folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Gelir Getirmeyen Girişimler Nasıl Para Kazanıyor

Gelir Getirmeyen Girişimler Nasıl Para Kazanıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KizilS
    KizilS's avatar
    Homo

Dün Silicon ValleyiN son bölümden önceki bölümü izledim.

İzlemeyenler için anlatmak gerekirse PiedPiper isminde bir sıkıştırma şirketi girişimi var.

Bunlara finansör olarak biri geliyor. Destek oluyor. Bu şirketin kurucusu ürününü satmayı düşünürken finanse eden adam neden azar azar para kazanmak yerine bir anda kazanmıyorsun diyor. Satış yerine pazarda yer edene kadar ücretsiz dağıtması gibisinden bir şey söylüyor

Snapchat(hiç kullanmadım) , amazon vb örnekler veriyor. Bu şirketler hiç kar elde etmediği halde değeri arıyor diye örnek veriyor.

Snapchatte reklam yok , ücret alınmıyor. Bu adamlar nasıl para kazanıyor. Aynısı twitter için de geçerli en fazla tag reklamlar alıyorlar öyle büyük bir siteye yetmez.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xylgn_
    xylgn_'s avatar
    Homo

bunun için çok daşaklı sermayen olmalı. firma sahibi için gelir hesabı şöyledir. kaç eleman var mesela 10. her biri 3 bin maaştan 30 bin. vergisi kirası ıvırı zırıvırı yemesi içmesi aylık 50 bin diyelim gidere. patron için ayda 50 bin kazanıyorsa masraflar çıkıyorsa firmanın geliri sıfırdır onun için. kendi hesabında artıya geçmesi lazım gelirin olması için. peki bu firmalar nasıl kazanıyor. yaptığın işin bir markası bilinirliliği ve piyasa değeri oluyor. mesela whatsup da reklam yok. ama dünya genelinde yüzlerce milyon kullanıcısı var. akıllı firmalar bu data ve veriyi farklı amaçlarda kullanabilir. mesela milyonlarca insanın ip ve lokasyonunu kullanarak çok başarılı bir gps alet geliştirebilir. yada bu tarz firmalara veri satabilir. buralardan da ciddi gelir elde eder. patronun cebine para kalmaz ama gün gelir ben dünyada 1 milyar insana ulaşabiliyorum der ve yaptığı projeyi astronomik rakama satar. o parada yedi sülalesine yeter. bunlar uzun vadeli projelerdir. bu süre boyunca öyle sermayen olacak ki kendini finanse edebileceksin. işin muhasebesini de doğru yapman gerek. türkiyede bunu çok az firma yapabilir. sermayesi güçlü olmayan da vakıf kurup kendini bağışlarla ayakta tutmaya çalışır. gelir - kar - para bu terimler hep farklı anlamlara gelir. firmayı ayakta tutmak kolay değildir.

http://en.wikipedia.org/wiki/Implicit_cost

http://en.wikipedia.org/wiki/Explicit_cost

xylgn_ tarafından 05/May/15 19:03 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ellerindeki datayla dünyayı satın alırlar sen ne diyosun :)

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Big data ve data mining kavramlarını araştırırsan kullanıcıya ücretsiz paylaşım ortamı sağlayan servislerin-uygulamaların-projelerin nereden gelir elde ettiğini anlarsın.

Şu anda kullanmakta olduğum google chrome, hergün kullandığımız google.com, yanımızdan ayırmadığımız android cihazlar. Herbiri data topluyor. Bu datalarla şirketlere yönelik çok kritik bilgiler sağlanabiliyor. Mesela; "Türkiyede chrome kullanıcıları cinsel içerikli sitelere çok sık giriyor", "Kamboçyadaki internet kullanıcıları googleda en çok 'erkek kıyafeti' araması yapmışlar" gibi sonuçlar elde ediliyor toplanan datalardan, bunlar da büyük şirketlere para karşılığında "evet siz bu ülkede erkek giyim mağazası zinciri kurarsanız bu sizin için çok karlı bir girişim olur" şeklinde yorumlanarak satılıyor. Ki bunun bir de devlet bilgileri kısmı var. Yani data olayı çok başka bir olay.

Bu işin bilgi güçtür kısmı. Bir de şöyle düşün ben bir proje geliştirip kullanıma sunuyorum, "bana para verin!" dersem kullanıcı çekemem. Ama "bakın böyle bir uygulamam var, alın kullanın" diyerek kullanıcı toplayabilirim, olay kullanıcı toplayıp bir alışkanlık yaratmak, devamında lisans ücreti olur reklam gösterimi olur bir şekilde kazanç sağlayabilirim, en olmadı projeyi dallandırırım, google anasayfasında reklam yok ama arama sonuçlarında en başta 2-3 link reklam geliyor, ne kullanıcıyı kaçırıyor ne de kazançtan vazgeçiyor. Bu tarz farklı yöntemler var, burada da işler projenin ne şekilde yürüdüğüne bağlı, elindeki sermayeyle ne kadar hayatta kalabileceğine bağlı.

wasd tarafından 05/May/15 19:18 tarihinde düzenlenmiştir

:)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

kullandıgın urune para vermiyorsan urun sensindir :)

destination@tahribat.com
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YasamaK
    YasamaK's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    whoobay bunu yazdı
    DestinatioN bunu yazdı

Yerin de olmuş

SEVİŞİRKEN EN ZEVKLİ OLAN ŞEY.. tamam, dikkatinizi çektim. ne kadar meraklısınız böyle şeylere terbiyesizliğin lüzumu yok yani :D (, sessizce öldürüyor.)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    DestinatioN bunu yazdı

kısa ve öz olmuş.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
Toplam Hit: 1079 Toplam Mesaj: 8