folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder Gelişmiş Photogrammetry Ve 3D Tracking (Test)

Gelişmiş Photogrammetry Ve 3D Tracking (Test)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Merhaba arkadasalr, bir onceki konumda da denemesini yaptigim ve sonuclarindan bekledigimden daha fazla memnun kaldigim Photogrammetry teknigini Gelismis Trackinde kullanmaya basladim.:%29 artik tum tracklerimde kullanacagim :%29 

Photogrammetriden cikardigim LIDAR datasini PFTrack 2012 programina ekleyerek cok smooth ve basarili bir tracking elde etmek mumkun. videonun en kalitesiz oldugu zanlarda bile.

Bu projemde asama asama trackingi gosterecegim.

Proje Ozellikleri:

*Program: Cinema 4D R16, PFTrack 2012, Visual FSM.
    *Render Motoru: Cinema 4D R16 AR3.
    *Render Suresi: 13dk.
    *Teknik: 3D Photogrammetry, Advanced LIDAR Tracking, Compositing, Projectionman.

SreenShot:

shaban

Video Animation:

http://youtu.be/5GfeCX46Wak

Photogrammetry:

shaban

Point Cloud:

shaban

Mesh:

shaban

LIDAR Data:

shaban

Pftrack:

shaban

Cinema 4D:

shaban

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KotomineKirei
    KotomineKirei's avatar
    Erkek

takipteyim hocam, kolay gelsin

They were crying when their sons left. God is wearing black. He's gone so far to find no hope, He's never coming back. They were crying when their sons left. All young men must go. He's come so far to find the truth, He's never going home.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek

bu nokta bulutunu oluştururken video çektinmi. ?

birde nokta bulutunu oluştururken ne kadar zamanda yapıyor bunu. ?

imzayı bıraktım basıyorum artık
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    dertli bunu yazdı

hocam once normal video kayit yaptim. sonra komple binanin etrafinda adim basina bir fotograf cekerek dondum.toplam 38 fotograf ile point cloud olusturdum. nokta bulutunun olusmasi resimlerin boyutu ile dogru orantilidir, cozunurluk nekadar yukekse olusturma islemi okadar artar. projedeki nokta bulutu 15dk da olusturuldu (i7 2,4ghz + nvidia 610m combine calisarak). 

Shaban Interactive Pro.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dertli
    dertli's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı
    dertli bunu yazdı

hocam once normal video kayit yaptim. sonra komple binanin etrafinda adim basina bir fotograf cekerek dondum.toplam 38 fotograf ile point cloud olusturdum. nokta bulutunun olusmasi resimlerin boyutu ile dogru orantilidir, cozunurluk nekadar yukekse olusturma islemi okadar artar. projedeki nokta bulutu 15dk da olusturuldu (i7 2,4ghz + nvidia 610m combine calisarak). 

peki toplamda kaç adet nokta oluşturdu.

hiç yanılma payı konusunda deneme yaptınmı hata payı ne kadar.

birde havadan çekilmiş fotoğraflar için de aynı şekilde birleşim yapabilirmi ?

programda resimlerde kontrol noktası belirleyip bunlara koordinat verebilirmiyiz ?

edit . sen bana mailini atıver bakalım skype de olur. bişey ver farketmez görüşelim fikir lazım bir konu hakında.

dertli tarafından 23/Eki/14 18:18 tarihinde düzenlenmiştir

imzayı bıraktım basıyorum artık
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    dertli bunu yazdı
    Dj_DooM3 bunu yazdı
    dertli bunu yazdı

peki toplamda kaç adet nokta oluşturdu.

hiç yanılma payı konusunda deneme yaptınmı hata payı ne kadar.

birde havadan çekilmiş fotoğraflar için de aynı şekilde birleşim yapabilirmi ?

programda resimlerde kontrol noktası belirleyip bunlara koordinat verebilirmiyiz ?

edit . sen bana mailini atıver bakalım skype de olur. bişey ver farketmez görüşelim fikir lazım bir konu hakında.

hocam toplamda olusturacagi nokta sayisini ben onceden belirliyorum, bu projede 800.000 nokta olusturdum. yanilma payi sadece cekim hatalarinda olusur. eger cekim kurallarina uyarak cekersen resimleri hatasiz mukemmel bir model olusturabilirsin. havadan cekilmis resimlerde mukemmel sonuc vermektedir. ozellikle konum konusunda cekilen resimler geotag acik cekilmisse, yani geotag konum bilgisi iceriyorsa tam olarak boyutsal ve konumsal acidan dogru bilgiler elde edebilirsin. Cekim tekniklerini ben sana yollayacagim musait oldugumda.

Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 1326 Toplam Mesaj: 6