Gentoo Kullanan Varmı?
-
merhaba
linuxa geçmeyi düşünürken gentoo ilgimi çekti kurmayı düşünüyorum kuran kullanan mürid varmı?açılış kapanış hızı nasıl?
gentoo da netbeans nasıl çalışıyo?kasıyomu çok?
-
gentoo dan ziyade sabayon kurmanı tavsiye ederim. gentoo tabanlı oldukçada hoştur.
bilgisayarımda win7 yanında onu kullanıyorum.
-
bugün akşam gento yu indiricektim. isabet oldu. Görüşler nedir herkes söylesin de akşama bende deniyeceğim.
Bu arada benim pc de hem ssd hemde hdd var. 1 tb hdd yi 3 e böldüm. ssd ye win 7 ultimate kurdum. hdd nin 500 gb olan kısmını ntfs olarak ortak depo yaptım. video, müzik, foto falan için... hdd nin diğer 2 parçasından birinde debian kurulu. diğer alanda ise linux işletim sistemlerini deniyorum. Bu güne kadar kurmadıklarımı deniyorum...
-
Gentoo kullandım (antikalarımda) ve şimdiki makinemde 2. OS olarak hala yüklüdür.
8 sene önce fakirlikten kullandığım 2 GHZ AMD, 128 mb ram'li bilgisayardan randıman alabilmek için mecburen Gentoo kullandım. Sistem açılışta 35 MB civarı ram kullanıyordu ki, benim kıt kaynaklarım için büyük başarıydı. Ama bu hale getirene kadar 1 aydan fazla uğraşmıştım.
Linux'u öğrenmek istersen tavsiye ederim. Linux'u günlük işlerinde kullanmak için istersen Gentoo emek ister. Çok vaktini alır stabil sistemi oturtman.
Kurulumu da öyle 1 saatte yükledim bittiyle olmaz.
Önce donanımını tanıyacaksın. Sonra, ne istediğini bileceksin.
Donanımına uygun kernel'i konfigüre edip derleyeceksin; sonra günlük kullanacağın programları istediğin özellikleri ekleyerek veya çıkararak derleyeceksin.
Firefox, OpenOffice gibi büyük programların derlenmesi ömründen ömür götürecek.
Sistemi 1 haftada hazır ettin diyelim. İşin yine bitmez. Güncellemelerde aynı sıkıntıyı tekrar yaşarsın.
Ama doğru konfigüre ettiğin Gentoo'nun tadını hiç biri vermez. Bütün bu çilelerime değdi dersin. En büyük avantajı da Linux'ü temelinden öğrenmiş olursun.
Boş vaktin ve sabrın varsa bu işe başla, yoksa uzak dur derim.
MaviEkran tarafından 10/Ara/12 11:50 tarihinde düzenlenmiştir -
Ben Gentoo'yu çok beğeniyorum hocam. Kurulumu zor fakat güvenli :) Pişman olmazsın yani.
-
DevilRullz bunu yazdı
Ben Gentoo'yu çok beğeniyorum hocam. Kurulumu zor fakat güvenli :) Pişman olmazsın yani.
Hususi uğraşmazsan güvenli değil. Çünkü update işi zor ve meşakkatli. Düzenli olarak güvenlik yamaları var mı diye kontrol edip onları uygulaman lazım.
Diğer dağıtımlar önemli güncellemeler oldu mu uyarıyor.
-
arkadaşlar biri bana USB wifi logitech klavyeyi nasıl tanıtacağımı öğretirse
ben de bızzıklamak istiyorum linux'u, eskiden kullanmışlıgım var ubuntu falan ama
çoğu linux wifi usb'yi tanımıyor sanırım
-
Daft bunu yazdı
ben de bızzıklamak istiyorum linux'u, eskiden kullanmışlıgım var ubuntu falan ama
microsoft wifi klavye ve mause um ubuntu ve mint kendilinden tanıyor.
-
PanxeR bunu yazdıDaft bunu yazdı
microsoft wifi klavye ve mause um ubuntu ve mint kendilinden tanıyor.
logitech k360 var, ikisi de tanımıyor malesef :/
-
Daft bunu yazdı
Muhtemelen modern dağıtımların çoğu kablosuz klave ve mouse'unu tanıyacaktır.
Tanımazsa, donanımın cihaza takılıyken "lsusb" komutunu çalıştırarak çıktısını buraya veya google'a yazıyorsun. Uygun sürücüyü bulup yüklüyoruz. Olay bu kadar. Ama dediğim gibi modern dağıtımların çoğu kablosuz klavye ve mouse'u tanıyacaktır.
Şurada olayı anlatmış arkadaş:
http://th0th.me/log/pairing-logitech-unifying-devices-on-gnulinux/
MaviEkran tarafından 10/Ara/12 15:42 tarihinde düzenlenmiştir -
MaviEkran bunu yazdıDaft bunu yazdı
Muhtemelen modern dağıtımların çoğu kablosuz klave ve mouse'unu tanıyacaktır.
Tanımazsa, donanımın cihaza takılıyken "lsusb" komutunu çalıştırarak çıktısını buraya veya google'a yazıyorsun. Uygun sürücüyü bulup yüklüyoruz. Olay bu kadar. Ama dediğim gibi modern dağıtımların çoğu kablosuz klavye ve mouse'u tanıyacaktır.
Şurada olayı anlatmış arkadaş:
http://th0th.me/log/pairing-logitech-unifying-devices-on-gnulinux/
eyv, cat'li bi komut yazıp çıkarıp taktım çalıştı ilk defa bi linux sürümünde klavyem
umarım restart atınca bozulmaz. bozulursa bunu denerik sabayon iimiş bu arada sevdim