Garip Bir Windows Açılış Sorunu
-
Beyler elimde bir samsung 700z laptop var.
Problemim şu. PC yi açıyorum Bios ekranını geçiyor, Windows logosu çıkıyor yüklemeye başlıyor sonra duruyor önüme siyah boş bir ekran geliyor. 1-2 dakika saygı duruşunda bekliyorum ondan sonra tekrar windows logosu çıkıyor yüklemeye devam ediyor. Sonra logon ekranı ve desktop geliyor.
Format attım düzelmedi Windows 10 a upgrade ettim düzelmedi, HDDyi söktüm SSD yeni HDD taktım düzelmedi.
Yani farklı windows versiyonlarında bile var bu sorun. Programlarla falan alakası yok sıfır windowsda ve sıfır diskten devam ediyor. Alette takılı hiçbir ek cihaz yok.
Cihaz açıldıktan sonra fişek gibi herşey hızlı fakat bu açılış sorunu insanı bezdiriyor hatta hybernateden çıkışta da aynı şekilde bekliyorum.
Bi fikri olan varmı?
-
Bios setup, Sata Operation da ne seçili. gerçi bootu okuyum işletim sistemini okumaya başlayınca problem yapıyor gibi. Ram okuması yada işlemci teknolojisi ayarı (Bios) ile ilgil olabilirmi.
Normalde bu problem Chkdsk ile bile düzelirdi. ama foramatladım diski değiştirdim demişssin. bios sata settings, Ram ve cpu settings e bakmak gerekir diye düşünüyorum. Biosu defaulta çektinmi. bios versiyonunu üzerine bir firmware çıkmışmı bakmak gerkir
-
Holy cihazda ikinci ekran kartı olarak AMD var sanırım AMD, Intel HD graphics için kendisi driver çıkartıyor. yani sorunun asıl sebebi driver. benim lenovo cihazda da bu sıkıntı vardı. öyle çözmüştüm.
edit: samsungun sitesinden driverı indirdim amd yazıyor ama içinde intel driverı da var. dediğim problem büyük ihtimalle.
spybreak tarafından 13/Şub/16 13:12 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam işletim sistemi uyumsuzluk sıkıntısı falan olmadığına emin misin?
Linux kurup deneseydin...
Bios'a bak birde update çıkmışsa yap veya yeniden flashla.Bağlı cihazda yok diyorsun ilginç!