Gelistirmekte Oldugum Oyun İcin Model Lazım.
-
müridler Unity ile hazırlamaya calıstıgım oyun icin birkac model lazım. cok kompleks seyler degil.
gerekli olanlar :
1 - ) cit (5-6 tahtadan olusan.)
2 - ) kaya (farklı sekil ve boyutlarda 3-4 tane olursa iyi olur.)
3 - ) 4 tarafından giris olan bir mekan. bunu nasıl tarif ederim bilemiyorum ama artemis tapınagını dusunun, sadece köselerinde sütun olacak, girislerde de merdiven olmalı. cok büyük olmasına gerek yok.
4 - ) ates topu. savaslarda kullanılan :)
cok buyuk boyutlarda olmayacak zaten bir tanesinin modellemesini yapıp bana gösterseniz tam sekillendirebiliriz boyut meselesini.
maya & 3ds max ve türevi programlarla yapılabilir sanırım. yardım edebilen olursa cok makbule gecer.
ben varım diyenler ekleyebilir : deniz@crytek.org
simdiden tesekkürler..
-
şimdi hocam ilk 3ünü nette rahat bulursun, cinema 4d low poly mesh olarak, 4.de particle effect devreye girdiği için birinin yapması gerekiyor. Dediğim gibi bedava modelleme bulursun sonrada convert edersin, özellikle cinema 4d çok rahat convert ediliyor unitye .
edit: free fench model, free rock model, olarak aratırsan bir yere varırsın bence. ama low poly mesh olmasına dikkat et.
-
http://browse.deviantart.com/resources/3dmodels/
hocam burayı inceledinmi? belki bulursun aradğın bişeyler göz atmakda fayda var :)
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------şimdi hocam ilk 3ünü nette rahat bulursun, cinema 4d low poly mesh olarak, 4.de particle effect devreye girdiği için birinin yapması gerekiyor. Dediğim gibi bedava modelleme bulursun sonrada convert edersin, özellikle cinema 4d çok rahat convert ediliyor unitye .
edit: free fench model, free rock model, olarak aratırsan bir yere varırsın bence. ama low poly mesh olmasına dikkat et.
-----------------------------
hocam bi yerden indirdim mesela, attım projenin icine ama cinema 4d olmadıgı icin hata verdi. convertten kastın nedir ?
bi de low poly mesh dedigin olay nedir ?
@AntiSeptiK
orası olmaz hocam :) baska bi site buldum orada dream'in dedigi gibi modeller var, cözmeye calısıyorum su an.
-
Andrei bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
şimdi hocam ilk 3ünü nette rahat bulursun, cinema 4d low poly mesh olarak, 4.de particle effect devreye girdiği için birinin yapması gerekiyor. Dediğim gibi bedava modelleme bulursun sonrada convert edersin, özellikle cinema 4d çok rahat convert ediliyor unitye .
hocam bi yerden indirdim mesela, attım projenin icine ama cinema 4d olmadıgı icin hata verdi. convertten kastın nedir ?
bi de low poly mesh dedigin olay nedir ?
@AntiSeptiK
orası olmaz hocam :) baska bi site buldum orada dream'in dedigi gibi modeller var, cözmeye calısıyorum su an.
-----------------------------şimdi hocam atıyorum cinema 4d model dosyalarının uzantısı .c4d olsun, bu .c4d dosyalarını direk unitye atamassın, unity uzantısına çevirmen gerek bunları yani .asset yapman gerek. C4D to Unity yapıp, bu modelleri atarsın. Low poly meshte şu, normalde low poly mesh e çevrilmemiş modellerde hayvan gibi ayrıntı ve surface(yüzey) olur, bunu grafiği ziplemek gibi düşün, low poly mesh olmalıki modeller oyunun hızlı açılsın hatta açılsın :D
-
Yarın 3d max eğitim kursuna başlıyorum. 2 ay sonra modellemelerinde yetebildiğim kadar yardımcı olurum. :)
-
Gel panpa ben modelliyim :D