folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Gelenek Göreneklerimizde Varmıdır Bunlar?

Gelenek Göreneklerimizde Varmıdır Bunlar?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

çok uykum var hacilar. yatmadan önce yazmak istedim;

Bugünlerde etrafımızda asker uğurlamaları olmakta ve görmekteyiz. askerlik çok büyük bir makam. şimdi askere giderken hepimizin bildiği anlardan bazılarını söyliycem mesela bir asker uğurlanırken konvoy yapılır ve arabalarla trafiğin altını üstüne getirirler asker aile yakınları öyle değil mi ? ve üstelik camlardan çıkıp araba camının ortasına oturup hatta bi eliyle arabalara vuranları gördük En büyük asker bizim asker diye bağıran yurtdaşlarımızıda gördük hatta elinde silahla sokak ortasında havaya ateş edenleride gördük. gece sonuna kadar son müzik ses açanlarıda gördük.askeri otobüse bindirilirken 6 hokka havaya fırlatılan askerlerimizide gördük.hastaneye yetişmeye çalışan araba bu yüzden yarı yolda kaldıkları anlarda oldu.

diğer bir örnek ise düğün konvoyu : düğünlerde konvoy hazırlanır ve herkes arabanın düğmesine duruncaya kadar basar düüt düüt diye ayrıca düğün arabasından PARA kapmak için koşan çocukları gördük. aynı örnek sünnet düğünü içinde geçerli ordada bu tip olaylar zurna ile davul ile milleti rahatsız edenler 

bir diğer örnek ise milli ve normal maçlardaki tartışmalar atışmalar kavgalar

askere giderken havaya silah atan yurdum insanına kızıyorum neden silah atılıyor ?? o atılan mermi yerçekimi ile aynı hızda yere düştüğünü neden bilmez ?  havaya atıyorum derken balkonda çay içen insanları vurdukları zaman ne geçer ellerine ? gecenin sonuna kadar saat 2 ye kadar zurna davul müzik setinden son ses hoparler açıp milleti neden rahatsız ederler diğer vatandaşım onun gibi olmak zorunda mıdır ? ya evinde hastası varsa üstüne üstlük komşusunun hasta ölecek durumda olduğunu bile bile son ses müzik açmak ta nedir ? ve asker uğurlarken sokaklarda konvoy yapılıyor bağırmalar çağırmalar araba penceresine oturup çılgınca delirmeler ? bunlar nedir ya sokaktan geçerken başka bir evde çocuk uyuyorsa yada adam sabah erken kalkacaksa o vakitlerde bağırmakta nedir  anlamış değilim. otogarlarda askerlerimiz havaya atılıp öyle bindirilir otobüse bazende havaya atıp otobüse kafasını vuran yada betona düşüp askere gitmeden hasteneye giden askerlerimiz oluyor bunları görüyoruz ekranlarda.Düğünlerde araba peşinden 1 ytl koşan çocuklardan araba altında kalanlarıda gördük. para alıyorum derken canından olan küçücük yaşta evlatlar kıyılır mı ? yazıktır vallahi Milli maçlarda geçen senelerde gördük isviçereye zorla yenildik ve gittik elemanın birisini o sahadan bu sahaya kovaladık resmen büyük bir ceza aldık. eee bunu gören insanımız onlara özenip aynısını yapmadımı stadlarda ?

ben derim ki yurttaş olarak empati yapmalıyız etrafımıza karşı yani otobüste trende gençlerimize bakıyorum yaşlı bir kadına yer vermiyorlar mp3le duymamazlıktan geliyorlar oysaki böyle değildik.

peki bunlar nedir. bizim gelenek göreneğimizde havaya mermi atmak varmıdır ? türküz coşkuluyuz tabiki ama bişeyleri yaparken dozunu ayarlayarak yapsak iyi olur diye düşünüyorum dünya başkentliğini sahipleniyoruz bu sene Mevlana hz. yılı. avrupa kupalarına gidiyoruz :) biraz daha duyarlı olalım

tadında bıraksak herşeyi daha iyi olmaz mı derim ve fikirlerinizi almak isterim.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blue_dream
    blue_dream's avatar
    Erkek

dun yine gordum kafayı yedim, yan taraftaki yolu kapamıslar, arabay yanlamasına cekip, arkada kocamaaan kuyruk olusmus. ustelik bu ana cadde. millet arkadan korna calıo, acın su yolu fln die bagrısıolar ama ondekilerin umrunda degil. o arkada hastaneye vs, acil olarak yetişmesi gereken biri olsa ne olacak? bunu dusunen yok. egitimsizlige baglıyorum. tabi egitimsizlik denince akla okulk gelmesin hemen. aile terbiyesi yok. dusuncesizlik, kimse empati yapmıyo. kimse dusunmuyo arkada acil işi olan var mıdır yok mudur die. kendi capında eglenirsin ama kimsenin zamanını calmaya, kimsenin sinirlerini yıpratmaya hakkın yok ! 

cok guzel bi konuya deginmişsin hoca, sagolasın

asimile olmusuz, herkes ayrı bi ozenti, bizim gelenegimiz gorenegimiz fln degil bunlar carpıtılmıs.ozumuzde kopmusuz

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bu havaya ateş etme geleneksel hale gelmiştir ki kökü binlerce yıl öncesi atalarımıza dayanır.

bir erkek evlendiğinde okunu ve yayını çıkartır yayı gerer oku bırakır okun düştüğü yere obasının kurulmasını isterdi. 

Bu zamanla düğünlerde eğlence olsun diye havaya atış yapma hadisesini doğurdu.

Sonraları bu düğün gibi eğlenilmesii gereken mutlu günlerde bu tip hadiselerin önü açıldı.

Diyeceğim askere gitmek, milli maç, düğün, sünnet gibi organizasyonlarda havaya ateş etmek buradan gelir.

Bir diğer konvoy olayı ise, yine eski türklerde gelin almak için yola çıkılır gelin ata bindirilir ve davullu zurnalı elektro gitarlı bir müzisyen topluluğu eşliğinde 

erkek evine getirilirdi. 

Ayak bastı parası benzeri yol kesmeler ise damada küçük bir şaka olarak görülebilir. Bu hediyeleşmektir ve güzel bir adettir kanımca.

Ama düğün konvoylarını hele hele sünnet için yapılan ağır masrafları abes buluyorum. Boşu boşuna yakılan litrelerce benzin. Milli servet boşa gidiyor.

Bunun yerine illede bi yerlere gidilecekse tutulur iki tane otobüs birde gelin arabası tamam işte. 

Yeterli ne lüzum var yani 85 tane arabanın yollara dökülmesine anlamıyorum. 

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    öle demeyin hocam askere paşa gönderiyolar herkes duymalı giderken...

all this pain is an illusion...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Damat
    A_REX
    A_REX's avatar
    Erkek

bu havaya ateş etme geleneksel hale gelmiştir ki kökü binlerce yıl öncesi atalarımıza dayanır.

geçmişte ok sıkarlardı herhalde :)))

Dur be kadınnnn....
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek

Tyler_Dayi bunu yazdı:
    -----------------------------
    öle demeyin hocam askere paşa gönderiyolar herkes duymalı giderken...
    -----------------------------

hacim tamamda gecenin 2sine kadar yapılmazki ama demek istediğim dozunu aşmadan yapsak diyorum. sıçıyolar içine ediyorlar bazıları.

bunları yapalım ama etrafımıza zarar vermeden insanları öldürmeden yapalım diyorum.

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DkN
    DkN's avatar
    Erkek
    Yerlesik duzene gecilmeden once klandaki her insan aynı zamanda askerdi. buna kadınlarda dahil. gerek duyulmadıgı icin savaslara katılmazlardı o ayrı bir hadise. yani Türklerde askerlik cok onurlu bir mertebe oldugu icin insanlar asker olduklarında asırı bir sevinc gosteriyorlar. havaya ates acmak tabiki gelenek degildir ama zamanla gelenek haline donusmus. dedigin gibi yaslılara yer vermeyen genclik vs. ise Toplumun yüz karasıdır. Türk kültüründe büyüklerin ozelliklede yaslıların yeri cok buyuktur. onların sozu emirdir onlara saygı sonsuz olmalıdır ve saygıda kusur etmemeye ozen gosterilmelidir. ancak gunumuzde yozlasan genclik kendi kulturunden tamamen kopup ozenti yasayan tek hucreli bir canlıya donustugu icin bu tur davranısları onlardan beklemek yersiz olur.

Vatan ne Türkiye"dir Türklere, ne Türkistan; Vatan büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan. ~ Saga qaygı kelgende qorqup qaşsam taa saga, Qayday betpen qararman aytaş yurtum men saga? Ne dermen dep aytarman sütün bergen anamga? Ne dermen dep aytarman maga sengen atamga? ~ Kök Bayraq"a selam olsun !
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carpuss
    carpuss's avatar
    Erkek
    askere gitmeden bir ay öncesi başlayan davullu zurnalı gece 2 3 lere kadar süren içmeler, eğlenmeler gelenek te değildir görenek te...
Toplam Hit: 994 Toplam Mesaj: 8