Gitar Ritim
-
Arkadaşlar, parçalara uygun değişik türde gitar ritim kalıplarını nereden bulabilirm... Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-
ritmleri aslında şarkıları dinleyerek çıkartabiliosan çıkart öbürtülü ya izlemen lazım
yada birinin göstermesi boswer ritmi hojam solo çalış
-
muhtemelen klasık gtarcısındır ; flemenko ,halk rıtmı ,folk rıtmı ,vals bunları deniceksın hangısı gıdıyorsa sarkıya odur ıyı bı kulaga sahıpsen anlarsın
vurusları soruyorsan sana burdan bunu nasıl anlatım ?
mısal barıs manco genelde sarkılarında flemenko ve vals tarzı rtımler kullanırdı ( gtarda )
cem karacada ılgınctır folk rıtmını tercıh ederdı
bu sekılde cıkarabılırsın
bak al sımdı gtarı elıne
ac bır m.f.ö den bı hareketlı parca
daha cok Dm ile baslayan akorları sec daha kolay basarsın klavyeye
rıtmı yakalamaya calıs
hadi hadi ne bakıyosun
kolay gelsın
-
anlatış tarzıda bi deişik olmuş...
ritim 4/2 vs gibi vuruşlarla başlar
biz gelibolu ankara van izmir karaman gibi vuruş tekniklerini öğrenmiştik...
mesela gelibolu nasıl oluyor>> aşağı yukarı aşağı yukarı vurcaksı... ge>aşağı.....li>yukarı....bo>yukarı..lu>aşağı...
ankara nasıl oluyor >>>aşağı aşağı yukarı. vurcaksın an>aşağı....ka>aşağı....ra>yukarı
izmir nasıl oluyıor >>> aşağı yukarı vurcaksın.... iz>aşağı...mir>aşağı...
van nasıl >>> aşağı vurcaksın van>aşağı.....
karaman nasıl oluyor >>>>aşağı yukarı aşağı ka>aşağı....ra>yukarı....man>aşağı
hepsinden 1 defa çalıp sürekli çalmaya başlarsın mesela sana bi ritim çıkartim bunlardan.....
ankara karaman gelibolu ankara çok kullanılan bi ritimdir. geliboluda Geyi yapıştırcaksın gitara vuruş. yapcaksın..
van gelibolu da yine aynı bu ritimle burcu güneşin biz aşkı meleklerden çaldık çalabilirsin çünkü ritim böyle
birde gelibolu gelibolu kullanılıyor.. 2. gelibolunun ge sini yapıştırcaksın. hani şak diye oturcak tellere elin....
-
www.gitarakor.com Burda bulabılırsın
-
KarakartaL bunu yazdı:
-----------------------------
www.gitarakor.com Burda bulabılırsın
-----------------------------akorlardan başka bişey bulamadım
daha çok aramak istiyorsan ehueheuhu> arama yap burda bulursun....