folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilişim Güvenliği
linefolder Gerçek Sosyal Mühendislik (SM) Hikayeleri – 1

Gerçek Sosyal Mühendislik (SM) Hikayeleri – 1

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Master
    Master's avatar
    Erkek
    HaftaSonu Ankara’daydım. Gelirken devamlı olarak kullandığım ve severek bindiğim bir Otobüs firması var biletimi aldım Bolu’ya. Neyse otobüs saati geldi bindim. 28 numaralı koltuk… Ehh dedik bakalim yanımıza kim denk gelicek.. otobüs gerçekten full dolu.. yanıma ben yaşlarında bir eleman oturdu. Çantasından bir kitap çıkarttı ve başladı okumaya. Merak işte naparsınız kitaba göz attım..:) Kitab: C++ Kitabı. Dedim galiba eleman Programcı(Yazılımcı). Neyse.. Hareket ettik muhabbete başladık biz..

Pardon dedim, Programcımısınız? yok dedi Fizikciyim. Yani Fizik bölümü okuyorum. Siz dedi? ben sistemciyim vs vs neyse tanıştık işte elemanla konuştuk.. Fizik, Programlama, Bilgisayarlar derken… muhabbetimiz ilerledik tanıştık iyice.

Otobüs ilerledikçe aramızdaki muhabbette koyulaştı. Hayattan, İşten, Üniversiteden, Maçlardan her şeyden konuşmaya başladık.. Ve sıra geldi tabii ki Kızlara (hatunlara) … Ehh onlardan da bahsedelim bari olduk:)

dedi ki : İsmi Kemal olan yolculuk arkadaşım… “Bu devirde düzgün kız bulmak zor.. .Mesela şu yan koltukta oturan esmer kız o kızı ben tanıyorum Ankarada oturuyor ve bizim üniversitede okuyor (abant izzet baysal üniversitesinde) fakat kızla tanışmaya hiç fırsatım olmadı. ”

(baktım şöyle bi harbiden iki kız oturuyorlar) “Ee dedim Üni’de görüyorsun otobüslerde denk geliyorsunuz neden tanışmadın ki kızla dedim ?” dedi ki Kemal: “yok abi ben tanışamam.. utanırım yapamam öyle şeyler biz kıza gidip dank diye açılmak benim işim değil dedi”… “Al bendende o kadar lan dedim bende hiç beceremem server’ları birbirine bağlamaktan daha zor anasını satiyim diye dalgasını geçtik %3c%29 ” “Ama dedi o kızın Telefon numarasına ulaşmak isterdim”.. Ve ona Mesaj atmak isterdim dedi.. bende dur bakalim Bolu’ya varalım belkide bu mümkün olabilir dedim.. Nasıl yani isteyecekmisin numarasını kızın dedi ? Bende tabii ki HAYIR dedim. Ben sendende beterimdir yapamam öyle şeyler ama bulabiliriz birazcık şansın varsa dedim… Neyse geldik bolu’ya…

Ve kız tamda kendinden beklediğim bir hareket yaptı! İnerken otobüsten BİLETİNİ oturduğu koltuğun kenarında bıraktı! Bileti muavine gösterirken oraya sıkıştırmıştı.. öylece orada kaldı!

Çaktırmadan bileti çebime attım… İndik aşağıya muavine yaklaşdım çantamı alıcam ve sordum: hocam dedim senin isim ne ? muavin: zafer dedi. Soyisim dedim? demirbilek dedi.. Hayırdır dedi : “ya dedim bizim memleketin arabası bu seni birisine benzettim ama değilsin kusura bakma” dedim. “önemli değil” dedi.. Çantalarımızı aldık Kemalle ve ondan telefonunu istedim. Verdi.

Ve yolculuk yaptığımız Firmanın Ankara Aştideki YAZIHANESİNİ aradım. (Numarayı daha önceden biliyordum zaten-Saklarım öyle numaraları) Çıkan kişiyle aramızdaki diyalog.

- XXX SEYAHAT
    - Eee ben 14:00′da Ankara’dan hareket eden 67 XX XXXXX plakalı ve 283 nolu sefer sayılı aracın muavini zafer. 30 Numaradaki bayan müşterimiz bilgisayarını aracın gözünde unutmuş boluya vardık mola yerindeyiz ve gitmiş bayana ulaşmak için numarası gerekli ?
    - müşterinin adı nedir?
    - Hande xxx 30 numaralı koltuktaki bayan müşteri
    - tamam buldum numarası: 506 XXX XX XX
    - tamamdır hocam eyvalalh ulaşalım da alsın üstümüze kalmasın
    - tamam hadi
    - iyi günler

Gördüğünüz gibi basit bir Sosyal Mühendislik (Social Engineering) numarası ve hedefin numarası elimizde. Eskiden bu işleri çok yapardım bırakmıştım.. Ama paslanmamışız %3c%29 Herşey bıraktığım gibi..

" Ve kemale dönüp numarayı verdim. Al dedim. Mesaj at. Ve numarasını bizzat kendin bulduğunu söyle. " dedim.

Kemal havalara uçtu ve bende ilk bulduğum taksi ile eve geldim… Ha bu arada Kemal’e bana ulaşması için sadece Eposta adresimi bıraktım . Ve nihayetinde yolculuk arkadaşım muradına erdi ve kızı ayarladı.

Ne Yapmalıyız ? 

1- Bu işe en çok bayan arkadaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Nereye ne şekilde Numaranızı verdiğinize yada kişisel bilgilerinizi verdiğinize dikkat edin.
    2- Otobüs Firmalarından bilet alırken aldığınız bileti yolculuğunuz bitince orada bırakmayın.  Alın ve yırtın.
    3- En güzeli de şu’dur ki ben bunu yapıyorum.. Bileti kestirirken gerçek numaranızı vermeyin.

REFERANS & KAYNAK

Bilgi güçtür, düşmanını barışa zorlar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek
    sen yaptıysan helal olsun iyi ingilizce biliyon mu :A uyanıklığından faydalanmak istiyomda :D
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpoofU
    SpoofU's avatar
    Erkek
    Gerçekten zekice, ben biraz paranoyak olduğum için, üzerinde adım, telefon numaram gibi bilgileri barındıran kağıtları atomlarına ayırmadan çöpe bile atmam xD.

Sevmem yazmayı, okumayı sevdiğim kadar.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Aq. ne biçim adamsınız :S

Aynı üniversitede aynı otobüste kız aynı memlekete gidiyorsunuz birbirinizi tanımıyorsunuz :D Telefonunu almak içinde g.tünüzü yırtıyorsunuz :D

Sizi ibret için tekme tokat dövmek lazım :|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

HaYVaN bunu yazdı:
    -----------------------------

Aq. ne biçim adamsınız :S

Aynı üniversitede aynı otobüste kız aynı memlekete gidiyorsunuz birbirinizi tanımıyorsunuz :D Telefonunu almak içinde g.tünüzü yırtıyorsunuz :D

Sizi ibret için tekme tokat dövmek lazım :|

hayvansın amk :D

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darq
    darq's avatar
    Erkek

Taktir ettim sana ilerde fikir danışabilirim hocam yardımlarını esirgemezsin inş.Bende bi satanist sitesinin sataninturkey mi ne orayı mahfetmiştim.Gittim bi kız msn i aldım admini ekledim 2 ay boyunca muhabbet ettim niyetim belli olmasın die sitesinde takıldım sonra bi gun buna çok acil bi bakarmısın canımmm yazdım :D bu da allahın abazası buyur canım yazdı  şimdi dedim benim öteki msn hacklenmiş bana şifre sıfırlama şeysi gelmio sana yollasanda bana o linki atsan çok acil lütfenn :( yazdım buda anlamadım ama tmm dedi.1 saniye bekle geliyor dedim,girdim hotmail e şifremi unuttum linkine gidim bunun e maili yazdım şifre sıfırlama e maili gönder çıktı sonra göndermeden buna bi yazdım , dedim ki geldimi attım çocuk yok dedi(göndermedim halbuki)off ya dedim gitti msn ordabizimkilerin adresleri wardı ya dedim.Çocuk bidaha dene gelir belki dedi,tamam dedim bu sefer yolladım geldimi dedim geldi dedi hah dedim hemen mail deki linki bana yaz dedim yazdı ordan girdim bunun şifreyi deiştirdim gizli soruyu deiştirdim yedek e mail adresini deiştirdim face ini deiştirdim bu aradada konuşuoruz teşekkür falan ediorum.Sitesine girdim bu moderatörmüş tüm üyeleri sildim :D tüm mesajları sildim kendi şifresini de deiştirdim.Sonra çocuga ben çıkıorum görüşürüz dedim çıktım oda bende çıkıorum dedi çıktı sonra gşrdşm facebook una çük resmi koydum avartarına :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

darq bunu yazdı:

burda söyleme la :D

okuyodur felan mazallah :D

satanistlermiş kesmesinler bak

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ccokoca
    ccokoca's avatar
    Erkek
    darq senin yapıın yöntemle sınıftaki kızların msn adresini hackliyodum:D bi türlü bulamadılar kimin hacklediini ::D:D:D

“Bence temelde ikimiz de dinsiziz. Sadece ben, senden bir tane fazla dini daha reddediyorum. Sen diğer tüm olası dinleri neden reddettiğini anladığın zaman, benim de neden senin dinini reddettiğimi anlarsın.”
Toplam Hit: 14954 Toplam Mesaj: 8