp box cihazı yardımıyla format atmıstı sonradan benim oldugunu farkedip beni cagırdı hır gür falan derken neyse demem oki o htcdeki resimlerim videolarım hepsi gitti
Ki ben amatör olarak veri kurtarma işi yapıyorum ona ragmen hicbir şekilde gelmedi
İşin profesyonel kısmı ise şudur cihazın hafıza çipini söküp içinden veri alabiliyor firmalar cok fahiş fiyatlara