Gelecek Linux Da Gelecek Linux
-
Ya yokmu Suseciler?
-
redhatci var isini gormezmi ?
-
NovemberRain bunu yazdı:
-----------------------------
redhatci var isini gormezmi ?
-----------------------------
çok iyi ya!
gelecekçide burda :)) -
Mandrake var mandrake :)
türkçe olmasa siqtimsene kullannmam -
hsm dier dagitimlarada turkce dil destegi verebiliriz.Madrake yi degistirmek istiyorsan sorunda dil destegiyse hallederiz.
-
sistemle tek bi sorunum var oda açılışta gelen garip ekran. Linux mu olsun Windows mu diğer soruğu o garip ekranlı garip soru onu deiştirirsem pek bi sorunum kalmayacak gerisi iyi güzel geçinip gidiyoruz...
-
hoca basit o yaw :)
Lilo dan bahsediyorsun linux loader.Onu istedigin gibi yapılandırırsın.Sen sanirim Lilo yu Mbr ye kurdugun icin acilista soru soruyor bende ondan cok sıkılmıstım.Sonra fdisk attim makinaya(Bunun icin deil atmam gerekti)windows u kurdum.partition lari ayaladiktan sonra takas islemlerini felan yaptim.Linux kurulumda (red hat 7.1) özel secenegini sectim.lilo yu kurma secenegini aktif yaptim.Linux kurulduktan sonra bir boot disketi olusturdu.simdi disketi takip floopy den boot edersem linux aciliyor dier turlu windows.
Lilo yu yapilandirmak icin gnome yada kde e basit ama ben sana terminal den yapilandirma olayini anlatacam ;
Root olarak sisteme gir.Terminal'i aç. /etc/lilo.conf herhangi bir editorle ac(vi,pico vs.vs.) gereken ayarlarını ordan yaparsin.Yani liloyu nereye tasiyacagini felan.sonra kayıt et cık.
lilo yaz entere bas (herhangi bir dizinde) yeniden baslat eger dogru yaptiysan sorun cozulur. -
Suse 9.1
cok kral olmus ....
Download arşivinde var :)
(Edited by renegadealien kabusum buraya yazana kadar llink ver arşive eklielim:)
Toplam Hit: 2592 Toplam Mesaj: 8