Gforce 8800 GT Ekran Kararması
-
Merhaba arkadaşlar,
birkaç aydır yaşadığım bir sorunu paylaşmak istiyorum..
Bilgisayar açıkken, oyun-internet-uygulama faretmeksizin monitör birden kararıyor(bazen de farklı renkler alabilyo)
Bunun nedenini birçok yerde araştırmama rağmen sonuç alamadım..
Sorunun ekran kartından olduğunu düşünüyorum, çünkü ekran karardıktan sonra monitör ayarlarına giriş yapabiliyor, menülerde gezinebiliyorum. bilgisayar karardıktan sonra aynı networkteki diğer bir bilgisayardan bağlanıp o an önemli olan dosyaları save edip tekrar restart atmak zorunda kalıyorum.. bilgisayarda kitlenme olmuyor yani..
Şimdiden teşekkürler.
-
Driverlarini silip yeniden kurmayi denedinmi?
-
G-Turk bunu yazdı:
-----------------------------Driverlarini silip yeniden kurmayi denedinmi?
-----------------------------
Aynı sorun bendede bi kaç gündür olmaya başladısende hangi sürücü yüklü
-
driverları kaldırıp baştan yüklemek sorunu çözmüyor, çok denedim onu.
sürücüsü de cd sinden çıkan son versiyonu şu an tam olarak hatırlamıyorum..
-
Monitöre giden kabloyu kontrol et kıvır oyna bakalım değişecekmi. Kırık olabilir
-
başka bi ekran kartıyla dene olmazsa bida yaz.
-
skyvalet bunu yazdı:
-----------------------------başka bi ekran kartıyla dene olmazsa bida yaz.
-----------------------------ati mi istersin, yoksa gforceın başka modelleri de olur mu ?? :)
-
çok saçma olcak ama bi abim dede öle sorun olmuştu çözümüde ilginç power sub u yumruklayınca düzeliyordu :S
-
sorun ekran kartında değil işlemcin fazla ısınıyor kasayı açıp işlemci fanını temizle hazır elin değmişken ekrankartı fanınıda temizle
-
kablo olayını denedinizmi eğer renkler falanda değişiyorsa arada bağlantınız da analogsa büyük ihtimal kablodan bi deneyin bence. birçok sorun aslında çok basittir

-
Arkadaşım bilgisayarın kilitlenmiyorsa işlemci veya ramdan değildir, bunu bil.
Ekran kartının çok ısınmasından kaynaklanıyor olabilir. Ekran kartının fanını ve kasanı havalandıran fanlarını temizle.
Sana tavsiyem, ilk önce başka bir monitör ile dene. Bazı monitörlerin ısınması neticesinde görüntü gidebiliyor. Eğer başka kablolarla başka bir monitör ile denediğinde aynı şey oluyorsa, ekran kartın sorunludur değiştirmen gerek. Eğer başka bir monitörü kullandığında sorun oluşmuyorsa, monitörün eskimiş değiştir derim :)