folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Geçici Mail Servisinin Hukuki Hükümlülüğü ?

Geçici Mail Servisinin Hukuki Hükümlülüğü ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Elimde bir domain var ve buna geçici e mail scripti kurmak istiyorum.

Peki bunun hukuki hükümlülüğü nedir ?

site mantığı 15 dakkalığına size mail box verecek. mail gönderemezsiniz sadece alabilirsiniz. maksat spamlardan kurtulmak.

peki bunun hukuki bir hükümlülüğü olabilirmi ? hani bela olmasın basşımıza. bilen duyan gören ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Boyle hizmet veren yerler var ama hukuki yonunu bende merak ettim. Umarim birisi bizi aydinlatir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

EVet merak ediyorum bende hocam. çünkü hani gönderemiyosun sahtecilik yapma imkanın yok fakat sonuçta bu mail adresi ile bi yerlere üye felan olunacak yada illegal bişi yapılırsa ne olacak ?

Tamam siteye eklenir kullanıcı sözleşmesi sorumluluk reddi felan. hani bu maille üye olunamaz yada resi mail adresi olarak kullanılamaz vs.. gibi.

ama bu yeterli olurmu ne olur ne biter..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

log tutman gerek. yasadışı kullanımlarda  maiil,tarih,saat verdiklerinde  ip yi çıkarabilmen lazım. onun haricinde bir yükümlülügü yok zaten public mail servisi. bir problem olsa hotmail kapanmıştı zaten :D 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    FCN bunu yazdı

log tutman gerek. yasadışı kullanımlarda  maiil,tarih,saat verdiklerinde  ip yi çıkarabilmen lazım. onun haricinde bir yükümlülügü yok zaten public mail servisi. bir problem olsa hotmail kapanmıştı zaten :D 

O kısmı mantıklı fakat biri hormail arkası sağlam biri kişisel site :)

Tabi herhangi bir sorunda ip isteme vs.. yine sen yüzgöz olacaksın. uğraşılacak dert değil gibi görünüyor..

Toplam Hit: 1098 Toplam Mesaj: 5