folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder [Genel Başlık] Ubuntu: İnternet‘E Bağlanamıyor Musunuz?

[Genel Başlık] Ubuntu: İnternet‘E Bağlanamıyor Musunuz?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Driver sorunu yaşayanlar oraya buraya konu açıyor, pm'den yardım istiyor, çözümler paylaşılıyor fakat arada dikkat dağılıyor gidiyor, çözümleri göremeyenler oluyor.

Olayı burada toparlayalım.

Öncelikle, çalışmayan bir sürücünüzün olduğunu düşünüyorsanız şu yolu takip edin:

Sistem > Yönetim > Donanım Sürücüleri

http://www.ubuntu-pics.de/bild/64282/menu_014_80d2ds.png

Çeşitli nedenlerle aktif olmamış bir sürücünüz varsa burada belirtilecektir.

http://www.tipsfor.us/wp-content/uploads/2009/06/ubuntu-hardware-drivers.png

Bu penceredeyken sürücülerinizi aktif etmeye çalışın. Eğer sürücünüz listede yoksa bizlere şu bilgileri gönderin:

1) İnternet'e bağlanabilmek için hangi yöntemi kullanıyorsunuz? dial-up, USB-kablolu ADSL modem, ethernet-kablolu ADSL modem, ethernet-kablolu ADSL modem-router, wireless router / modem-router, 3G-mobile internet vs.

2) Hangi donanımı kullanıyorsunuz? Adaptörünüzün, modeminizin veya routerınızın marka ve model numaralarını (mümkünse bunların web sitelerine olan linkleri) bize gönderebilirsiniz. Donanımlarınızı tanımlamak için üzerlerindeki etiketleri, ya da işletim sistemlerini (Windows veya Ubuntu) kullanabilirsiniz.

lspci
    lsusb
    lshw -class network

3) Hangi Ubuntu sürümünü kullanıyorsunuz? (Sistem > Ubuntu Hakkında)

4) İnternet'e bağlanmak için başka yöntemler işe yarıyor mu? (Örneğin wireless ile probleminiz vardır fakat ethernet aracılığıyla bağlanabiliyorsunuzdur)

5) Donanımınız ve probleminiz hakkında daha detaylı bilgi edinebilmemiz için, lütfen şu komutların çıktılarını da (komut satırından) bizlere teker teker alıp gönderin.

ifconfig
    iwconfig
    route -n
    ping -c 3 208.67.219.101
    ping -c 3 www.opendns.com

6) Bağlanmaya çalıştığınız wireless, hangi şifreleme yöntemini kullanıyor? Şifresiz bir ağa bağlanmaya çalıştınız mı?

7) Eğer iki işletim sistemini aynı anda (Windows ve Linux) kullanıyorsanız, lütfen şu uyarıyı dikkate alın:

http://support.microsoft.com/kb/910389

---

Ağ bağdaştırıcısı bir güç yönetimi seçeneğini desteklerse, aşağıdaki onay kutusu seçilebilir:

Güç kazancı sağlamak için, bilgisayarın bu aygıtı kapatmasına izin ver

Ağ bağdaştırıcısı bu seçeneği destekliyorsa, ağ bağdaştırıcısı özellikleri iletişim kutusunun Güç Yönetimi sekmesinde kullanılabilir. Bu sorunu çözmek için, bu seçeneği Güç Yönetimi sekmesinden devre dışı bırakın.

---

Eğer Windows'unuzda bu güç koruma fonksiyonu bulunuyorsa, Windows kapanmadan önce Ağ kartınızı devre dışı bırakabilir, ve Ubuntu'nun bu karta erişimini engelleyebilir. Bu nedenle Windows ayarlarınızı kontrol edip, bu ayarın aktif olmadığından emin olun.

Eğer bütün bu adımları takip eder, ve bu sorun karşısında neleri denediğinizi de yazarsanız, daha hızlı çözüme ulaşacağımızı düşünüyorum.

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inception
    inception's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:
    -----------------------------

Yöneticilerden rica edeceğim, başlığı şu şekilde değiştirebilir misiniz?

Ubuntu'da İnternet'e Bağlanamıyor Musunuz? [Genel Başlık]

Diğer donanım sorunları için başka başlıklara ihtiyaç var çünkü.

sen değiştir hocam ilk 30 dk düzenliyebiliyosun

hayir demek için kalabaliga arkasini dönmüs,ilk silahi icindeki öfkesi olan,vadedilen sözlerden nefret etmis,ve bilmek istedigi seyi zaten bildigini farketmis,merakini seven,yarinin sadece onu ölüme yaklastiran bir gün olduguna inanan kisi.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opensource2009
    opensource2009's avatar
    Erkek

Eline sağlık Z-Chan.Kimse anlattıklarını bir çırpıda anlatmıyor.Adım adım şunu yap bunu yap gibi mesajlarla kişileri daha çok konuşturmak istiyorlar ve kişinin hatalı bir mesaj yazmasını bekliyorlar sanki.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

Linux / ubuntu hakkinda daha fazla dokuman da isteriz :)

takipciniz Z-CHAN :F

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Konunun anlam ve önemini belirtmek amaçlı arada bu konuyu uplayacağım.

Up

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    goldfinger
    goldfinger's avatar
    Erkek

bide şu win7 ile ubuntu arasındaki grub sorunlarına çözümler bulsan çok makbul olur

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek

Ubuntu forumları yerine Z-CHAN yeterli bence bi ton lavuk orada herkesin sınırları standart sorunları varmış gibi bir şeyler anlatmaya çalışıyorlar.Herhangi bi şekilde oraya gitmeyi düşünmem burada bile yeteri kadar metin dökülmüş.

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Topluma yararlı bir birey olmaya başladın herkes bir şeyler öğreniyor senden can-ı gönülden tebrik eder başarılarının devamını dilerim Z-Chan..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Z-CHAN
    Z-CHAN's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Beni utandırıyorsunuz ama lütfen :)

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Smirnoff
    Smirnoff's avatar
    Erkek

Z-CHAN bunu yazdı:

Beni utandırıyorsunuz ama lütfen :)

Şımarma hemen eski halime geri dönerim :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bir küçük ekleme bazen donanım sürücülerinde bişey gözükmiye biliyor bende gözükmemeişti ordan biliyom modeme kabloyla bağlanın güncelleme yapın modeme daha önce kabloyla bağlanmıyanlar için söylüyorum hiçbir teferruatı yok koblonun bir ucunu modeme diğer ucunu bilgisayara takın o kendi kendine bağlanıyor

Z-CHAN benim konuya bir bakarmısın

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
Toplam Hit: 3361 Toplam Mesaj: 11