folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ginseng Yetiştirmek(Bilgi İstiyom)

Ginseng Yetiştirmek(Bilgi İstiyom)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emrow
    Emrow's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Aranızda bu bitkiyi kullanan var mı? Ben has olarak istiyom,tohumlu öz Anadolu

cinsengi gibi olsun yetişsin istiyom.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UmutxTR
    UmutxTR's avatar
    Erkek
    metin 2 adlı online oyunda vardı bu bitki :) savaş atlarına yediriyorduk kırmızı gingseng i :)

Tbt Haftanın Sözü LynXMaSTeR; Bu cep numaralarını arayıp ben sizin hattınızı almak istiyorum, bana devredin, masrafları benden, üzerine de 100 lira vercem deyim belki satarlar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    conquer online da da wardı bu bitki :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abdullahozcan
    abdullahozcan's avatar
    Erkek
    artvin tarafında yetiştirebilirsin türkiyede satılan taze zencefildir ginseng diye türklere kaktırıyorlar haberin olsun artvinli arkadaşlar varsa sorarsan orda kök heykel diye bir bitki vardır onun topragından bulacan bitkinin kökü sökülünce degişik figürlere benzer artvinde o torak ta yetiştirdiler eger hakiki ginseng yetiştirmek iştiyorsan başka toprakta çok zor agaç cürütünsü toprak kullanacan birazda siyah dere mili kum eleyecen en ince şekilde sakın deniz kumu koyma normal sulama olacak artvinden uzaksan meşe fundalıkların kök kısmında sürümüş humuslu toprak bulursun yani diger adı tor diyorlar çok ince siyah dere kumu eleyecen un gibi olacak anlayacan benden bu kadar selamlar

Çoğu insan ömrünün en güzel yıllarını, bir apartman dairesinin odasında, televizyon seyrederek geçirir. Çoğu insan yirmi yaşında ölür ve seksen yaşında da gömülür
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kerim
    kerim's avatar
    Erkek

UmutxTR bunu yazdı:
    -----------------------------
    metin 2 adlı online oyunda vardı bu bitki :) savaş atlarına yediriyorduk kırmızı gingseng i :)
    -----------------------------
    at ölünce verilen bitkmiydi unuttum zindanın en tepesinde :)  
    ne yararı varmıs gercek hayatta

editcan :
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Ginseng

(:
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byercie
    byercie's avatar
    Erkek
    Hocam nedir bu bitki yenilir mi içilir mi çekilir mi ?

-
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutikula
    Kutikula's avatar
    Erkek

bu ginseng galiba antioksidan dı yararlı bişey yani

Latincesi: Amerikan ginsengi için Panax quinquefolius ve Kore ginsengi içinse Panax ginseng'dir. Ginseng'in botanik ismi olan "Panax", Yunanca "tam iyileşme" anlamına gelen "panacea" kelimesinden türetilmiştir.

Büyük kazık köklü çok yıllık otsu bir bitkidir. 6-8 yaşındaki bitkilerin köklerinin çapı 10 santimetreyi bulmakta olup, beyaz veya kırmızı renklidir. Bitkinin yaşlı etli ve çatallı kökleri, ilaç olarak kullanıldığından, Çin, Japonya, Kore gibi Uzakdoğu ülkelerinde yabani olarak bulunmasının yanısıra, kültürü (yetiştirilmesi) de yapılmaktadır.

Piyasa şartlarında Sibirya ginsengi olarak adlandırılan Eleuterococcus senticocus, botanik bilimi açısından ginseng cinsi içinde sayılmaz.

yararları:

Ginseng'in tüm şifalı bitkiler içerisinde en etkili adaptogen(strese karşı direnci artıran bir ajan) olduğu düşünülür.

Ginseng, fiziksel aktiviteleri ve vücut direncini artıran bir bitkidir ve fiziksel ve mental (zihinsel) dayanıklılığı artırır.

insanın en önemli ayırt edici özelliklerinden biri iletişime açık bireyler olmasıdır.
Toplam Hit: 3002 Toplam Mesaj: 7