Ghost Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mir
    Mir's avatar
    Erkek

Arkadaşlar daha önce C:\ sürücünden aldığım ghost imageyi pcnin açılışıyla otomatik tekrardan C:\ sürücüsüne yüklemek için *.bat isminde bir yığın dosyasına hangi komutları yazabilirim. ghost.exe yi A:\ disket sürücüsünden çalıştırmak istiyorum. böyle bir şey mümkünmü ?

imagenin ismi yedek.gho

bu konuda deneyimli arkadaşlarımın yardımcı olmasını rica ediyorum... Tşkler

Düşe kalka büyür ve öğrenir insan...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    Ezbere hatırlamıyorum ama konsol da "ghost /?" yazarsan sana bütün komutları açıklamaları ile birlikte verecektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sheriff
    sheriff's avatar
    Erkek
    98 açılış disketinin içine ghost.exe yi at makine açılınca da a:\>ghost.exe yi çalıştır. sonra ghost u aç ama batch file nasıl olur bilmiyorum

Alayına İsyan İnadına Göztepe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fearlessalien
    fearlessalien's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Pek açıklama yapmadığın için örnekleme ile anlatıyorum..Ör: Win98 ise işletim sistemin,başlangıç yada ghost boot disk'i floppy'ye tak.Otomatik olarak başlatılacaktır bios tarafından..Eğer taktığın disket başlangış disketi ise komut ekranı gelince şu komutu yaz..

(sürücü adı herneyse)  d:\yedek.gho  [ENTER]

Geri kalan Enter Enter diyerek devam etmek..

İşletim sistemin Xp ise, ghost boot açılış disketine ihtiyacın var..Bunu bişekilde temin et,edemezsen gönderiyim link.Disketi taktığında bios ekranında Starting Pc Dos...  şeklinde bir uyarı mesajı çıkacak.Bekle bikaç saniye sonra ghost ana ekranı dos'ta açılmış olacaktır..Sırasıyla    Partition> From İmage   Seçeneğini seç..C sürücüsünü restore edeceğine göre c: üzerine tıkla enter de devam et..Hız seçeneğinde fast diyebilirsin (pek önemi yok) geri yükleme gerçekleşecektir..

"Söz konusu vatan ise, gerisi teferruattır"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaparike
    kaparike's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xp de ghost açılış disketine hiç gerek yok bi 98 cd ile aç bilgisayarı dos altında sonra ghostu çalıştır from imaj yaparak space tuşuyla hareket ederk işini görebilirsin ama btch işini hiç denemedim.ama size önerim ghost değil acronistir daha güvenli bi imaj sistemi var.bence acronis kullan ama temin etmen biraz zor tabi bootlu cd sini kendine has bi boot cd si var 

Anti Envato
Toplam Hit: 1726 Toplam Mesaj: 5