folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Gigabit Ağda Yavaşlama



Gigabit Ağda Yavaşlama

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    Dükkanda tadilat yaptıktan sonra ağda yavaşlık başladı aletler aynı kablolar aynı hatta yenilenen kablo var ama neden olduğunu çözemedim hız epey düştü. Kabloda sorun olsa ağ simgesinde kırımızı x işareti çıkacak ya da ağ özelliklerine baktığımda 1000 mbps değil de 100 mbps falan göreceğim ama herşey normal görünüyor. Sorunlu kablo vardı daha önce bazen yavaşlıyordu baktığımda hızın 10 mbps olduğunu bile görmüştüm. Kabloyla oynayıp çıkarıp takınca düzeliyordu yeniden 1000 mbps oluyordu. Başka neden yavaşlama olabilir ya da kabloları tek tek test edip bağlantı hızını mbps olarak gösterecek bir alet falan var mı? 3 bilgisayar var 3'ü de windows'ta bakınca 1000 mbps olarak bağlanmış görünüyor. Bilgisayarlardan biri windows xp, biri windows 10 diğeri windows 7. Eskiden de böyleydi tek değişiklik kablolar yenilendi bilgisayarların yerleri değişti. Toplamda 30 GB 10-15 MB'lık jpg dosyaları var şu anda 1000 mbps bağlantı görünmesine rağmen 10 MB hızla dosya kopyalıyor. Köküne kadar kullanıp 125 MB kopyalamasını beklemiyorum ama en azından saniyede 50-60 MB atması gerek.

    Windows 10 ve windows xp olan makine aynı switch'e bağlı modem de burada. Diğer switch'te Windows 7 makine, pos cihazı ve yeni tip yazar kasa-pos var. İki switch arasında 10-15 metre kablo var. Onun mesafesi fazla oldu desem aynı switche bağlı olan windows 10 ve xp makine arasında da yavaşlık var.

    Kimsenin başına gelmeyen şeyler beni buluyor zaten daha önce de bir bilgisayar vardı onu kapatınca ağ kablosu takılı ise diğer tüm ağ iletişimi kesiliyordu. Nedenini bulana kadar yeni switch bile aldım.

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    herhangi biir cihaz ip dağıtıyor olabilir. yada döngüye girmiş bir ağınızda olabilir.

    dhcp server ne ? onun dışında reset atıp ip dağıtan cihaz ağı aptallaştırabilir.

    yada ağ tarama özzelliği aktif olmuş bir windows ta ağı yavaşlatıyordur.

    geçen urbackup kurulu win7 elektrik kesintisinden reset attı. saçma salak ping atıp networku yoruyordu. yeniden kurdum ağ kendine geldi filan .

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2005
    Erkek

    Eğer pos ve yazar kasayı çıkarınca normal çalışıyorsa, cihazların gigabit bağlantı desteklemiyordur.


    eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cankol
    cankol's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2008
    Erkek

    windows 10un kasım güncellemesi yapılmadı ise onda bug var, hız 1gbit ile başlayıp 1 dakika sonra bağlantı kopuyor. 


    imza.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Aralık/2008
    Erkek

    ManiakRhifat Pos ve yazarkasa gigabit desteklemez zaten hıza ihtiyaçları yok. Onlarla işim yok ki ağda onlar 100 Mb bağlanacak ben gigabit olanlarla gigabit olarak iletişim kuracağım.

    cankol Güncelleme yapıldı ama zaten bağlantı kopması falan hiç yok herşey normal görünüyor.

    zalimadam Cihazlar modemden ip alıyor.

    Windows 7 olan bilgisayarı bu aralar yeniden kurup windows 10 yapacağım. Xp olan kapalıyken dosya aktardım yavaş oldu. Yarın bir de Windows 7 olanı kapatıp xp olana dosya atıp bakayım.