folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder Girilmesi İstenilmeyen Klasöre Tıklandığında Bilgisayarı Kilitleyen Veya Kapatan Program Var Mı ?

Girilmesi İstenilmeyen Klasöre Tıklandığında Bilgisayarı Kilitleyen Veya Kapatan Program Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek

Dostlar şimdi benim bilgisayarımda bazı şirket dosyaları var, bir çoğu muhasebeyle ilgili. Ben bunları kimsenin açmasını incelemesini istemiyorum. Bazen ofiste olmuyorum, işim çıkıyor v.s bilgisayara hiç kimsenin oturup da kurcalamasını istemiyorum. Diyeceksiniz ki ozaman bilgisayara şifre koy. Workstation olduğu için bilgisayarda işleri olabiliyor elemanların. Farklı kullanıcı da açabilirim ama aslında biraz da gözlerini korkutmak istiyorum elemanlar kendi işleri olmayan şeylere çok fazla burnunu sokuyor. Güzel bir ders vermek istiyorum onlara. İşlerini yapıp kalksınlar öğrensinler başka yerlere dokunmamayı. Bu bağlamda yönetici onayı olmadan istenilmeyen programa girildiğinde hayvan gibi uyarı verecek ve ben gerekli düzenlemeyi yapmadan o uyarıyı kimsenin kaldıramayacağı veya dediğim gibi bilgisayarı kilitleyecek veya yeniden başlatacak bir program veya yöntem var mı ?

Edit: İmla.

exchanger tarafından 19/Eyl/15 11:11 tarihinde düzenlenmiştir

"Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

basit ve sınırlı c# bilgimi konuşturarak şöyle bi program yapabilirim ama ne kadar işine yarar bilmiyorum :)

Program PC Her açıldığında otomatik olarak başlar bu yüzden startup dosyasına programın exesini koyarız.

string DosyaYolu= "";

DosyaYolu = convert.toString(textbox1.text); // Senin açılmasını istemediğin dosyanın yolu

if(DosyaYolu == Açılan Klasörün Yolu)

{

bilgisayarı kapat

}

Not: Çok güzel kod yazarım :D:DASDAS:FA

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

İşi bilen adam her türlü açar,

mesela girer excel'e open der ordan gider açar.

Bu işin çözümü truecrypt, kendi sürücünü oluşturacaksın, bir tane .bat dosyası yazacaksın.

Bat dosyasına çift tıklayınca otomatik şifreyi yazıp sürücüyü yerleştirecek,

Başka bir bat dosyasına çift tıklayınca sürücüyü çıkaracak.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayga
    Tayga's avatar
    Erkek
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Premium.
    h2so4
    h2so4's avatar
    Erkek

Hocam kasma bu kadar at winrara şifrele olsun bitsin :) 

Edit : Uyarı şeysini görmemişim olsun bu da Aklında bulunsun hocam :)

h2so4 tarafından 19/Eyl/15 12:52 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Erkek

Usb de yanında taşı veya daha iyi hacı.

Syntax error..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

dosyalar büyük değilse eğer kesinlikle winrar kullan. Winrarı üreten firma bile açamaz şifresini :D

Cigu bigule :(
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lazz
    lazz's avatar
    Erkek

winrar kadar olmasada lockdir diye bir yazılım vardı

dosyayı acınca sıfre panelı var ve en guzel ozellıgı dosyalarını sanal surucu olarak acıyo pencereyı kapatınca dosyalarını gene gızlıyo lınuztan felam baktım gorunmuyordu dosylara ama ne derece saglamdır bılemem

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    exchanger
    exchanger's avatar
    Erkek

Hocalar amaç şifrelemek değil ders vermek öncelikle. Bunu kaçırmayalım lütfen :D Elleri ayaklarına dolaşsın istiyorum.

"Dünyanın bütün kötülüklerine baş kaldır. Bazen senin iyiliğin başkasının kötülüğüne de olabilir. Kendi iyiliğine de baş kaldır..." Y.Kemal
Toplam Hit: 1227 Toplam Mesaj: 9
program bilgisayar şifre kilitleme klasör