Gen Terapisi Nedir Ne İşe Yarar Kimlere Yapılmalıdır ?
-
Gen terapisi yada tedavisi dediğimiz mevzu çk yararlı bişedir bitki böcek insan hayvan herkese yapılır. ne işe yarar vücuda üretemediği proteinleri ürettirir. ne kadar güvenilirdir? bi virüse güvenebileceğimiz kadar güvenilirdir tabi. yada kendi hücremize olan güvenimiz ne gadarsa o gadar güfenebilirz bu olaya. ancak bi gerçek vardır ki akıldan çıkarmamalıyıs gün gelirde eğer kanser aids lösemi neyim olursak şayet ( allah korusun ) kemoterapiden kat kat daha iyi bir tedavi sağlayabileceğidir. artı genetik hastalıklar mevzuuna girince misal veriyorum immun sistemde ki ADA isimli protein misal üretilemediğinde ölüm kaçınılmazdır. sonuç itibariylen vücut kendini koruyamıyordur. ancak hedef hücrelere gen terapisi ilen ulaşılıpta mutasyonlu/eksik genin yerine asağlıklı/normal gen konulunca olay çözülür ve gerekli protein üretilebilinir. bi misal daha patlatayım size ksitikfibrosis die bi hastalık vardır kendi mukusunuzda boğulmanıza nedenolur genetiktir a..q gene bu olayda da gene therapy size çözüm suna bilir neyse bu örnekler basit örnekleridir olayın ve gün geçtikçe tıp yeni keşiflere doğru ilerlemekte yeni yeni hastalıklar bulup bunları tedavi etmek için yeni yeni icatlar çıkarmaktadır ( genetik bozukluklar , migren, verem, beyin kanaması gibi ciddi vakaları kast etmiom ben, alışveriş hastalığı, ayakkabı bağımlılığı vb... hastalıklardan bahsediom)
herneyse bilimsel kalın sağlıklı yaşayın :P -
heyecandan "kistik fibrosis" i yannış yazmışım affola :D ilgilenirim dien arkadaşlarada bi link vereyim gayet renkli resimli animasyonlu bi sitedir kendileri :D
http://learn.genetics.utah.edu/units/genetherapy/whatisgt/
-
Gecenlerde genetikte okuyan bir arkadaşım bu konu üzerine sınava girdi ne kafamı ütüledi herif :S
-
bundan 5 -10 yıl öncesine kadar böyle bişey yoktu hastaysan hastasın o kadar
şimdi sabah akşam bu gen terapisi aklımdan çıkmaz zaten başlıkta görünce deli ediyor beni
-
gen terapisi için sıraya girin şindiden ucuza yapcam hepinise :D:P
-
Gen Terapisi Gerçektende İnsanlıık tarihinin En Büyük Buluşlarıdnan Biri Düşünsenize İnsanlar Bİr Daha Hasta Olmayacak Kanser, lösemi... Gibi Hastalıklar Grip Gibi GEcilebilecek Ve İnsan Ömrü Uzayacak.....Gavur Yapıyor Kardeşim :)...İnş Cok Yakında Tamamlarlar....