Genel İrc Hack

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

irc hack'e ircd serverını ele geçirmeye verilen genel isim diyebiliriz

peki nasıl olur en basit ve en sık kullanılan yöntem genellikle lamerlerin başvurduğu bir yöntemdir "kandırmak" bu bana göre hacke girmez tamamen şerefsizlikdir hack bu diyildir adama şifresini sorup, tahmin edip, oper nicki alıp unuttum ayağına yatıp yada bunu gibi birçok yöntemle ( bu yöntemlerin hepsi aynı yere çıkar adamdan şifreyi öğrenmeye ) hack yapılmaz ama hadi bunuda bir yöntem olarak belirtiyim...

birdiğer yöntem ise aynı serverdaki başka bir shellden dalmak : bu hackdir işte :) bu yöntemi örneklerle açıklıyım yeni arkadaşlar için

sizin hesabınızın adı aliveli.com olsun o herifde pipi.com un sahibi diye varsayalım iki siteninde irc bölümü aynı makinede size werilen bir hesap sonucunda genellikle
    /home/kullanıcıadı/ şeklinde bir home oluşturur bu sizin ana dizininizdir putty,telnet vs... den bağlandıktan sonra cd ~ yazdığınızda direk bu klasöre gidersiniz bizimde username aliveli.com sa /home/aliveli/ şeklinde bi username almış olduğumuzu varsayıyorum elemanında /home/pipi/ de home klasörü war yine örneğin :) Unreal3.2 kuruluysa ne yapmanız lazım serverı almak için ya serverın conflarla oynicanız operleri siliceksiniz yada kendi serverınıza HUB yaparsınız bunun gibi çeşitli şeyler yapabilirsiniz gerekli chmod ları aldıktan sonra peki chmod u nasıl alıcam derseniz (ki diyiceksiniz) ya root olucaksınız root exploit kasarak yada sistem yöneticisinin size çok salak bir uid werip wermediğine bakıcaksınız id yazarak görürsünüz bunu ama sanmıyom o kadar denyo bir admin olucağını siz eniyisi root olun makinedeki bütün shell,websitesi hesaplarına falan ulaşırsınız ama konumuz irc hack o yüzden rooting le ilgili yazmıyım neyse diyelim chmod u yakaladınız adamda fix olarak Unreal3.2 klasörüne koyar ircd sini sizde pico /home/pipi/Unreal3.2/unrealircd.conf  yada eski versionsa ircd.conf falan version version değişir bu isimler bu şekilde operleri silip kendinize oper yazarsınız ha bide sıkça karşılaşılan bir sorun war adamalr diyo ben oper oldum Network Admin im ama yetkiniz yok diyo derler bu services in nickinizi tanımadığı anlamına gelir bunu halletmek için epona,anope gibi en sık kullanılan services in confuyla oynicanız (peki bunu nası yapces :P) pico /home/pipi/services/services.conf ( fixdir bu :) ) sonra ctrl+w yapın ServicesRoot kelimesini aratın standart confda biraz yazı altında ServicesRoot "nickler falan" gibi bişi bulursunuz aha o nickleirn hepsini silin "" (tırnakların) arasına kendi nickinizi yazın sonra services i yeniden başlatın kill ederek yada ircd den doğru sonra services tekrar gelince operi tekrar gir al sana full access :)

aboo 1 teknik anlattım (yarım yamalak) acayip uzun oldu...

zaman buldukça anlatırım ben takıldığınız bi yer olursa yazın
    ha bide yarım yamalak okuyan arkadaşlar için ( genellikce komutları alıyım yeter adam wır wır anlatmış gibi bi mantık döner sonrada soru sorarlar bende salağım ya boşuna yazıyom hepsini ) Permission denied hatasını alırsanız o chmod unuz yetmiyo demektir

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ir2
    ir2's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    yoq a.g. bidaha tahribata döküman falan yazmıyıcam
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaDFiuS
    MaDFiuS's avatar
    Erkek
    hemen kızma bab okudumda bi poh anlamadım walla. yenilere demişsin ama hackerca yazmışsın a.g. mynet hakkında ne biliyosan benle paylaşırsan sevinirim.

Her Tercih Bir Vazgeçiştir...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

ir2 bunu yazdı:

yoq a.g. bidaha tahribata döküman falan yazmıyıcam

zuaaahaahh :DDD noldu lem :DDD kim kızdırdı seni :D

(ahmet abi beklio gelde konuşak ftpye onun için user ile subdomain actım)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sorcerer
    sorcerer's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Kardeşim Adamlar İşe Yaramaz Diye Dikkate Almıyorlarki Tövbe Tövbe Adamı deLi Ediyorlar :) Bi Kere Deneseler Ne Kadar İşe Yarıyor Görecekler Kardeşim Yaptık İşe Yaradı Diyoruz Yapmayın a.k Cokta Tın :)

Coco cola gibiyim hayatın tadıyım, rocco gibiyim çok şekerim, albeniyim bahanem çok, çikolatalı gofretim beni sevmeyen yok!...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmpedanCe
    EmpedanCe's avatar
    Erkek
    aga yeni başlayanlar demişsin ama senin amacın yeni başlayanlara "daha yolun başındasın en iyisi hiç bulaşmadan vazgeç" mesajını vermek heralde öle bi anlatmı$ın ki -ne diyim- :)

yinde eLine sağLık emeğin kar$ıLığını veRmek LazIm

saygıLar ...

NFBC TEAM (N)ot (F)ool (B)e (C)ool
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BartheZ
    BartheZ's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

bu yöntem biraz sabır gerektirdiğinden kimse tarafından kabul görmez. Olur mu öyle şey deyip geçerler. Ben bizzat yaptığım bir şeyi anlatayım.

Yıl 2001 - 2002.. irc.zurna.net denen serverda öylesine takılırken bi Global msg gördüm. "Oper aylık 40$ TechAdminlik ayda 50$".. Allah allah dedim, tüyü bitmemiş yetimin parasını bu o.ç.ları yiyecek. ir2 nin anlattığı yöntemin aynını uyguladım. irc serverı açmak isteyen bir arkadaşım vardı. Ona irc.zurna.net'i söyledim. ordan shell aldı, irci falan kurdu buranın operları. O zamanlar winsome vardı, zangi falan vardı. Neyse onlar irc serverına reklam yapadursunlar, ben Soulfly nickli birisiyle oper fiyatlarını görüşüyorum. Bu adam doruk nickiyle hâla servis adminidir. Sonra irc serverını kurdular, irc benim umrumda değil, telnet şifrelerini istedim ve ir2nin anlattığı gibi rootu kendi nickim olarak değiştirdim ve winsome nickine kayıtlı operı alarak, onunla oper açtım ve kimsenin görmez tarafından birçok adminin ve serverda belli baslı kisilerin nicklerine getpass çektim.

Âleme ibret olsun diye hâla oper olan birkaçınınkini yazıyorum:

(Yanlış diyen çıkarsa, kendilerine doğrulattığım loglar da var)

BLooD: 111000100

eQuaL: anneneselam

Soulfly: qazwsxedc

TaLya: §s§e§n§i§s§e§v§i§o§r§u§m§

Bu gerizekalı tayfasından eQuaL denecek olan şu an root admin irc.zurna.nette. Soulfly denecek olan doruk nickiyle takılıyor, buda servis admini. BLooD denecek olan da Techadmin. TaLya o kadar eski değil. Orospu olduğundan yazdım onu. Bu nick şifresi yaklaşık 6 ay öncesine aittir. Hatta onun nickiyle zurnada op olup nickimi \TAHRIBAT\COM\ diye değişirdim :) Bunlar sadece göstermelik. Elimde o güne ait tüm operların nick şifreleri hatta o zamanki telnet şifreleri var. Bunlar sadece hâlen oper olanlar.

İş bu kadar değil. Asıl vurgun bu tarihten sonra. Dünyada nasıl diktatörlerin heykelleri yıkılıp üstüne işeniyorsa, şerefsizlerin kuyusunu derin kazmak da bize düşer.. Ayrıca bu olaya ivme kazandırmak isteyenler benimle birlesebilir, PM falan atabilirler. Vakitten tasarruf ederiz, daha cabuk işeriz yani :)

Asaletle kalın...

on error go to hell
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetPoLice
    NetPoLice's avatar
    Erkek

bu kadar yazıyı okusam ders çalışırm be :)

Osmanlı Torunu
Toplam Hit: 12629 Toplam Mesaj: 8