Garip Bir Ag Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Arkadaslar,

Elimizde Windows 7, Windows Server 2003, Windows 2000 Server , Windows XP anliycaginiz her windows surumunden olan makinalar var.

Simdi benim problemim su :

Win7 makine uzerinde dosyalar var. Windows2003 server uzerinde ise bu dosyalari "network map disk" yaparak goruyorum.

Lakin belirli araliklarla Windows Server 2003 teki "network map disk"in baglantisi kesiliyor ve diski gormuyor. Dosyalarin bulundugu Win7 uzerindeki "Server" servisini restart attigimda isler duzeliyor. Bazende o da yetmeyip tum makineyi restart atiyorum. Makineye format attim yinede sikinti cozulmedi. LSA-lmcopmatibility leveli hepsinde "1" yaptim yine problem ayni. Son zamnda sunu farkettim. Baglantida problem olustugunda diger win7 makinelerden bu makineyi gorebiliyorum. Sadece WinXP,WinServer2003-2000 olan makinelerde server bu requesti karsilayamaz yaziyor. Bazende diskin zaten kullanimda oldugunu yazip network mak diski acmiyor.

Bazen anakartlarda sikinti oluyor ve ag baglantisini nadirde olsa kaybediyor. Lakin bu sadece WinXP ve alti makinelerde gormuyor denedigim harici ag kartiyla da ayni problem var. Yani problem anakarttan veya ag kartindan degil. 

Bir bilginiz varmi bu konuda. Basina gelen , bilen... Ya da neler deneyebilirim ?

Sagolun

dhmm tarafından 15/Tem/15 11:58 tarihinde düzenlenmiştir

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

up olsun

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gokcan
    gokcan's avatar
    Erkek

Hocam bir güncelleme geçmişine bak başarısız var mı? Varsa onları teker teker indir manuel kur. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    gokcan bunu yazdı

Hocam bir güncelleme geçmişine bak başarısız var mı? Varsa onları teker teker indir manuel kur. 

gokcan hocam,

guncelleme asla yapilmiyor internete de cikmiyorlar.

hayir network map yaptigim disk baglantisi kaybolunca win7lerde kaybolmuyor. Yani Winp Xp ve alti makinelrede sadece kayboluyor. Diger Win7 ve ustunde sikinti yok.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

aklima gelenleri yaziyorum;

cihazlardan hangisinde dns sunucusu kurulu ise bilgisayarlarin dns ine o serverin dns adresini yaz,

pc lerde guc tasarruf kisminda uyku modu var ise (network, hdd, pc uyku vs) onlari kapat

kullandigin switch den de kaynakli olabilir, voltaj kaynakli guc kaybi sebebiyle paket kaybi, hatti kesme vs sorunlar yasanabiliyor

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
Toplam Hit: 704 Toplam Mesaj: 5
ag problemi