folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Genel Lise Veya Anadolu Lisesi‘Nden Açık Lise‘Ye Geçiş

Genel Lise Veya Anadolu Lisesi‘Nden Açık Lise‘Ye Geçiş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Anadolu lisesinde rehber öğretmenim ve ciddi ciddi bazı öğrenciler okulda sıkıntı yaşıyor ve açık liseye geçiş yaparak dershane vasıtasıyla

üniversite sınavına yönelmek istiyor.

Muhtemelen sizlerden de böyle düşünenler vardır. 11. sınıf öğrencileri şu anda geçiş yapmayı düşünüyor.

Çünkü okul puanı çok etkileyci olamayacak ve açık lise sınavlarından daha rahat geçeceklerini düşünüyorlar.

Bana da mantıklı gelmekle birlikte içim rahat yönlendiremiyorum.

Çünkü rehavete kapılma ihtimali var. Okul etraftaki öğrenciler öğretmenler üniversite sınavına motive edici unsurlar.

Bu konuyu tartışıp ortak bir akıl çıkaralım arkadaşlar. Seviyeli tartışırsanız ve siyasetin dışında gerçekli faydacı görüşle mesaj yazarsanız memnun olurum.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

hangi sınıf düzeyi, hangi okul türü ve hangi özellikteki öğrenci nasıl etkilenir geçişten? bu şekilde fikir üretelim. Geçiş yapan varsa bizzat görüşlerini aktarsa fena olmaz.

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

Endüstri meslek lisesinde çalışıyorum.Bizde devamsız veya derslerden geçemeyip kalan öğrenciler yönlendiriliyor.Anadolu lisesinde tavsiye etmem.

21 mayıs 1864
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek

Zamnında bende çok düşündüm en baştan gitmemem lazımdı.

Anadolu lisesine gelmiş birine şu sınıfta ne kadar fayda sağlanırsa sağlansın açıkdan gir sınada uçarsın denmez.

Öss birincileride o sıralardan çıkıyor. Eğer önerinize uyar bide düşük yaparlarsa kabak size patlar.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Zamnında bende çok düşündüm en baştan gitmemem lazımdı.

Anadolu lisesine gelmiş birine şu sınıfta ne kadar fayda sağlanırsa sağlansın açıkdan gir sınada uçarsın denmez.

Öss birincileride o sıralardan çıkıyor. Eğer önerinize uyar bide düşük yaparlarsa kabak size patlar.

bu anlamda sorumluluk almak istemediğim için önermiyorum ama düzenli çalışacak birisi için dershane+açık lise mantıklı geliyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kilit11
    kilit11's avatar
    Erkek

Hocam Anadolu lisesinde sınava hazırlanan bir çevrede sınava hazırlanmak var.Birde dersane tamam ama açık lisede tamamı değilsede büyük bölümü ilgisiz alakasız sınava hazırlanmayan bir çevre.Olumsuz olarak öğrenci etkilenebilir.Ama tabi sınavları daha kolay geçecektir öğrenci.Bence siz durumu iyi anlatıp tavsiyede bulunmayın seçim tamamen öğrenciye kalsın.

21 mayıs 1864
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akmarky
    akmarky's avatar
    Erkek

hocam bizim 2 arkadaş öyle yaptı ama dedeğin gibi motive meselesi var bence okul iyi bir okulsa hiç bırakmasın öbür türlü dediğin gibi motive olamaz ama okuldaki sınıf vs. iyi değilse çok daha karlı o iş.

akmarky tarafından 08/Nis/13 22:01 tarihinde düzenlenmiştir
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OnLyGoDCaNStoPMe
    OnLyGoDCaNStoPMe's avatar
    Erkek

Hocam 12. sınıf öğrencisiyim.

Anadolu lisesi bize yapmadğını bırakmıyor.Yok edebiyatına çalış yok din e çalış.Bir insan dinden 55 almak için uğraşırmı hocam ya ?

Fenciyim neye çalıştığım belli değil.4 yıl kastım ve ortalamam anca 70 oldu.Buda sadece 42 puan gelecek demek.

60 üzerinden 42 yani 18 puan gitti bile.Kafadan belkide ilk 5k giremiyorum.Çalışçak zamanda yokki.Okula gidiyorum.

Aptal aptal dersler.Dershane öğretmeninin 40 dakikada anlattığı dersi adam 1 haftaya yayıyor. 4 saatte anlatıyor.

7 derse girip eve geliyorsun zaten günün büyük kısmı gitmiş.O yorgunlukla hangi vakit verimli ders çalışacaksın?

Ygs den son 2 hafta önce okula gitmedim ve öğrenci olarak müthiş birşeydi bence.Dershaneye gittim sürekli ve evde çalışacak

bol zamanım oldu.Rahat çalıştığım için bence çokta verimli oldu.Ayrıca uykuyu iyi almak iyi hissettiriyor insana.

Ha ayrıca ekleyeyim Anadolu Lisesi'nin bana hiçbir faydası olmadı.YGS denen şeyide baştan öğrendim.LYS konularınıda dershaneden

öğreniyorum.

Yani benim tavsiyem çalışacak gibi duruyorsanız açık liseye gitmeniz.Ne lise öğretmeni kaprisi çekersiniz,ne serserilerle muhattap olursunuz.

Ama irade önemli irade güçlü değilse denememek lazım :D(bilgisayar telefon vb uzak durabilmeyi kastediyorum).

Ha birde işe alınırken liseye bakılıyor mu açıkçası bilmiyorum.

OnLyGoDCaNStoPMe tarafından 08/Nis/13 23:01 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek
    OnLyGoDCaNStoPMe bunu yazdı

Hocam 12. sınıf öğrencisiyim.

Anadolu lisesi bize yapmadğını bırakmıyor.Yok edebiyatına çalış yok din e çalış.Bir insan dinden 55 almak için uğraşırmı hocam ya ?

Fenciyim neye çalıştığım belli değil.4 yıl kastım ve ortalamam anca 70 oldu.Buda sadece 42 puan gelecek demek.

60 üzerinden 42 yani 18 puan gitti bile.Kafadan belkide ilk 5k giremiyorum.Çalışçak zamanda yokki.Okula gidiyorum.

Aptal aptal dersler.Dershane öğretmeninin 40 dakikada anlattığı dersi adam 1 haftaya yayıyor. 4 saatte anlatıyor.

7 derse girip eve geliyorsun zaten günün büyük kısmı gitmiş.O yorgunlukla hangi vakit verimli ders çalışacaksın?

Ygs den son 2 hafta önce okula gitmedim ve öğrenci olarak müthiş birşeydi bence.Dershaneye gittim sürekli ve evde çalışacak

bol zamanım oldu.Rahat çalıştığım için bence çokta verimli oldu.Ayrıca uykuyu iyi almak iyi hissettiriyor insana.

Ha ayrıca ekleyeyim Anadolu Lisesi'nin bana hiçbir faydası olmadı.YGS denen şeyide baştan öğrendim.LYS konularınıda dershaneden

öğreniyorum.

Yani benim tavsiyem çalışacak gibi duruyorsanız açık liseye gitmeniz.Ne lise öğretmeni kaprisi çekersiniz,ne serserilerle muhattap olursunuz.

Ama irade önemli irade güçlü değilse denememek lazım :D(bilgisayar telefon vb uzak durabilmeyi kastediyorum).

Ha birde işe alınırken liseye bakılıyor mu açıkçası bilmiyorum.

yorumun için teşekkürler. açıkçası denenmeden bilmek zor böyle bir trend başlayabilir bir kaç sene içinde tam olarak faydası olup olmadığını yaşayıp görenlerden öğrenebiliriz.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

Hort!

Arkadaşlar bu sene yine bu mevzu dönüyor. Geçen yıl açık liseye geçip de normal seviyesine göre başarılı olan görmedim. Tam tersine başarılı öğrencilerimiz okulda kalarak 2 tane tıp fakültesi kazanan oldu. Sizlerden bu durumda olanlar var mı?

Toplam Hit: 5200 Toplam Mesaj: 10