Gemicilik
-
Merhaba Arkadaşlar ben şu günlerde gemicilik işini düşünüyorum, aranızda bu işde bir bilgisi bulunan arkadaşlar var mı ? gemi işi nasıldır, gemide hayat nasıldır. kimileri iyi kimileri kötü diyor.
-
gemicilik var
gemicikcilik var hangisi senin ki ? gemicikcilikte iyi para var..
-
ewet gemicilik işinde baya par var babam 16 yıldır kuru yuk gemilerindeçalışıyor da sen ne olarak gorev yapıcaksın + liman cuzdanı cıkartmak okadar kolay bişey değil haberin olsun vede 1- 1,5 yada 2 milyardı galiba liman cuzdanlarının cıkrtm ücreti
-
gemide filmini izle bi daha düşün ;)
-
exploit bunu yazdı:
-----------------------------
gemicilik var
gemicikcilik var hangisi senin ki ? gemicikcilikte iyi para var..
-----------------------------3 milyon dolarcık gerekio gemicikcilik için...
onun haricinde
okumak içinmi gemiciliği düşünüosun??
-
hayır okulunu okumadım, çalışmak için girecem gemiye. düze lise mezunuyum bu sene bitti. kuru yük gemisinde miço olarak başlayacam, belgeleri cüzdanı felan her şeyi çıkarttım yalnız biraz bilgi almak istiyorum sizden bu konuda. hayat şartları felan nasıldır, orada beni naısl ,r hayat bekliyor, para biriktirebilir miyim ne kadar ücretten başlarım ws ws. bana yardımcı olursanız sevinirm. kısacası şunu sormak istiyorum. gemide çalışmak nasıldır ?
-
cok kolay para birik tirirsin sonucta orda herşeyini gemi karşılıyor ama şireketine gore değişirde genelde ulkeye yılda 1 2 gun veya 1 haftılağına gelip izin yapıyorlar
-
yahu benim babam limanda çalışıor da kuru yğk gemilerini sordum pek ii bi ücret yokmuş be hacı 300-400 ytl falan dedi yada ben yanlış anladım neyse bi daha sorarım olmazsa
-
Athzai_Khaine bunu yazdı:
gemide filmini izle bi daha düşün ;)
o iflmde adam süper komik küfredio yaa .d -
Gemide hayat dışarıdan çok farklı doğal olarak,hayat rutini olsun yaşayış tarzı olarak olsun hayatını baştan aşağı değiştiercektir gemicilik.Sürekli denizde olma durumun var,şu an kolay gelebilir ama ileride aile kurmayı düşündüğünde konumuna bağlı olarak karadaki insanlardan çok daha farklı davranmak zorunda kalabilirsin.Ücretleri genelde iyidir,gemide bulunduğun konumuna göre ücretin değişecektir ama karaya göre iyi para kazanacağın kesin.Sürekli deniz ile uğraşacaksın,gemi yuvan ve işin olacak,bazen sak,n bazen de fırtınalı denizleri geçeceksin,kimi zaman tehlike atlatacaksın.Ama şu kadarını söyleyeyim,denize alışırsan kolay kolay bırakamayacaksın,o yüzden yii düşün. Şu an askeri bir gemide vatani görevimi yapmaktayım,denizi ve denizciliği sivildeki denizcilikten çok daha iyi anlıyorum,deniz ve denizcilik bambaşka bir dünya demek...
-
orda abaza kalırsın aga =)